سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل تاکید کرد اکنون که ما صحبت از بازگشت به برجام میکنیم این حق طبیعی ماست که باید اطمینان و تضمن به ما داده شود که چنین چیزی دیگر تکرار نمیشود. چون تکرار این موضوع، یک بعدش از نظر صدمات اقتصادی و حوزه انسانی و بعد دیگرش، این است که روابط بین الملل را دچار مشکل میکند.
مجید تخت روانچی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل با تاکید بر اینکه اقدام آمریکا برای خروج از برجام غیرقانونی و خلاف مقررات بین المللی بوده است، ارائه تضمین از سوی آمریکا را اصلی بدیهی و ضروری دانست.
به گزارش ایرنا، مجید تخت روانچی پس از نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره بررسی یازدهمین گزارش دبیر کل این سازمان در خصوص اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ افزود: لزوم ارائه تضمین از سوی آمریکا را یک اصل بدیهی بوده که در این سالها مورد تاکید ما بوده است.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل با یادآوری خروج آمریکا از برجام اظهار داشت این تجربهای است که ما و بقیه اعضای شورای امنیت از خروج غیرقانونی و غیرمتعارف آمریکا از برجام دیده ایم.
سفیر ایران در سازمان ملل گفت: برجام مثل یک در نیست که هر کسی هر وقت خواست وارد شود و هر وقت خواست بیرون برود. آمریکا بدون دلیل، غیرقانونی و غیر منطقی از برجام خارج شده است.
تخت روانچی تاکید کرد: تمام اعضای شورای امنیت واقف هستند که این کار غیرقانونی بوده، سال گذشته شما مشاهده کردید که تلاش دولت ترامپ برای اینکه تحریمها را برگرداند و میخواست از دست برجام خلاص شود، با شکست مفتضحانهای در شورای امنیت مواجه شد.
وی افزود: این نشان دهنده این است که کشورهای مختلف عضو شورای امنیت نیز بر این امر واقفند که تلاش آمریکا، غلط، زشت و خلاف مقررات بین المللی بوده است.
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل تاکید کرد اکنون که ما صحبت از بازگشت به برجام میکنیم این حق طبیعی ماست که باید اطمینان و تضمن به ما داده شود که چنین چیزی دیگر تکرار نمیشود. چون تکرار این موضوع، یک بعدش از نظر صدمات اقتصادی و حوزه انسانی و بعد دیگرش، این است که روابط بین الملل را دچار مشکل میکند.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: یعنی این نوع رفتار آمریکا روابط و هنجارهای بین المللی را دچار مشکل میکند؛ لذا حرفی که ما میزنیم حرف مسموعی است که کشورها میفهمند وقتی میگوییم آمریکا باید تضمین دهد با چه هدف و منظوری است که روی آن تاکید خواهیم کرد.
تخت روانچی درباره نشست روز چهارشنبه شورای امنیت سازمان ملل درباره قطعنامه ۲۲۳۱ نیز گفت: در شورای امنیت در جلسهای که هر شش ماه یکبار برای بررسی قطعنامه ۲۲۳۱ برگزار میشود، فرصت خوبی بود که ما در مورد آخرین وضعیت برجام و مذاکرات و اینکه در طول چند سال گذشته چه اتفاقی افتاده، صحبت کنیم.
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل افزود: در صحبتهایی که داشتیم تاکید کردیم برجام را نمیشود صرفا از این دید نگاه کرد که الان در چه وضعیتی است. ما نمیتوانیم بدون اینکه این چند سال گذشته، چه اتفاقی افتاده بگوییم همه طرفها به برجام آنهم بصورت نصفه و نیمه به آن بازگردند.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل اظهار داشت: من در سخنانم تاریخچهای از زمان تصویب برجام تا الان که چه اتفاقی افتاده، بویژه از زمانی که ترامپ وارد کاخ سفید شد و شروع به تخریب برجام کرد تا سال ۲۰۱۸ که از آن خارج شد، ارائه کردم.
وی تصریح کرد رویکرد کشورهای اروپایی را در طول این چند سال گذشته توضیح دادیم که در مقابل نقض فاحش برجام چه اقداماتی کردند.
تخت روانچی گفت: در طول این چند سال، مردم ما به دلیل تحریمهای ظالمانهای که اعمال شده بود و در زمان ترامپ تشدید شد، صدمات زیادی دیدند و مشکلات زیادی برای آنها به وجود آمد از جمله در حوزه دارو و تاکید کردیم که ادعا میکردند دارو و مواد غذایی از حیطه تحریمها خارج است، ولی در عمل ادعای نادرستی است که به صراحت در جلسه شورای امنیت بیان کردیم.
نماینده ایران در سازمان ملل اظهار داشت: در طول این چند سال مردم ما صدمات مادی و جانی دیدند. تحریمها و نبود برخی داروها موجب گرفتاریهای زیادی برای مردم ما شده است. همچنین صدمات اقتصادی که ما در طول این چند سال دیدیدم. اینها ضربههایی بوده که نمیتوانیم به هیچ وجه فراموش کنیم.
تخت روانچی افزود: جانهای عزیزی که به دلیل تحریمها از بین رفتند قابل جایگزین نیستند حتی یک نفر هم برای ما بسیار عزیز است و نیز کسانی که تحت رنج کمبود دارو و لوازم پزشکی قرار گرفتند. اینها مواردی نیست که فراموش شود و موارد انسانی است.
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل اضافه کرد همچنین مساله فشارهای اقتصادی که به مردم ما در سالهای مختلف وارد شد، به هیچ وجه قابل اغماض نیست و در جلسه شورای امنیت بر همه این موارد تاکید کردم که هم از بعد انسان نمیتوانیم فراموش کنیم و هم از بعد اقتصادی و صدماتی که مردم و کشور ما دیده اند و اینها جزو مطالبات ما خواهد بود.