سعید کلانتری گفت: وضعیت جسمی داوطلبانی که واکسن را دریافت کردند خوب اعلام کردند، بیان کرد: هیچ عارضه خاصی برای آنان به وجود نیامده است.
محقق اصلی کارآزمایی بالینی واکسن رازی اظهار داشت: تاکنون بیش از ۸۰ داوطلب مرحله اول تست انسانی واکسن ایرانی کرونا به نام " رازی کوو پارس " را دریافت کردند.
سعید کلانتری، متخصص عفونی روز شنبه در گفتگو با ایرنا با اشاره به اینکه تعداد داوطلب مرحله اول تست انسانی را ۱۳۳ نفر اعلام کرد و افزود: از این تعداد بیش از ۸۰ نفر واکسن را دریافت و بقیه هم در روزهای اینده واکسن را دریافت میکند.
وی ادامه داد: ۱۳ داوطلب به عنوان پیشقراول واکسن خود را دریافت کرده بود و ۱۲۰ داوطلب هم در چهار گروه ۳۰ نفری تقسیم شدند که تعدادی واکسن خود را زدند و بقیه هم در چند روز آینده تزریق میشود.
کلانتری، وضعیت جسمی داوطلبانی که واکسن را دریافت کردند خوب اعلام کردند، بیان کرد: هیچ عارضه خاصی برای آنان به وجود نیامده است.
وی در پاسخ به این سوال که تزریق این مرحله چه زمانی به اتمام میرسد، اظهار داشت: به نظر میرسد که نیمه فروردین ۱۴۰۰ تزریق این مرحله تست انسانی واکسن به اتمام میرسد.
محقق اصلی کارآزمایی بالینی واکسن رازی اظهار داشت: در اغلب روزهای عید هم تزریق به داوطلبان ادامه مییابد که این کار در اسرع وقت به پایان برسد.
به گزارش ایرنا، کارآزمایی بالینی واکسن رازی کووپارس موسسه رازی که نخستین واکسن تزریقی- استنشاقی پروتئین نوترکیب کرونا است، با تزریق مرحله اول تست انسانی به ۲ داوطلب مرد روز یکشنبه (۱۰ اسفند) با حضور کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی، جلیل کوهپایه زاده رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران و جمعی از مسوولان و محققان در بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) تهران آغاز شد.
ترزیق واکسن رازی کووپارس دومین واکسن ایرانی کرونا است که از ۱۰ اسفند ماه روی داوطلبان این طرح مطالعاتی انجام شد.
واکسن رازی کووپارس نخستین واکسن تزریقی - استنشاقی پروتئین نوترکیب کرونا است که توسط موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی و مطابق با دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت تولید و روز دوشنبه (۲۰ بهمن ماه) در همین موسسه مستقر در کرج رونمایی شد.
موسسه رازی از اسفند سال ۱۳۹۸ کار ساخت واکسن را آغاز و از روش واکسن پروتئینی نوترکیب که از ایمنترین واکسنها است، برای تولید آن استفاده کرد.
این موسسه در فاصله زمانی اسفند ۹۸ تا پایان فروردین ۹۹، کار طراحی این واکسن را به پایان رساند، در اردیبهشت دُزسنجی و فرمولاسیون انجام شد و از خرداد ماه ۹۹، آزمایش این واکسن روی ۵۰۰ حیوان صورت گرفت.
واکسن کووپارس رازی تحت مدیریت وزارت بهداشت و با کار کارشناسی دقیق سازمان غذا و دارو انجام شده است. با تصویب کمیته ملی اخلاق، آزمایش انسانی این واکسن روی ۱۳ نفر در بیمارستان رسول اکرم (ص) تهران آغاز شد.