کوک اعلام کرد: این حجم از بدافزارها در اندروید و کم بودن آن در آیاواس به این دلیل است که سیستمعامل آیاواس بهگونهای طراحی شده که تنها از یک اپاستور تغذیه میشود و تمامی اپلیکیشنها قبل از ورود و نصب در گوشیهای آیفون، بهطور دقیق بررسی میشوند.
تیم کوک، مدیرعامل اپل اخیرا در مصاحبهای اعلام کرد که میزان بدافزارهای موجود در سیستمعامل اندروید نسبت به سیستمعامل آیاواس ۴۷برابر بیشتر است. در این گفتگو که با گیوم لاکروا، مدیر شرکت رسانهای Brut صورت گرفت، تیم کوک بار دیگر بر تمرکز این شرکت در قبال حفاظت از حریم شخصی و اطلاعات خصوصی کاربران تاکید کرد.
به گزارش دنیایاقتصاد، وی عنوان کرد: بیش از یک دهه است که تمرکز خود را بر ارتقای حریم خصوصی معطوف کردهایم. ما به این مساله، به مصداق یک نمونه از حقوق بشر و حقوق اساسی هر انسان نگاه میکنیم. مدیرعامل اپل همچنین در خصوص قانون بازارهای دیجیتال (DMA) که توسط کمیسیون اروپا به تصویب رسیده، صحبت و در بخشی از این گفتگو عنوان کرد که این قانون چندان به نفع کاربران نخواهد بود.
او ادامه داد: طراحی و ساختار DMA که این روزها بر سر زبانها افتاده، پای Sideloading یا نصب بسته اپلیکیشن با فرمت APK و از منابع ناشناس را که عامل اصلی رشد بدافزارها در اندروید محسوب میشود، به گوشیهای آیفون نیز باز میکند. این مساله باعث میشود امنیت گوشیهای آیفون کاهش یابد و بسیاری از اقداماتی که این شرکت برای ارتقای امنیت اطلاعات و حریم خصوصی کاربران در اپاستور در نظر گرفته تا مانع از دسترسی اپلیکیشنها به برخی اطلاعات شود، بیاثر شوند.
تیم کوک افزود: اگر کاربری در اکوسیستم این شرکت حضور داشته باشد، هرگز چنین اتفاقاتی را تجربه نخواهد کرد چرا که اپل قویا نسبت به حفظ اطلاعات و امنیت کاربران خود پایبند است. مدیرعامل اپل در این مصاحبه عنوان کرد: دستگاههای اندرویدی تا ۴۷ برابر بیشتر از دستگاههای آیاواس، با بدافزارها سروکار دارند. احتمالا تیم کوک این اطلاعات را با استناد به گزارش سال ۲۰۱۹ شرکت نوکیا ارائه کرده است. اما در گزارشی جدید در سال ۲۰۲۰ آمده که میزان بدافزارها در اندروید به ۶/۲۶ درصد کاهش یافته، در صورتی که این میزان در گوشیهای آیفون از یک به ۶/۱ درصد افزایش یافته است.
کوک اعلام کرد: این حجم از بدافزارها در اندروید و کم بودن آن در آیاواس به این دلیل است که سیستمعامل آیاواس بهگونهای طراحی شده که تنها از یک اپاستور تغذیه میشود و تمامی اپلیکیشنها قبل از ورود و نصب در گوشیهای آیفون، بهطور دقیق بررسی میشوند. در پلیاستور، اپلیکیشنهای بدافزاری بیشتری مشاهده میشوند، اما اپاستور شرکت اپل هم چندان بیعیب نیست. چندی پیش در گزارشی آمده بود که ۲ درصد از هزار اپلیکیشن برتر اپاستور، مخرب هستند و پروندهای نیز اخیرا تشکیل شد که در آن یکی از کاربران آیفون، با دانلود یک اپلیکیشن حاوی بدافزار در اپاستور، حدود ۶۰۰ هزار دلار مورد سوءاستفاده قرار گرفت.
چند سالی است که هشدارهایی به کاربران گوشیهای هوشمند در قبال دانلود اپلیکیشنها از منابع غیررسمی داده میشود. گوگل نیز در اینباره گزینهای را تحت عنوان نصب «اپلیکیشنهای ناشناخته» به پلتفرم خود اضافه کرده تا مانع از این کار شود. البته اپل نیز چنین قابلیت مشابهی را در پلتفرم خود تعبیه کرده است. در این گفتگو تیم کوک علاوه بر تاختن به اندروید، در بخش دیگری از مصاحبه خود اعلام کرد که خودروی این شرکت موسوم به Apple Car، در دست ساخت است و شنیدهها درخصوص اضافه شدن سنسور قند خون به نسخههای جدید اپل واچ، درست است.