bato-adv
کد خبر: ۴۹۳۰۱۵

عباس عبدی: فردا چه خواهد شد؟ / چه باید کرد؟

عباس عبدی: فردا چه خواهد شد؟ / چه باید کرد؟
هر کس که رییس‌جمهور می‌شود، نباید درباره امکان تداوم این فرآیند، خوش‌خیال باشد. پس از آمدن او، نه تن‌ها مشکلات کم نخواهد شد، بلکه بیشتر هم می‌شود حتی تامین همین نیاز‌های اولیه نیز با بحران جدی مواجه خواهد شد
تاریخ انتشار: ۰۱:۵۸ - ۲۹ خرداد ۱۴۰۰

عباس عبدی؛ این یادداشت پیش از پایان انتخابات و مستقل از نتیجه احتمالی آن نوشته شده است و طبعا کسانی که آن را می‌خوانند از محصول انتخابات مطلع هستند، نتیجه‌ای که چندان دور از پیش‌بینی‌ها نیست. تحلیل آنچه که گذشته است بماند برای بعد، و اکنون لازم است که نگاه خود را به آینده معطوف کنیم.

به عنوان اولین نکته ضروری است یادآوری شود که مشکلات مردم و کشور چنان عمیق است که با رفتن یکی و آمدن دیگری مسائل حل نخواهد شد، مگر آنکه اراده‌ای جدی معطوف به حل مسائل جامعه در همه سطوح ساختار قدرت در ایران شکل بگیرد.

اراده‌ای که متکی به اصول علمی و مشارکت کارشناسان و نخبگان و مردم باشد.

اجازه دهید که قدری عینی‌تر صحبت شود. کشور تاکنون توانسته است که با هر زحمت و رنجی بوده، تحریم‌ها را تحمل کند، منظور از تحمل تحریم، تامین اصلی‌ترین مایحتاج مردم شامل آب، نان، غذا، دارو و حدی از اشتغال و درآمد و پرداخت حقوق‌ها است. هر کس که رییس‌جمهور می‌شود، نباید درباره امکان تداوم این فرآیند، خوش‌خیال باشد. پس از آمدن او، نه تن‌ها مشکلات کم نخواهد شد، بلکه بیشتر هم می‌شود حتی تامین همین نیاز‌های اولیه نیز با بحران جدی مواجه خواهد شد.

با آغاز جابه‌جایی مدیریتی و تغییرات دولت، حتی اگر فرض کنیم که گروه کارآمدتری به دولت بیایند که متاسفانه چنین نیز نخواهد شد، فرصت‌های زیادی را خواهد گرفت که حل مشکلات را به تاخیر می‌اندازد.

تنها یک امید برای عبور موقت از این وضع وجود دارد و آن به نتیجه رسیدن مذاکرات برجامی است.

به هر دلیلی این توافق تاکنون انجام نشده است که قصد علت‌یابی آن را ندارم، ولی باید امیدوار بود که دولت جدید دچار خودفریبی نشود و گمان نکنند که راهی جز این وجود دارد.

باید بر اندیشه غلط خود خط بطلان بکشند و اجازه ندهند که تفکرات ضد برجامی دوستان‌شان دوباره جان بگیرد، تاریخ مصرف آن تفکرات تا امروز بود و تمام شد و رفت.

نکته بعدی این است که مشارکت در این انتخابات به گونه‌ای نخواهد بود که بتواند سرمایه کافی برای دولت بعدی در عرصه داخل و خارج فراهم کند. بنابراین تنها راه، کوشش برای ایجاد سرمایه‌های جدید است.

سرمایه‌هایی که ناشی از جلب اعتماد نخبگان و دیگر گروه‌ها و نیز تحقق کارآمدی باشد. با سرمایه جدید می‌توان کمبود سرمایه رای مردم را تاحدی بازسازی کرد.

البته کسی که سرمایه رای هم داشته باشد، باید با سرمایه‌های جدید پیش‌گفته، سرمایه اولیه را غنی‌سازی کند، ولی کسی که سرمایه رای ندارد باید در این باره بیشتر کوشش کند.

همیشه گفته‌ام که یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های مثبت و لازم هر انتخاباتی، آرامش پس از توفان آن است. انتخابات باید به گونه‌ای باشد که پس از رای‌گیری و اعلام نتایج، شاهد آرامش پس از توفان رقابت‌ها باشیم. اگر قرار باشد که این توفان و خرابی‌های آن همچنان ادامه یابد، یا حتی بدتر گردد معلوم می‌شود که آن پدیده انتخابات نبوده است. بنابراین باید دید که از شنبه چقدر شاهد آرامش سیاسی در کشور هستیم؟

نکته مهم دیگر به اصلاح‌طلبان مربوط می‌شود. در این انتخابات مجموعه آنان به دو گروه تقسیم شدند. برخی طرفدار رای دادن بودند و گروه دوم از این کار طرفداری نمی‌کردند.

گروه اول برای جلب نظر دیگران خیلی کوشید. تا اینجا مساله‌ای نیست، خیلی هم خوب است. گرچه حدس می‌زنم که نتیجه انتخابات چه خواهد شد، ولی مستقل از این حدس و گمان، نتیجه هر چه باشد، ضرورت دارد که دنبال فهم ماجرا بود و دنبال مقصر نگردید که جز تشدید اختلاف نتیجه دیگری ندارد.

البته نقد و تحلیل و فهم آنچه که در این انتخابات گذشت، بسیار ضروری است. به علاوه مستقل از اینکه حکومت چه سیاستی را در پیش بگیرد، بهتر است دوستان اصلاح‌طلب خود را برای یک دوران سخت سیاسی آماده کنند. دورانی که باید با نوعی پوست‌اندازی، هم از جهت نیروی انسانی و تشکیلاتی و هم از جهت رویکرد‌ها همراه شود. از این سرنوشت گریزی نیست. اجازه ندهید با اجبار فراوان تن به این نتیجه داده شود.

bato-adv
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۳۰
بعضی با سیلی مردم از خواب بیدار نشدند، مگر سیلی خدا بخورد بر صورت شان، تا کمی انصاف داشته باشند!
سیامک
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۳۰
اقای عبدی شعور ملت را به سخره نگیرید این ملت به فال بین و پیشگو نیاز ندارد خودتان را ارزان نفروشید به قدرت ملی ایمان داشته باشید ما توانسته ایم و خواهیم توانست
فش
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۹
هر کس که رییس‌جمهور می‌شود، نباید درباره امکان تداوم این فرآیند، خوش‌خیال باشد. پس از آمدن او، نه تن‌ها مشکلات کم نخواهد شد، بلکه بیشتر هم می‌شود حتی تامین همین نیاز‌های اولیه نیز با بحران جدی مواجه خواهد شد ( بگو انشاءالله )
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۹
آقای عبدی سیاست زدگی چیز خوبی نیست رئیس جمهور منتخب به هیچ وجه سرمایه اجتماعی اش کم نیست دقیقا مانند سال ۹۲ که آقای روحانی در دوره اول با ۲۵۰ هزار رای بیشتر و رای ۱۸ میلیونی رئیس جمهور شدند به جای این حرف های صد من یه غاز اجازه بدید رئیس جمهور منتخب کار خودش رو انجام بده ۸ سال مملکت رو گره زدید فقط و فقط به سیاست خارجی و برجام چی شد پاسخش رو از این پنجاه درصدی که رای دادند و از اون پنجاه درصدی که رای ندادند بپرسید تورم افسارگسیخته و هزار و یک مشکل دیگر
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۵:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۹
عالی بود جناب عبدی
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۱۸
علی نقوی
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۹
شما پیشگو هستی مگه؟ یا تو تمام صندوقا بودی؟ هنوز رای گیری تموم نشده چی داری میگی؟ پول توش هست؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۹
دلار ان شالله توسط آقای رئیسی 1000 تومان بشود همه چیز ارزان می شود
علی نقوی
Iran (Islamic Republic of)
۰۳:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۹
آقای عبدی اونی که بهتون تقلب رسونده سر به سرتون گذاشته چون نتایج اصلا هیچ شباهتی به پیش بینی ها نداره. مجبور نبودید یه جوری بنویسید که مثلا بخواید بگید خیلی قدرت تحلیل و آینده نگری تون بالاست. اخلاقا هم کار اشتباهی کردید چون سعی کردید امید رو کمرنگ کنید. البته روسیاهی این داستان هم برای شما و هم برای روزنامه اعتماد خواهد ماند. این کشور نیاز به تحلیلگر و پیشگوی از خود متشکر نداره، نیاز به همدلی و امید داره.
ناشناس
Australia
۰۹:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۹
علی نقوی نفست از جای گرمی در میاد. دمت گرم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۹
دیدی که داشت برادر!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۹
حال بد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۹
آقای عبدی راهی جز این برجام وجود دارد
ادامه آن همراه با اقتدار که این فقره از دست کسی که آبش را هم از برجام مطالبه میکند درحالیکه جنگ را انقلاب را هسته ای را ادوات دفاعی را ستاره خلیج فارس را واکسن کرونا را خود ملت اش در تحریم ساخته بر نمی آید
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۰۸:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۹
هیچی نمیشه از دست شما هم کاری برنمی آید
ناشناس
India
۰۹:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۹
بازنده اصلی انتخابات اصلاحطلبان حکومتیند که هم پیاز را خوردند و هم چوب را خواهند خورد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۹
دولت بعدی می تواند نفت بفروشد و دلارهای آنرا وارد کند و بعد هم بگویید دیدید روحانی کاری نکرد .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۹
تبریک به آقای رئیسی
من هم درانتخابات شرکت کردم وبه درخواست رهبرمعظم انقلاب و تداوم جمهوری اسلامی آری دادم .انشاالله قیمت دلاربا تدابر آقای رئیسی پایین بیاید(1000 تومان) ومردم از گرانیهای خودساخته داخلی خلاص بشوند
سلام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۹
سفره مفت اصلاح طلبان جمع شد خدا را شكر.
وحید
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۹
اتفاقا الان که نتیجه انتخابات معلوم شد درستی این دیدگاه بیش از گذشته هست.
انصاف خوب چیری است
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین