bato-adv
کد خبر: ۴۷۷۶۶۸

واکنش صالحی به ادعای رویترز و توضیح درباره سفر گروسی

واکنش صالحی به ادعای رویترز و توضیح درباره سفر گروسی
رئیس سازمان انرژی اتمی ضمن اعتراض به درز اطلاعات محرمانه آژانس در رسانه‌ها، گفت: در جلسه فردا با رافائل گروسی ملاحظات آژانس در چارچوب موافقتنامه پادمان و همکاری‌های دو طرف مورد بررسی و گفتگو قرار خواهد گرفت.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۳ - ۰۲ اسفند ۱۳۹۹

«علی اکبر صالحی» معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سوالی در خصوص هدف سفر «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران و خبر منتشر شده رویترز مبنی بر مشاهده آلودگی ذرات اورانیوم در دو نقطه در ایران که در آستانه سفر گروسی به تهران منتشر شده است، اظهار داشت: بعد از اعلام ما مبنی بر اجرای ماده ششم قانون مصوب مجلس در خصوص توقف نظارت‌های فراپادمانی و ارائه نامه در این خصوص به آژانس، رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی درخواست سفر فوری به ایران و دیدار با اینجانب را مطرح کرد.

به گزارش فارس، وی افزود: سازمان انرژی اتمی ایران با در نظر گرفتن تعاملات خود با آژانس با این سفر موافقت کرد.

صالحی در این خصوص چند نکته را یادآور شد و گفت: متاسفانه درز اطلاعات محرمانه آژانس در رسانه‌های بین‌المللی روند ناخوشایندی است که از سال‌های گذشته همچنان ادامه دارد و در این خصوص جمهوری اسلامی ایران بار‌ها به صورت شفاهی و کتبی مراتب اعتراض خود را به آژانس ارائه کرده است. اخیرا نیز آقای غریب آبادی سفیر و نماینده دائم ایران در وین طی یادداشت رسمی ملاحظات حقوقی و سیاسی حول این موضوع را با جزییات به آژانس تذکر داده است.

وی یادآور شد: موضوعات این چنین به صورت معمول بین آژانس و کشور‌های عضو در جریان است و تا زمانی که فرآیند بررسی‌ها نهایی نشده است، نبایستی به رسانه‌ها کشیده شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: تردیدی نیست که انتشار این گونه مطالب با اهداف و اغراض سیاسی صورت می‌گیرد.

وی اضافه کرد: به نظر اینجانب سازوکار‌های آژانس باید به گونه‌ای بازنگری شود که از تکرار این گونه اقدامات جلوگیری به عمل آید.

صالحی گفت: برای رسیدن به این سازوکار آژانس می‌بایست ضمن حفظ بیطرفی با رویکردی حرفه‌ای از انتشار مطالب این چنین جلوگیری کند.

درهمین رابطه معاون رئیس جمهور در خصوص اهداف سفر گروسی به تهران نیز ضمن اشاره به درخواست مدیرکل برای سفر به ایران اعلام کرد: از آنجایی که قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران در حال اجرا است و طرف مقابل هنوز تعهدات خود در زمینه لغو تحریم‌ها را اجرا نکرده است، از تاریخ پنجم اسفند ماه نظارت‌های فراپادمانی متوقف خواهد شد، در عین حال در جلسه فردا (یکشنبه) با آقای گروسی ملاحظات آژانس در چارچوب موافقتنامه پادمان و همکاری‌های دو طرف مورد بررسی و گفتگو قرار خواهد گرفت.

پس از آنکه در هفته گذشته «کاظم غریب آبادی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصمیم تهران برای اجرای بند ششم قانون اقدام راهبردی برای رفع تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران را به اطلاع این نهاد رساند، اعلام شد که «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس پیشنهاد داده برای یافتن راه‌حل عمومی به منظور ادامه فعالیت‌های این نهاد به تهران سفر کند.

پس از آن هم غریب آبادی اعلام کرد که گروسی روز شنبه دوم اسفند ماه به درخواست خود برای گفت‌وگوی فنی با سازمان انرژی اتمی درباره ماده ۶ قانون اقدام راهبردی مجلس در تهران خواهد بود و «بهروز کمالوندی» معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت که گروسی روز یکشنبه سوم اسفند ماه با «علی اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی و دیگر مسؤولان این سازمان دیدار و گفتگو خواهد کرد.

کمالوندی موضوعات فنی و ترتیبات اجرایی توقف نظارت‌های فراتر از پادمان و پروتکل الحاقی و اقدامات داوطلبانه فراپادمانی و نحوه ادامه همکاری‌های دو طرف را از جمله محور‌های گفتگو‌های گروسی در تهران برشمرد.

در همین خصوص یک منبع مطلع گفت که گروسی امشب (شنبه) وارد تهران می‌شود و فردا صبح با صالحی دیدار و بعدازظهر هم تهران را ترک خواهد کرد.

این دومین سفر گروسی ظریف ۶ ماه گذشته است، وی دوشنبه شب سوم شهریور ماه به منظور انجام سفری دو روزه به تهران آمد و در پایان بیانیه‌ای مشترک از سوی دو طرف منتشر و عنوان شد که طرفین در خصوص حل و فصل توأم با حسن نیت موضوعات مشخص شده توسط آژانس در ارتباط با اجرای پادمان به توافق دست یافتند و قرار شد ایران به دو مکان درخواستی دسترسی بدهد. گروسی در آن سفر با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه و حسن روحانی رئیس جمهور نیز دیدار و گفتگو کرد.

لازم به ذکر است، طرح دوفوریتی اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران روز چهارشنبه ۱۲ آذر ماه سال جاری در مجلس شورای اسلامی اصلاح و توسط شورای نگهبان تایید شد و همان روز رئیس مجلس در نامه‌ای به رئیس جمهور قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها را جهت اجرا ابلاغ کرد و آیین نامه اجرایی این قانون نیز سوم دی ماه به تصویب هیأت وزیران رسید. اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور نیز آیین نامه اجرایی قانون مزبور را برای اجرا به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ کرد.

براساس ماده ۶ این طرح، دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است در صورت عدم اجرای کامل تعهدات کشور‌های متعاهد از جمله کشور‌های ۱+۴ (آلمان، فرانسه، انگلستان، چین و روسیه) در قبال ایران و عادی نشدن روابط کامل بانکی و عدم رفع کامل موانع صادرات و فروش کامل نفت و فرآورده‌های نفتی ایران و برگشت کامل و سریع ارز منابع حاصل از فروش، دو ماه پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون در مجلس شورای اسلامی، نظارت‌های فراتر از پادمان از جمله اجرای داوطلبانه سند (پروتکل) الحاقی را متوقف کند.

لازم به ذکر است اقداماتی که از پنج اسفند و در راستای اجرای اقدام راهبردی برای رفع تحریم‌ها متوقف می‌شود، شامل این موارد است: مفاد پروتکل الحاقی؛ کد ۳.۱ اصلاحی ترتیبات فرعی موافقت نامه پادمان (برای اظهار زودهنگام تاسیسات هسته‌ای به آژانس)؛ استفاده از فناوری‌های مدرن و حضور درازمدت آژانس در ایران؛ اقدامات شفاف ساز در رابطه با کیک زرد؛ اقدامات شفاف ساز در رابطه با غنی سازی؛ دسترسی‌ها پیرو مفاد برجام؛ نظارت و راستی آزمایی اجرای اقدامات داوطلبانه و اقدامات شفاف ساز در رابطه با ساخت قطعات سانتریفیوژ.

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv