bato-adv
کد خبر: ۴۸۹۰۷۵
رئیس جمهور بعدی باید آستین را بالا بزند!

راه حل بحران‌های اقتصادی ایران چیست؟

راه حل بحران‌های اقتصادی ایران چیست؟

حسین راغفر، اقتصاددان و استاد دانشگاه گفت: هدف گذاری دولت باید روی رشد اقتصادی ۶ درصد باشد، چرا که این موضوع امکان پذیر است. علاوه بر این دولت باید تامین مالی خود را از طریق مالیات ستانی و کاهش یارانه‌های بزرگ به بنگاه‌های خصولتی انجام دهد. چراکه دولت با مالیات ستانی و کاهش یارانه بنگاه‌های خصولتی منابع بزرگی را به دست خواهد آورد.

تاریخ انتشار: ۱۱:۵۵ - ۰۲ خرداد ۱۴۰۰
فرارو- اقتصاددانان بر این عقیده اند که در حال حاضر کشور با چالش‌های عدیده‌ای همچون «تورم ساختاری»، «رشد اقتصادی پایین»، «پاندمی کرونا و واکسیناسیون سریع»، «مذاکرات هسته‌ای و رفع تحریم‌ها»، «پنجره جمعیتی و حل معضل اشتغال»، «تامین اجتماعی و صندوق‌های بازنشستگی»، «بهبود فضای کسب‌وکار»، «بحران منابع آبی»، «خروج سرمایه در کشور» و «خصوصی‌سازی و آزادسازی» مواجه است و رئیس جمهور منتخب برای بهبود وضعیت اقتصادی باید به حل این مشکلات بپردازد.  

به گزارش فرارو، بررسی آمار و ارقام‌های اعلام شده از سوی برخی اقتصاددانان نشان می‌دهد که در دهه نود هجری شمسی میانگین رشد اقتصادی کشور صفر و میانگین نرخ تورم ۲۴ درصد بوده است. از طرفی میانگین رشد تشکیل سرمایه ناخالص در کشور، منهای ۲.۵ درصد بوده و ارزش پول ملی کشور در ۲ نوبت کاهش و در هر ۲ مرحله بیش از ۲۵۰ درصد کاهش یافته است.

در این میان وحید شقاقی شهری، اقتصاددان و رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه خوارزمی درباره بحران‌های اقتصادی دهه اول قرن جدید هجری شمسی با آمدن رئیس جمهور جدید می‌گوید: «دهه جدید از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۱۰ و با تغییر دولت وارد حیاتی‌ترین و بحرانی‌ترین دهه اقتصادی می‌شویم و ایران در دهه پیش رو شاهد ۴ بحران بزرگ نظیر  بحران شدید کمبود آب، بحران کاهش رشد نرخ جمعیت، بحران پایان عصر نفت و بحران صندوق‌های بازنشستگی خواهد بود.»

البته اتاق بازگانی تهران و پژوهشکده سیاستگذاری شریف و اندیشکده کسب‌وکار شریف نیز با ارائه بسته اقتصادی تحت عنوان بنا «برنامه نجات ایران» مدعی اند که اگر سیاستگذاران اقتصادی در دولت آینده بنای حکمرانی اقتصادی را بر محور‌های اصلی این بسته نجات قرار دهند، طی دوره زمانی چهار سال آتی، تورم در کشور به میانگین نرخ خاورمیانه خواهد رسید.

همچنین درآمد پایه همگانی معادل ۳۰ دلار برای هر ایرانی به دست خواهد آمد، اشتغال سالانه یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر محقق خواهد شد، شاخص ادراک فساد کشور به میانگین این شاخص در کشور‌های خاورمیانه نزدیک خواهد شد و نسبت صادرات غیرنفتی به تولید ناخالص داخلی به رشد صد در صدی خواهد رسید.

براساس اعلام اتاق بازرگانی، اصلی‌ترین سرفصل‌های این بسته اقتصادی به حوزه خصوصی سازی، سیاست‌های ارزی، توسعه صادرات، تکمیل طرح‌های نیمه تمام، کاهش بروکراسی و مبارزه با فساد اختصاص دارد.


دولت بعدی باید تامین مالی خود را از طریق مالیات ستانی انجام دهد!

رئیس جمهور منتخب چگونه می‌تواند بحران‌های اقتصادی را حل کند؟حسین راغفر، اقتصاددان و استاد دانشگاه در گفتگو با فرارو با اشاره به چالش‌های اقتصادی موجود و نحوه حل آن از سوی دولت و رئیس جمهور دوره سیزدهم گفت: رئیس جمهور بعدی اولین کاری که در حوزه اقتصاد باید انجام دهد کاهش نرخ ارز به ۱۰ هزار تومان و حتی کمتر از آن است. در سال آینده نیز تقویت پول ملی را باید در دستور کار خود قرار دهد. این کار هم از طریق سرمایه گذاری شدنی است.

او می‌گوید: هدف گذاری دولت باید روی رشد اقتصادی ۶ درصد باشد، چرا که این موضوع امکان پذیر است. علاوه بر این دولت باید تامین مالی خود را از طریق مالیات ستانی و کاهش یارانه‌های بزرگ به بنگاه‌های خصولتی انجام دهد. با مالیات ستانی و کاهش یارانه بنگاه‌های خصولتی دولت منابع بزرگی را به دست خواهد آورد.

طبق گفته راغفر، در حال حاضر بسیاری از این بنگاه‌های خصولتی درآمد‌های بزرگی دارند و این درآمد‌ها پس از سه برابر شدن قیمت ارز افزایش چشمگیری داشته است. راغفر همچنین گفت که این بنگاه‌ها مالیاتی پرداخت نمی‌کند و از معافیت‌های مالیاتی و تشویق‌های صادراتی استفاده می‌کنند؛ بنابراین دلیل ندارد که این‌ها منابع ملی را صادر کنند و سودش را میان خود شان تقسیم کند. این درحالی است که باید سهم دولت پرداخت شود و بخشی از بودجه عمومی از طریق مالیات ستانی از این بخش انجام شود.

این اقتصاددان افزود: منابع مالیاتی متعدد دیگری همچون مالیات بر عواید حاصل از سرمایه، مالیات بر ثروت، مالیات بر مصرف نیز وجود دارد که قابل تحقق است؛ بنابراین دولت از مسیر مالیات ستانی نیازمند صادرات یک لیتر نفت هم برای تامین بودجه نخواهد بود.


اصلاح نظام بانکی در اولویت

او همچنین گفت: کاهش هزینه‌های دولت باید در دستور کار قرار گیرد. در این رابطه دولت باید متناسب با درآمد‌هایی که می‌تواند ایجاد کند بودجه ریزی کند. دولت با درآمدی که قابل تحقق هم نیست و پیش بینی می‌کند، تازه نصف مخارجی است که  تعریف می‌کند؛ بنابراین بخش قابل توجهی از این بودجه باید عملاً از طریق کاهش هزینه‌های دولت صورت بپذیرد. با این اوصاف به نظر می‌رسد که موارد اشاره شده کاملا قابل تحقق است.

راغفر با اشاره الزام اصلاح نظام بانکی همزمان با سایر موارد می‌گوید: تامین مالی صنعتی باید از طریق بانک‌ها انجام شود. اما این مستلزم آن است که ما یک بانک مرکزی مقتدر و مصلح داشته باشیم که بخواهد بخش تولید در کشور شکل بگیرد. نظام مالیاتی باید از فعالیت‌های نامولد سفته بازی و دلالی مالیات‌های بزرگ بگیرد و آن‌ها را به صورت یارانه دستمزد و یارانه تحقیق و توسعه صنایع مولد پرداخت کند.

این اقتصاددان معتقد است که دولت باید صنایع را دسته بندی کند و آن صنایعی که پیش برنده سایر صنایع کشور هستند را مورد حمایت قرار دهد. طبق گفته راغفر، دولت باید از طریق توسعه صنایع اصلی در کشور بتواند فرصت رشد اقتصادی و اشتغال را فراهم کند. توسعه زیرساخت‌ها به خصوص بخش ریلی می‌تواند کمک بزرگی برای توسعه بخش تجارت کشور (داخلی و خارجی) خواهد بود وهم این سرمایه گذاری‌های زیرساختی می‌تواند مشاغل بسیار بزرگی را ایجاد کند.  

او اضافه کرد: به نظر بنده منابع سرمایه گذاری دولت در حوزه زیر ساختی موجود است. در این رابطه یکی از اقداماتی باید صورت گیرد، واردات است، به خصوص منع واردات کالا‌های لوکس است، آن هم در شرایطی که کشور با بحران مواجه است؛ بنابراین نباید منابع ارزی کشور برای واردات کالا‌های لوکس اختصاص دهد. این‌ها سرفصل مواردی است که دولت بعدی باید برای حل بحران‌های اقتصادی انجام دهد.  
bato-adv
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۳
این حرفها هیچ ارزشی نداره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۳
از نظر کارشناسان امر و اقتصاددانان استفاده کنند و هرکسی که تخصص ندارد را راس هر کار مهمی نگذارندچون نتیچه چنین افراد غیرکارشناسی وضعیت فعلی از هز نظر در کشور و دنیاست!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۲
اقتصاد تو سرتون بخوره

برق رو درست کنید
ناشناس
United Arab Emirates
۱۷:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۲
خانه از پای بست ویران است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۲
فقط قیچی......
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۳۱
امين ميرزائى
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۲
مشكل اقتصادو ول كن . برق رفته ، شارژم ندارم . خداحافظ تا بعد !!!
ابومالش
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۲
خدا حافظ امین مهربان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۲
وقتی حرف از مالیات میزنید یاد کارتون رابین هوت و اون داروغه مالیات جمع کن می افتم از مردم عادی بگیرید و بدین به پولدارا و گردن کلفتها
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۲
تا بوده همین بوده ... پشت سر خورشید شب در کمین بوده!!!! شب مالیاتهای سنگین در راه است!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۲
کنار گداشتن دزدان و بر سرکار آمدن شایستگان....میدونم چاپ نمی کنی ولی کاش یک درصد ایرلنی بودی
بختگان
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۲
راه حل پیچیده نیست.واقعیت این است که هیچ کشوری در جهان نتوانسته بدون یک روابط دوستانه و منطقی و عزت مندانه مشکلات اقتصادی خود را حل کند.بعلاوه باید بخوبی رصد شود که کدام منافع اقتصادی از کدام افراد ایجاب میکند که دائما بر طبل تشنج و جنگ و دعوا بکوبیم و سپس تصفیه شان کنیم. بعلاوه یک بار برای همیشه تمامی ایرانیان را صاحب این مملکت بدانیم نه عده قلیلی که با چاپلوسی و ریاکاری خودی و غیر خودی میکنند و مناسب کلیدی را در دست میگیرند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۲
میگه تو خارج رشوه میدن که یه کار غیر قانونی انجام بشه، تو ایران رشوه میدن که طرف وظیفش رو که بابتش حقوق میگیره انجام بده. همگی نشر بدید.
ناشناس
France
۱۳:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۲
اشتباه نکنید در ایران رشوه گیری تقریبا منسوخ شده رشوه را کسی که میده راض هست چون یک کار غیر قانونی میخواد انجام بده این چیز که در ادارات کشور از مردم گرفته می‌شود تا کار قانونی و وظیفه خودشان را انجام بدن اسمش باج هست نه رشوه این دو را اشتباه نگیرید
ویولن
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۲
راه حل رفتارهای معقولانه و تعامل با دنیاست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۲
فقط کدخدا رو راضی کنید سراغ مباشذر و مهترش نرید راه حل همینه اونا ازتون باج میگیرن تازه اخرشم باید رفت پیش کدخدا هزینه دوبلــــکس:(
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۲
یک بار راضیش کردن نشد! به قول اکبر عبدی: باز مدرسم دیر شد حالا چیکار کنم؟!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۲
فرارو تیترهایی میزنی که مرغ پخته خنده اش میگیره
خوب معلوم نیست مشکلات اقتصادی ما چیه؟
خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۲
1- مالیات از دارایی ها
2- مالیات از همه ونه فقط کارمندان
3- تعرفه زیاد وسنگین از پرمصرفها بصوتر پلکانی صعودی(آب وبرق وگازو...)
4-جمع کردن نقدینگی ازجامعه به طرق مختلف
5- محدود کرن یارانه به یارانه غیرنقدی
6- ثبت تولیدت وخدمات برای ردیابی احتکارکنندگان ......
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۲
اینها معلول هستند. باید بروی سراغ علت.
علت هم این است که مملکت را باید بسپارید به سیاستمدار. نه به نظامی و حقوقدان و ....
ناشناس
France
۱۳:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۲
دزدی نکنند همین و بس
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۲
یک راهی بگویید بجز این یک قلم! خیلی دردناک است جان شما!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۲
آزادی احزاب و گردش نخبگان.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۲
آزادی فعالیت تمام احزاب و گردش نخبگان در قدرت و سیاست.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۲
به جای شعار دادن و به خطر انداختن منافع کشور به فکر توسعه و پیشرفت کشور خودمان باشیم و در دنیا مثل یک کشور عادی رفتار کنیم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۳
نمشه
اصغر
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۲
شما از رئیس جمهوری که اجازه برکناری وزیر خودش رو نداره انتظار دارین مشکلات مملکت رو حل کنه ؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۳
دقیقا
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۲
اول حذف اصلاحچی ها و تفکرشون بعد ......
سید
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۲
سفره ای که از مال مردم بدبخت پر کردید به اندازه ای هست که از ریزه هاش رفقای اصلاح طلبتون هم ارتزاق کنن خیلی کنس بازی در نیار اصولچی!
نامnaser
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۲
ابتداحذف انسانهای متحجروتفکرات پوسیده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۲
راهش اظهر من الشمسه
خودت بهتر از همه میدونی راهش چیه
من بنویسمم منتشر نمی کنی