bato-adv
کد خبر: ۴۷۵۲۵۵

کارایی ۹۱.۶ درصدی واکسن کرونای «اسپوتنیک» روسیه

کارایی ۹۱.۶ درصدی واکسن کرونای «اسپوتنیک» روسیه
Sputnik V نخستین واکسن ثبت شده علیه کووید ۱۹ در ماه اوت گذشته بود؛ "ولادیمیر پوتین"، رئیس جمهور روسیه نیز در تلویزیون ملی این کشور حاضر شد و گفت که یکی از دخترانش قبلا با آن واکسینه شده است.
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۹ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۹

بی بی سی نوشت: نتایج مرحله آخر آزمایش انسانی واکسن اسپوتنیک روسیه نشان می‌دهد که این واکسن بی‌خطر و اثربخشی آن ۹۱.۶ درصد است.

این نتایج که در نشریه لنست منتشر شده از آزمایش واکسن روی بیست هزار نفر به دست آمده‌اند.

بر اساس این نتایج واکسن اسپوتنیک در پیشگیری از بستری شدن در بیمارستان و مرگ بر اثر کرونا هم کاملا موثر بوده است و هیج عارضه جانبی جدی هم نداشته است.

به این ترتیب از نظر اثربخشی، این واکسن در رده واکسن‌های تایید شده فایزر/بیوان‌تک (آمریکا و آلمان)، مدرنا/موسسه ملی سلامت آمریکا و استرازنکا/دانشگاه آکسفورد قرار می‌گیرد.

چون واکسیناسیون گسترده با این واکسن پیش از انتشار نتایج مرحله آخر کارآزمایی بالینی شروع شده بود در مورد آن شبهه‌هایی به وجود آمد، اما اکنون دانشمندان می‌گویند این واکسن بی‌خطر بودن و کارایی خود را نشان داده است.

حتی پیش از انتشار این نتایج هم شرکت داروسازی بریتانیایی-سوئدی استرازنکا که واکسن دانشگاه آکسفورد را تولید انبوه می‌کند با روسیه قرارداد بسته بود تا آزمایش بالینی ترکیب دو واکسن را شروع کنند و ببینند آیا این باعث بالارفتن کارایی می‌شود یا نه.

گفته شده واکسیناسیون با این واکسن "از هفته آینده" در ایران شروع می‌شود.

جز روسیه، این واکسن در آرژانتین، ونزوئلا، مجارستان، امارات، بلاروس، بولیوی و سرزمین‌های فلسطینی نیز استفاده شده است.

مقایسه واکسن‌ها

کارایی ۹۱.۶ درصدی واکسن کرونای «اسپوتنیک» روسیه

این واکسن را موسسه پژوهشی گمالیا ساخته و در ساخت آن از فناوری ویروس حامل استفاده شده که از نظر فناوری شبیه به واکسن‌های استرازنکا/دانشگاه آکسفورد و واکسن تک‌نوبتی شرکت بلژیکی یانسن (متعلق به شرکت آمریکایی جانسون و جانسون) است.

در فناوری ویروسِ حامل، یک ویروس بی‌خطر را حامل یک پیام ژنتیکی و وارد بدن می‌کنند. سیستم ایمنی وقتی این ویروس را شناسایی می‌کند، این پیام را هم می‌خواند و به خاطر می‌سپارد و خود آماده مقابله با این پیام ناشناخته می‌کند. وقتی ویروس کرونا که هنوز برای سیستم ایمنی بسیاری از انسان‌ها ناشناخته است وارد بدن شود، سیستم ایمنی از روی همان پیام، ویروس را شناسایی می‌کند و بر ضد آن وارد عمل می‌شود و براساس همان شناخت و آمادگی قبلی، بسیار موثرتر عمل می‌کند.

واکسن اسپوتنیک در دو نوبت تزریق می‌شود به فاصله ۲۱ روز و بر خلاف دیگر واکسن‌های دونوبتی کرونا، نوبت اول و دوم با هم فرق دارند، با این ایده که تفاوت دو نوبت هم اثربخشی آن را زیاد می‌کند هم دوام تاثیر آن را.

واکسن اسپوتنیک برخلاف واکسن‌های فایزر و مدرنا که از فناوری جدیدتر ام‌آران‌ای استفاده کرده‌اند نیاز به نگهداری در سرمای زیاد ندارد و در یخچال معمولی می‌توان آن را نگهداری کرد.

قیمت این واکسن برای هر نوبت حدود ده دلار است، در قیاس با هر دُز ۳۳ دلار برای واکسن مدرنا، بیست دلار برای واکسن فایزر، چهار دلار برای واکسن استرازنکا/دانشگاه آکسفورد و سی دلار برای واکسن سینواک چین.

در واکسن اسپوتنیک که اولین واکسن کرونایی بود که ساخت آن اعلام شد دو نوع آدنوویروس (۵ و ۲۶) دستکاری ژنتیکی شده‌اند و حامل رمز ژنتیکی پروتئین شاخکی ویروس کرونا هستند. پروتئین شاخکی در واقع مثل کلیدی عمل می‌کند که در سلول را برای ورود ویروس کرونا باز می‌کند.

به این ترتیب پروتئین شاخکی به سیستم ایمنی معرفی می‌شود تا راه شناسایی و خنثی کردن آن را یاد بگیرد و بر ضدش فعال شود.

کارایی ۹۱.۶ درصدی واکسن کرونای «اسپوتنیک» روسیه

bato-adv
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۵
""" برخی از کشور‌های اروپایی نیز به ثبت"""
ببخشید میشه نا این برخی کشورهای اروپایی رو ببرید بدون کدوم کشورها بوده اند .
نام
United States of America
۰۸:۲۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۵
اگه تا این حد موثره ، چرا تائیدیه سازمان بهداشت جهانی را نداره ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۳۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۵
دیگه کارهای اله بختکی گاهی هم شانسی درست از آب در می آید. قبل از اعلام نتیجه تحقیقات ما به صرف اینکه اسمش روسی است خریدیم. حالا انگار روسی اش خوب از آب در آمده است.
نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۴
خانم دکتر محرز سلام علیکم واقعا خسته نباشید که با سلامت مردم این طور بازی کردید
نام
Singapore
۲۲:۵۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۴
نمکی به جای فحض کاری مخالفان واکسن روسی میتوانست از روسیه درخواست مدارک موثر بودن کند ظاهرا این مدارک آخر دسامبر ۲۰۲۰ تحویل سازمان بهداشت جهانی شده و درحال بررسی است و بجز واکسن فایزر هنوز واکسن دیگری به علت زمانبر بودن بررسی مدارک در این سازمان تائید نشده است
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۷
نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۴
بله خیلی عالی است عین بقیه اجناس روسی!!
نام
Germany
۲۱:۱۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۴
در کدام کشور میشه بگید ثبت شده با سند ومدرک
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv