فرارو- شاخص بورس در ابتدای معاملات امروز نوسانات عجیبی را تجربه میکند. با اینکه شستا نهایت تلاش خود را برای صعودی نگه داشتند شاخص کل به خرج میدهد، اما فشار فروش در دیگر نمادهای شاخصساز باعث شده شاخص کل در ابتدای معاملات روند نسبتا نزولی داشته باشد. طوری که در ۳۰ دقیقه ابتدای معاملات امروز شاخص کل دو هزار واحد کاهش پیدا کرد. روند شاخص تا حد زیادی نوسانی است و هر لحظه شاهد تغییر مسیر آن هستیم. در ساعات اول بازار شاخص کل ۱۱ صدم و شاخص هموزن ۱۴ صدم درصد کاهش داشتهاند که نشان میدهد شرایط مشابهی را برای نمادهای شاخصساز و شرکتهای کوچک و متوسط شاهد هستیم. شستا به تنهایی شاخص کل را دو هزار واحد افزایش داده و وتجارت در این مسیر او را همراهی میکند. دیگر نمادهای شاخصساز از جمله فولاد، فملی، شپنا، شتران و وغدیر با تاثیر منفی بر شاخص کل ظاهر شدهاند.
به گزارش فرارو، در ساعات ابتدایی معاملات امروز دوشنبه هفتم تیرماه ۱۴۰۰ از بین ۳۰۴ نماد معامله شده حدود ۲۰۸ نماد با کاهش قیمت سهام مواجه هستند و ۹۶ نماد یعنی یک سوم بازار در مسیر صعودی حرکت میکنند. در فرابورس هم شرایط مشابهی را شاهد هستیم. طوری که در ۳۰ دقیقه اول بازار حدود ۱۹۲ نماد حداقل یک معامله دارند و از این تعداد ۱۲۰ نماد ارزش سهام خود را از دست داده و ۷۲ نماد با افزایش قیمت سهام مواجه شدهاند.
نمای ابتدای نقشه بازار امروز به خوبی چالش بین فروشندهها و خریداران شستا را نشان میدهد در ساعات ابتدایی معاملات امروز صف خرید میلیاردی شستا در چند دقیقه جمعآوری شد و نتیجه آن افزایش چشمگیر حجم معاملات در این نماد بود تا معاملات آن به تنهایی با معاملات چند گروه برابر باشد. تا اینجای کار شستا به رشد حدود چهار درصدی بسنده کرده و باید ببینیم آیا در ادامه به صف خرید برمیگردد یا روند نزولی در پیش میگیرد. گروه سرمایهگذاریها به لطف حجم معاملات بالا در دو نماد ومدیر و صبا به دومین گروه برتر امروز تبدیل شده است. بخش بزرگی از سهامداران عرضه اولیه ومدیر امروز تصمیم به فروش سهام گرفتند اما از این موضوع تاثیری در صف خرید ومدیر نداشت. صبا هم به عنوان زیرمجموعه شستا امروز صف خرید قابل توجهی دارد. دیگر نمادهای سرمایهگذاری درست مثل دیگر گروهها عموما رنگ قرمز دارند و با مدار نزولی افتادهاند. بدترین شرایط برای گروه نهادهای مالی است که تا دیروز روند صعودی سریعی در پیش گرفته بود اما امروز شاهد تشکیل صف فروش برای بورس، فرابورس و کالا هستیم. احتمالا مدیران شرکت بورس تهران توجه چندانی به نوسانات عجیب قیمت سهام شرکت خودشان ندارند، چه رسد به دیگر شرکتها! امروز برکت هم به آخر خط رسیده و بعد از یک ماه بازدهی قابل توجه حالا برایش صف فروش تشکیل شده. دیگر نمادهای دارویی البته شرایط نسبتا مساعدی دارند. غپاک و سیلام از دیگر نمادهایی هستند که با ارزش معاملات بالا به صف فروش رسیدهاند.
تا ساعات پایانی معاملات امروز حدود ۱۵۶ نماد یعنی ۲۴ درصد بازار سرمایه به صف فروش رسیدند. ارزش کل صفهای فروش حدود دو هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان است که نسبت به روز گذشته افزایش پیدا کرده. از طرف دیگر شاهد کاهش تعداد و ارزش صفهای خرید هستیم. در ساعات پایانی حدود ۸۸ نماد یعنی ۱۳ درصد بازار صف خریدی به ارزش ۶۲۰ میلیارد تومان دارند.
گروه دارویی برکت که چند هفته است با روند صعودی سریع خود سود قابل توجهی به سهامداران رسانده، امروز در صدر فهرست سنگینترین صفهای فروش قرار دارد. ارزش صف فروش برکت به حدود ۲۰۰ میلیارد تومان میرسد. خزر با صف فروش ۶۵ میلیاردی در رتبه دوم و غدام با صف ۶۲ میلیاردی در رتبه سوم قرار دارند. ثنوسا، سنیر، بکاب، کساوه، کمرجان و کترام از دیگر نمادهای دارا صف فروش سنگین با ارزش بیش از ۴۰ میلیارد تومان هستند.
ارزش سنگینترین صف خرید و صف فروش بازار امروز یکسان است. عرضه لطیف با صف خرید ۲۰۰ میلیارد تومانی مواجه شده و در صدر فهرست سنگینترین صفهای خرید قرار گرفته است. اگر این نماد عرضه اولیه را در نظر نگیریم، اخابر با صف ۴۱ میلیاردی عنوان سنگینترین صف خرید را تصاحب میکند. ومعادن با صف ۲۶ میلیاردی و بورس با صف ۲۴ میلیاردی در رتبههای بعدی قرار دارند. والبر، وبصادر، کسرام، گدنا، حریل، هجرت و ریشک از جمله دیگر نمادهای دارای صف خرید سنگین در بازار امروز هستند.
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز دوشنبه هفتم تیرماه با رشد پنج هزار و ۲۶۱ واحدی به رقم یک میلیون و ۲۴۳ هزار و ۷۴۸ واحد رسید. عمده رشد شاخص به خاطر افزایش قیمت سهام در نمادهای شستا، کچاد، وتجارت، وبملت و جم بود، هرچند فارس و شپنا بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص گذاشتند. امروز شاخص کل ۴۲ صدم درصد رشد داشت، اما شاخص هموزن با کمترین نوسان مواجه شد و حتی سه صدم درصد عقبنشینی کرد. موردی که نشان میدهد شرایط برای نمادهای شاخصساز بهتر از شرکتهای کوچک بوده است.
نقشه بازار به خوبی نشان میدهد که بانکها تا چه حد در رشد شاخص تاثیرگذار بودند. اغلب لیدرهای بانکی از جمله وتجارت، وبصادر، ونوین و سینا امروز صف خرید داشتند و پنج درصد افزایش قیمت پیدا کرد. وبملت با رشد سه درصدی آنها را از دور همراهی میکرد. این اتفاق باعث شد امروز قیمت واحدهای دارای یکم یک درصد افزایش پیدا کند. در طرف مقابل شاهد کاهش یک درصدی قیمت پالایش بودیم. دیگر صندوقهای ETF سهامی هم چندان عملکرد خوبی نداشتند. در گروه شرکتهای چند رشتهای صنعتی، تا پایان معاملات صف خرید شستا جمع آوری شد و سهامداران این نماد به رشد 3.5درصدی قیمت بسنده کردند. محصولات شیمیایی عموما سبزپوش بودند اما نمادهای بزرگ گروه از جمله تاپیکو، پترول، فارس و شگویا روند نزولی در پیش گرفتند. ومدیر، صبا و وسپه از معدودنمادهای سبزرنگ و دارای صف خرید در گروه سرمایهگذاریها بودند. بزرگان فلزی همچنان درجا میزنند. فولاد، فملی، ذوب، فخوز و فاسمین نزدیک به قیمت روز گذشته به کار خود پایان دادند و دیگر نماهدا از جمله فولاژ و هرمز عموما صعودی بودند. تقریبا در اغلب گروهها نمیتوان روند مشخصی را مشاهده کرد و در هرکدام آنها نمادهای سبز و قرمز با هم پیدا میشوند. به جز گروه محصولات غذایی که اغلب نمادهای آن به صف فروش رسیدند و گروه کوچک مخابرات که با صف خرید مواجه شدند.
معاملهگران بورس تهران امروز حدود هشت میلیارد و ۵۴۵ میلیون سهام و اوراق مالی را در قالب یک میلیون و ۱۴۴ هزار معامله به ارزش شش هزار و ۲۵۲ میلیارد تومان دادوستد کردند. ومدیر، شستا، شپنا، خودرو، غکورش، خساپا و وتجارت به ترتیب پرتراکنشترین نمادهای بورس و گدنا، لطیف، رافزا، چخزر، فرابورس، کزغال و کرمان پرتراکنشترین نمادهای فرابورس بودند.
معاملات امروز نکته امیدوار کنندهای داشت و آن هم اینکه قدرت خریداران مجددا به بیش از دو برابر فروشندهها رسیده. سرانه خرید هر سفارش در بازار ۱۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان ارزش داشت و سرانه فروش تنها هفت میلیون تومان بود. در جریان معماملات امروز در مجموع ۱۴.۵ میلیارد تومان پول به بورس وارد شده که بیشترین ورود پول مربوط به نمادهای شستا، ومدیر، ومعادن، شفن، وتجارت، نوری و اخبار و بیشترین خروج پول مربوط به نمادهای شپنا، اپال، تاپیکو، ساراب، وملل و فولاد بوده است.
این گزارش بهروزرسانی میشود...