bato-adv

۵ نکته‌ای که روزه داران برای سلامتی خود باید بدانند

۵ نکته‌ای که روزه داران برای سلامتی خود باید بدانند

در ماه مبارک رمضان در کنار ارتقای روحی و معنوی روزه داران سلامت جسمانی نیز اهمیت بالایی دارد. عادات بد غذایی در این ماه ممکن است زمینه‌ساز بروز مشکلات و بیماری‌های مختلف برای بدن باشد. در این مطلب به شرح نکات مهمی پرداخته‌ایم که روزه داران باید در این ماه برای حفظ سلامت خود رعایت کنند.

فرارو- با فرارسیدن ماه مبارک رمضان مسلمانان در سرتاسر جهان خود را برای یک ماه روزه داری و نیایش آماده می‌کنند. دانشمندان فواید متعددی در اجرای رژیم‌های شبه روزه داری یافته‌اند، از تقویت سیستم ایمنی تا کاهش ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان‌ها.

به گزارش فرارو، در این مقاله سعی شده است تا از دیدگاهی علمی به بررسی نکاتی بپردازیم که روزه داران باید رعایت کنند تا در کنار ارتقای روح معنوی خود بتوانند سلامتی خود را نیز بهبود بخشند. بسیاری از عادات مخرب در این ماه می‌تواند چالش‌های بسیاری را برای بدن پس از گذرندان ماه رمضان ایجاد کند.

۱. خوردن سحری را حذف نکنید

صرف نظر از خوردن وعده سحری آسان است؛ زیرا داشتن اشتها در اوایل صبح دشوار به نظر می‌رسد و بسیاری از مردم عادت دارند که بدون خوردن سحری روزه بگیرند. اما باید بدانید که نخوردن سحری می‌تواند بسیار مضر باشد.

نازیما قریشی، پزشک و محقق تغذیه توضیح می‌دهد که بسیار مهم است شما از این وعده صرف نظر نکنید. انتخاب‌های غذایی که انجام می‌دهید، بر انرژی شما در طول روز تأثیر می‌گذارد.

۲. رژیم غذایی شما در سحر و افطار بسیار مهم است

افطار
 
بسیاری از اوقات مردم برای وعده غذایی صبح به کربوهیدرات‌های ساده روی می‌آورند؛ اما کربوهیدرات‌های ساده انرژی طولانی مدت را تأمین نمی‌کنند. در عوض پزشکان توصیه می‌کنند غلات کامل همراه با چربی‌ها و پروتئین‌های سالم و همچنین میوه‌ها و سبزیجات را بخورید. بسیار مهم است که از غذا‌های بیش از حد چرب و نمکی که باعث تشنگی در هنگام سحر می‌شوند، دوری کنید؛ زیرا در آن روز سلول‌های شما خواهان آب بیشتری می‌شوند.

به همین ترتیب غذا‌های بسیار تند و نوشیدنی‌های حاوی کافئین نیز می‌توانند باعث کمبود آب بدن شما شوند. مصرف غذا‌های بیش از حد شور نیز همچنین می‌تواند آب بدن را از دست بدهد.
 
از سوی دیگر غذا‌هایی با محتوای پروتئین بالا مانند تخم مرغ، پنیر و شیر گزینه‌های خوبی برای وعده سحری هستند. علاوه‌بر این تخم مرغ، شیر و فرآورده‌های لبنی همچنین دارای ویتامین A زیادی هستند که یک ریز مغذی مهم برای سیستم ایمنی بدن به شمار می‌رود. همچنین به روزه داران توصیه می‌شود در زمان افطار مقادیر زیادی از غذاهای غنی از آنتی اکسیدان را مانند چغندر، کلم قرمز، تربچه، اسفناج، کلم بروکلی، کلم بروکسل و فلفل قرمز در برنامه غذایی خود بگنجانند.
 

۳. افطار را به دو قسمت تقسیم کنید

پر کردن یکباره معده خالی در وعده افطار باعث افزایش فشار خون و قند می‌شود و همچنین منجر به مشکلات دستگاه گوارش مانند سو هاضمه خواهد شد. در اینجا پزشکان توصیه می‌کنند یک زمان ۲۰ دقیقه‌ای پس از صرف افطار و خوردن غذا‌های اصلی داشته باشید. این کار به طور موثر افطار شما را به دو قسمت تقسیم می‌کند و هضم غذا‌ها را برای شما تسهیل می‌بخشد.

۴. بدن خود را هیدارته نگه دارید

نوشیدن آب از اهمیت حیاتی برخوردار است و فواید زیادی برای سلامتی دارد. ننوشیدن آب کافی منجر به بدخلقی و افزایش خستگی می‌شود که این مسئله می‌تواند بر سطح انرژی و حافظه تأثیر بگذارد. حفظ آب مصرفی همچنین می‌تواند به مدیریت شرایط سلامتی کمک کند و در پیشگیری و درمان سردرد، میگرن، سنگ کلیه و یبوست و همچنین در حفظ فشار خون نقش داشته باشد. همچنین برخی شواهد نشان می‌دهد که هیدراته ماندن باعث کاهش اشتها می‌شود. این امر به شما در ماه رمضان بسیار کمک خواهد کرد.

روزه داری
 
از زمان قبل از طلوع آفتاب و پس از غروب آفتاب به عنوان فرصتی برای تأمین آب و تأمین میزان توصیه شده آب استفاده کنید. یک بطری آب را در طول شب در دست داشته باشید و هر وقت ممکن است، آب بنوشید. همانطور که گفته شد، توجه به غذا‌هایی که می‌خورید، می‌تواند مفید باشد. گرچه شیرینی‌ها در ماه رمضان می‌توانند بسیار وسوسه انگیز باشند، سعی کنید به جای آن غذا‌هایی با محتوای آب زیاد انتخاب کنید.
 
میوه‌ها و سبزیجات پر از آب را در وعده افطار خود قرار دهید، مانند:
• توت فرنگی
• هندوانه
• طالبی
• خیار
• کدو سبز
• فلفل دلمه‌ای
• گوجه فرنگی

سحری

 

۵. پس از خوردن سحری به سرعت نخوابید!

رفتن به رختخواب بعد از یک وعده غذایی مانند سحری مشکلات گوارشی مختلفی را ایجاد می‌کند؛ زیرا بدن شما در حالت استراحت مجبور است برای هضم غذا بیشتر کار کند.

دراز کشیدن پس از صرف غذا نیز می‌تواند علائم مشکلات زخم را به دلیل اسید معده بیش از حد تحریک کند.

این احساس یک سوزش ناراحت کننده‌ را در قفسه سینه تا راه حلق ایجاد می‌کند.

سایر شرایط مانند بیماری ریفلاکس معده نیز می‌تواند اتفاق بیافتد؛ زیرا دریچه بین معده و مری شما کاملاً بسته نشده است و در نتیجه اسید معده از معده به حلق شما برمی‌گردد.

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین