bato-adv
کد خبر: ۴۷۷۵۶۵
پور محمدی:

حتی رهبری هم نمی‌توانند بگویند که رئیس‌جمهور بعدی کیست

حتی رهبری هم نمی‌توانند بگویند که رئیس‌جمهور بعدی کیست
پور محمدیدبیر کل جامعه روحانیت مبارز با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری آتی ایران گفت: مردم ایران امروز در تعیین حق سرنوشت آزاد هستند. مصداق بارزش این است که هیچ یک از ما نمی‌داند که چه کسی رئیس جمهور خواهد شد. شاید این تعبیر چندان جالب نباشد، اما حتی مقام معظم رهبری هم نمی‌تواند بگوید که رئیس جمهور بعدی ایران کیست.
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۷ - ۰۱ اسفند ۱۳۹۹

همایش سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با عنوان تحول حکمرانی در گام دوم انقلاب عصر امروز (جمعه) در دفاتر و مراکز هشتادگانه سراسر کشور به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین پورمحمدی، دبیر کل جامعه روحانیت مبارز ضمن بیان مطالبی مذهبی در مورد ماه رجب و اعمال مسلمانان در این ماه، اظهار کرد: امام خمینی (ره) در مقاطع خاص تاریخی این جمله را می‌گفتند و مقام معظم رهبری هم بار‌ها آن را تکرار کردند. آن عبارت این بود که، «ما می‌توانیم.»

دبیر کل جامعه روحانیت مبارز ادامه داد: باید به صراحت بگویم که اگر امام خمینی امروز زنده بود و جوانان و ملت ایران را در مقابل خود داشت، همه ما جداً خطاب به او می‌گفتیم که ما توانستیم. به نظرم جمله امام و جمله امروز ما، دقیق و قابل بحث و گفتگو است.

وی با بیان اینکه، توانایی یک عنصر نسبی است، گفت: قدرت مطلق برای خداست. توانایی ما در نسبت به ناتوانی‌هاست. ما واقعی حرف می‌زنیم. ما روی هوا و فضا حرف نمی‌زنیم. آرمان داریم، اما در هنگام ادعا نمی‌توانیم آرمانی صحبت کنیم بلکه باید به سمت یک قضاوت واقع بینانه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها برویم.

پورمحمدی افزود: ما در بسیاری از موضوعات توانستیم و در بسیاری از موضوعات نتوانستیم. این نکته بسیار مهم است. وقتی سخن از توانستن می‌کنیم، به معنی قدرت مطلق در همه حوزه‌ها نیست. ما در عرصه‌های بسیار مهم به صورت مستند و حتی به شهادت مخالفان و دشمنانمان توانسته‌ایم. بسیاری از توانایی‌های حتی ما قابل مناقشه نیست؛ ثابت شده است.

دبیر کل جامعه روحانیت مبارز عرصه سیاسی ایران را «عرصه استقلال» نامید و گفت: امام خمینی سعی کرد برای شیعیان حس خودباوری احیا کند. برجسته‌ترین نماد و نمود این خودباوری، عرصه سیاسی ایران است. بالاترین دستاورد سیاسی، استقلال سیاسی است. هیچ کس در این موضوع تردید ندارد که ایران از نظر سیاسی مستقل است. دشمنان ما گا‌ها می‌گویند که استقلال ما جنبه طغیانی و شورشی دارد، اما در اصل استقلال سیاسی ما تردید ندارند.

پورمحمدی تأکید کرد: مردم ایران امروز در تعیین حق سرنوشت آزاد هستند. ۴ ماه دیگر در ایران انتخابات ریاست جمهوری برگزار می‌شود. مصداق بارزش این است که هیچ یک از ما نمی‌داند که چه کسی رئیس جمهور خواهد شد. شاید این تعبیر چندان جالب نباشد، اما حتی مقام معظم رهبری هم نمی‌توانند بگویند که رئیس جمهور بعدی ایران کیست.

وزیر کشور در دولت اول محمود احمدی‌نژاد در ادامه سخنانش اظهار کرد: منش و روش امام خمینی مقام معظم رهبری بدین گونه بوده که هیچ وقت حتی اظهار نکردند که کدام نامزد مورد اقبال آنهاست. اگر اظهار هم کنند، ارتباطی با انتخاب رئیس جمهور ندارد.

دبیر کل جامعه روحانیت مبارز با استناد به آمار‌های بین المللی در مورد پیشرفت‌های ایران گفت: این آمار‌ها نشان از پیشرفت ما در تکنولوژی دارد. ما در بحث نانو تکنولوژی، سلول‌های بنیادی و چندین و چند حوزه دیگر وضعیت خوبی داریم. اگر به همین بحران کرونا نگاه کنیم متوجه می‌شویم که دستاورد‌های بی‌بدیلی در حوزه بهداشت و درمان و آموزش پزشکی داریم. همه این دستاورد‌ها وقتی برجسته می‌شود که به صورت مقایسه‌ای نگاه کنیم و محدودیت‌ها و تحریم‌ها و دشمنی‌ها را در نگاه خود اعمال کنیم.

وی افزود: ما در زمینه نفت، گاز، فولاد و پتروشیمی ظرفیت‌های کم نظیری داریم. چند روز پیش سفیر سابق اسرائیل در آمریکا گفته که ایران نسبت به ۵ سال پیش رشد چشمگیری داشته است. به نظرم عرصه‌ای که کمتر مورد توجه قرار گرفته، فرهنگ، هنر و رسانه است.

پورمحمدی به بستن شدن صفحات مجازی حزب الله اشاره کرد و گفت: قرار دشمنان بر این بوده که صدای ما را خفه کنند. مصداق بارزش مسدود کردن صفحات مجازی مرتبط با ما است. پس از نظر دشمنان تولیدات فرهنگی ما تأثیرگذار است. خودشان می‌گویند که ایران همپای ایران و روسیه بر انتخابات آمریکا اثر می‌گذارد، بنابراین ما در فضای فرهنگی و رسانه‌ای تأثیرگذار هستیم.

دبیر کل جامعه روحانیت مبارز تصریح کرد: از نظر دشمنان ما باید از پا در بیایم. مردم ما هنوز سر خم نکرده است. علتش رشد مدنی مردم ایران است. تعدد موسسات خیریه و مردم نهاد در ایران بسیار فوق العاده است. مقام رهبری یک ایده مواسات را مطرح کردند و این ایده به شدت فراگیر شد. بر اساس بعضی آمار، ما در ایران ۶۰۰ هزار نیکوکار داریم. جامعه ایران، جامعه دلسوز است که همه هوای همدیگر را دارند. این نشان می‌دهد که توان و عرصه مدنی ما رشد کرده است.

پورمحمدی از تلاش مرکز اسناد انقلاب اسلامی ایران برای انتشار کتابی در مورد تحریم‌های سیاسی خبر داد و گفت: این کتاب که تحریم‌های آمریکا را لیست کرده است، بسیار قطور شده است. به جد می‌توان گفت که حجم تحریم‌های ایران بی‌سابقه است. اتفاقات تحریمی ایران بسیار سنگین و فوق العاده است.

پورمحمدی در مورد دستاورد‌های ایران در زمینه امنیتی و نظامی گفت: ما جلوی تزلزل اجتماعی، بحران سازی امنیتی را گرفته‌ایم. ناآرامی‌ها از ابتدا با انقلاب بوده است. اخیرا هم ناآرامی داشته‌ایم و قرار است باز هم داشته باشیم، اما بحران امنیتی ما را از پا در نیاورده و نخواهد آورد. دستاورد‌های امنیتی و نظامی ما کاملا روشن است.

وی با مطرح کردن این پرسش که ما در عرصه اقتصادی قوی هستیم یا ضعیف، گفت: ما امروز از یک اقتصاد توانمند برخوردار هستیم. این توانایی بالقوه نیست. بالفعل است. وقتی اقتصاد ما در عرصه‌های مختلف با تحریم‌های شدید از پا در نیامده است، یعنی قوی هستیم. هم‌اکنون اگر به بازار برویم، هر کالایی که بخواهیم وجود دارد. گران است، اما همه آن‌ها ایرانی و تولید داخل است.

دبیر کل جامعه روحانیت مبارز در مورد تغییرات ایران در زمینه کشاورزی گفت: ۱۳۵ میلیون تن تولید کشاورزی داریم. اگر این عدد را بر جمعیت ۸۵ میلیونی ایران تقسیم کنیم، عدد بسیار خوبی می‌شود. ما در تولید مرغ و تخم مرغ، هفتم یا هشتم دنیا هستیم. در زمینه پسته، زعفران و خرما رتبه‌های برتری داریم. ما در زمینه تولید خودرو نیز خوب هستیم. تولیدات خودرو بی‌کیفیت ما هفدهم دنیا است.

وی تأکید کرد: دشمنان فهمیده‌اند که ایران، قدرت است. پس ما امروز توانسته‌ایم در همین دولت دوازدهم که به او انتقادات زیادی داریم، در زمینه تولیدات گاز از ۶۰۰ میلیون متر مکعب گاز به ۱۰۰۰ میلیون متر مکعب تولید برسیم. ما امروز به اندازه همه اروپا گاز تولید می‌کنیم. من فکر می‌کنم ما امروز باید با ادبیات قدرت حرف بزنیم. ما قدرتمندیم.

پورمحمدی عدم تجمیع ظرفیت‌ها و نرخ پایین بهروری را به عنوان مشکل کشور را در مقطع کنونی عنوان کرد و گفت: خروجی ما در بسیاری از بخش‌ها بالا نیست. نرخ بهروری ما پایین است. ما نیازمند تحول حکمرانی در گام دوم هستیم. به عبارتی نیازمند بازسازی و بازنگری انقلاب هستیم. حکمرانی خوب به تعبیر امیرالمونین حکومتی است که خدمتش زیاد و خرجش کمش است. ما نیازمند حکمرانی کم خرج و پر محصول هستیم.

وی با بیان اینکه «ما در تحصیل رضایت مردم موفق نیستیم» گفت: یکی از مشکلات دولت مردان ما این است که نمی‌توانند خوب با مردم حرف بزنند. فضای مردم آنقدر جذاب است که وقتی یک نکته مثبت می‌گویی، ده نکته مثبت هم آن‌ها می‌گوید. ما در عرصه سیاسی، اشکالات جدی داریم. ما برای منظم کردن فضای سیاسی، کاری نکردیم.

پورمحمدی افزود: ما از یک آشفتگی و بی‌قاعدگی سیاسی رنج می‌بریم. ما هنوز یک تعریف دقیق از کنش سیاسی ارائه نکرده‌ایم. مردم هنوز نمی‌دانند باید بر چه اساسی نامزد‌ها را انتخاب کنند چرا که اصلا نامزد‌ها زمان کافی برای ارائه برنامه‌هایشان ندارد. ما هشتاد و چند حزب سیاسی داریم. مگر یک کشور به چند حزب نیاز دارد؟ آشفتگی سیاسی کشور در عمل و رفتار سیاسی آسیب‌زا است. ما باید شرایطی فراهم کنیم که مردم دقیقا بدانند که چه تضمینی پشت شعار‌های نامزد‌ها وجود دارد. باید بدانند که تبعات احتمالی هر انتخاب چیست.

دبیر کل جامعه روحانیت مبارز در بخش دیگری از سخنان خود در مورد راهکار‌های چالش‌ها و مشکلات ایران گفت: قرآن برای عقلانیت، دانش، تخصص و تجربه بسیار ارزش قائل است و به نوعی آن را واجب می‌داند. به نظرم علاوه بر عقل و علم، اخلاق هم باید اضافه شود. ما باید بر اساس این سه عنصر بازسازی و بازنگری کنیم.

پورمحمدی در پایان جلسه در بخش پرسش و پاسخ مخاطبان در مورد سوالی مبنی بر حضور آیت الله رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰ گفت: ما به دوستان ولایی خود گفته ایم که دور هم جمع شوید و با هم مشورت کنید. به هر نتیجه‌ای که رسیدید، جامعه روحانیت مبارز از شما حمایت می‌کند. ما گفته ایم که به هیچ عنوان نامزد انتخاباتی پیشنهاد نمی‌دهیم، اما از نامزد شما حمایت می‌کنیم. از ما پرسیده شد که چرا چک سفید امضا می‌دهیم. ما گفتیم که ارزش خرد جمعی، تحمل یکدیگر و مشارکت بیشتر از این‌ها است.

وی افزود: نه گزینه‌ای داریم و نه گزینه‌ای پیشنهاد خواهیم داد، اما هر کدام از جریان‌های سیاسی ما را به جلسات دعوت کند حضور می‌یابیم. دوستانی هم که در شورای وحدت حضور دارند می‌توانند شهادت دهند که به هیچ وجه نمی‌خواهیم گرایش یا گزینه خاصی را تحمیل کنیم. تلقی بعضی از دوستان این است که بعضی از تجمع‌ها به ضررشان تمام می‌شود چرا که گزینه انتخاباتی شان از دست می‌رود. آن‌ها اگر مثل ما فکر کنند و از قبل گزینه‌ای نداشته باشند همه به دنبال بهترین فرد می‌گردند.

وی در ادامه سخنان خود در مورد ضرورت مشارکت بالای مردم در انتخابات گفت: اولین رسالت ما این است که به مردم امید دهیم و آن‌ها را به انتخابات دل بسته کنیم. چرا که تجربه مشارکت کم مردم در انتخابات مجلس را داشتیم. هر چند که نتیجه انتخابات مجلس برای دوستان انقلابی ما خوشایند بود. به نظرم مشارکت ۴۰ درصدی و بعضی مشارکت‌های زیر ۲۰ درصد در شهر‌های کوچک اصلا جالب نبود. این میزان مشارکت نگران کننده است. حرف اساسی ما این است که مردم در یک فضای شفاف، صادقانه و صمیمانه حضور پیدا کنند و مردم انتخاب بهتر داشته باشند.

دبیرکل جامعه روحانیت مبارز در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه قبلا گفته است نظام پدر سالار، نظامی – امنیتی و ملوک الطوایفی کارساز نیست، گفت: من گفتم که حکومت نظامی – پادگانی و پدرسالار و لیبرالیسم مطلوب ما نیست. این حرف به این معنی نیست که کسی که سابقه نظامی دارد نمی‌تواند کاندید شود. خود بنده سابقه امنیتی دارم. شخص دیگری ممکن است سابقه نظامی داشته باشد. آنچه مهم است نگاه افراد است. من با نگاه پادگانی مشکل دارم. چرا که معتقدم جامعه ما این نگاه را نمی‌پذیرد. آنچه مهم است رویکرد افراد است.

پورمحمدی با بیان اینکه عده‌ای جامعه روحانیت مبارز را پدر سالار معرفی می‌کنند در انتقاد از این سخن گفت: به نظرم نگاه پدرسالارانه این است که یک فرد نزدیک انتخابات می‌آید و نامزد‌های مورد اقبالش رادتعیین می‌کند یا تغییری در چینش نامزد‌ها ایجاد می‌کند. به نظرم کسانی که امروز جامعه روحانیت مبارز را پدرسالار می‌خوانند خودشان مخفیانه پدرخوانده هستند. البته پدرخوانده‌ها معمولا از یک مقبولیت برخوردارند. این افراد که مقبولیت چندانی ندارند بیشتر نقش ناپدری را ایفا می‌کنند.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر حضور خودش در عرصه انتخابات ۱۴۰۰ گفت: چنین بحثی وجود نداشته است تا به حال روی هیچ نامزدی صحبت نکردیم. تلقی ما این است که اگر آقای رئیسی کاندیدا شود میل ما به ایشان بیشتر است، اما اگر آقای رئیسی کاندیدا نشود با تعدد نامزد‌ها مواجه خواهیم شد و به مشکل خواهیم خورد. شاید در این صورت انتخابات ۱۴۰۰ به دور دوم کشیده شود.

پورمحمدی تاکید کرد: ما نمی‌خواهیم از روش‌های منسوخ حمایت کنیم. ممکن است در انتخابات پیروز نشویم، اما آنچه مهم است روش ماست و آن این است که یک انتخابات پرشور، رضایت بخش، شفاف و منصفانه داشته باشیم.

وی در پایان با استناد به سخنان مقام معظم رهبری گفت: نظر ایشان هم همین است. ایشان مطلوب اول را این می‌دانند که مشارکت مردم بالا باشد و مطلوب دوم انتخاب فرد شایسته و مناسب است. من به انتخابات ۱۴۰۰ خوش بینم.

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv