bato-adv
کد خبر: ۴۷۴۹۹۱
با ادعای تقلبی در انتخابات صورت گرفت

کودتا در میانمار؛ ارتش قدرت را به دست گرفت

کودتا در میانمار؛ ارتش قدرت را به دست گرفت
«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه ایالات متحده با صدور بیانیه‌ای از ارتش میانمار خواست تا مقام‌های دولتی را که اوایل صبح امروز بازداشت کرده، آزاد کند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۱ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۹

فرارو- ارتش میانمار با اعلام حکومت نظامی در این کشور اعلام کرد که قدرت برای مدت یک سال به «مین آنگ هلینگ» فرمانده کل ارتش میانمار منتقل شده است.

ارتش میانمار برگزار‌کنندگان انتخابات پارلمانی آبان ماه را به تقلب گسترده در انتخابات متهم کرده و خواستار به تعویق افتادن افتتاح دور جدید پارلمان میانمار شده بود که قرار بود امروز صورت گیرد.

حزب اتحادیه ملی دموکراسی به رهبری آنگ سان سوچی در ۲۳ آبان ماه با کسب ۸۳ درصد از آراء در انتخابات پارلمانی میانمار پیروز شده بود.

در حالیکه اغلب شبکه‌های تلویزیونی میانمار به دنبال شایعاتی در خصوص وقوع یک کودتای نظامی همگی قطع شد، شبکه تلویزیونی «میاودی» ارتش این کشور ساعاتی پیش اعلام کرد که ارتش مطابق با قانون اساسی اعلام وضعیت اضطراری می‌کند تا به موجب آن اختیارات گسترده‌ای را برای انجام اقداماتی داشته باشد.

پیش از آنکه ارتش میانمار اعلام کند که قدرت را برای مدت یک سال به دست گرفته است، آنگ سان سوچی و دیگر مقام‌های ارشد حزب اتحادیه ملی دموکراسی از جمله «وین مینت» رئیس‌جمهور میانمار و چند تن از وزرای ایالتی را بازداشت کرده بودند.

در پی وقوع کودتای نظامی در میانمار، مردم از ترس در مقابل عابر بانک‌ها تجمع کرده تا پول‌های خود را از بانک خارج کنند.

در همین حال انجمن بانکداران میانمار اعلام کرد که به واسطه وضعیت فعلی در این کشور، بانک‌های این کشور آسیایی به طور موقت تعطیل خواهد بود و با این تفاسیر تنها شماری از عابر بانک‌ها در حال حاضر فعال هستند و باقی به حالت تعلیق درآمده است.


آنگ سان سوچی

آنگ سان سوچی کیست؟

آنگ سان سوچی که ۷۵ سال سن دارد، دختر ژنرال آنگ سان، قهرمان استقلال میانمار است که در سال ۱۹۴۸ هدف سوء قصد قرار گرفت و کشته شد.

خانم سوچی در آن زمان تنها ۲ سال سن داشت.

خانم سوچی به خاطر مخالفت با حکومت نظامیان در این کشور در فاصله سال های ۱۹۸۹ تا ۲۰۱۰ در مجموع به مدت ۱۵ سال در زندان و حصر خانگی بود.

او در سال ۱۹۹۱ جایزه صلح نوبل را دریافت کرد.

اتحادیه ملی دموکراسی به رهبری خانم سوچی در سال ۲۰۱۵ در انتخابات پارلمانی میانمار پیروز شد.

طبق قانون اساسی میانمار، آنگ سان سوچی به خاطر داشتن فرزندانی که شهروند کشور دیگری هستند، از ریاست جمهوری منع شده است ولی او به طور بالقوه رهبر این کشور در نظر گرفته می شود.

در سال های اخیر، رویکرد آنگ سان سوچی به سرکوب اقلیت مسلمان روهینگیا، انتقادهای بین المللی را علیه او به همراه داشته است.

با این حال، او از محبوبیت بالایی نزد اکثریت بودایی میانمار برخوردار است.


کودتا در میانمار؛ ارتش قدرت را به دست گرفت

واکنش‌ها

«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه ایالات متحده با صدور بیانیه‌ای از ارتش میانمار خواست تا مقام‌های دولتی را که اوایل صبح امروز بازداشت کرده، آزاد کند.

این دیپلمات ارشد آمریکایی در بیانیه خود در این خصوص نوشت: «ما از رهبران نظامی برمه می‌خواهیم تا تمامی مقام‌های دولتی و رهبران جامعه مدنی را آزاد کند و به اراده مردم برمه همانطور که در انتخابات دموکراتیک هشتم نوامبر ابراز شد، احترام بگذارند. ارتش باید فوراً از این اقدامات عقب‌نشینی کند».

«جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید ساعاتی پیش در پی تحولات اخیر در میانمار در بیانیه‌ای ضمن ابراز نگرانی از اوضاع میانمار تهدید کرد که اقداماتی را علیه آنهایی در پیش بگیرد که «آنگ سان سوچی» و «وین مینت» رئیس‌جمهوری میانمار را بازداشت کرده‌اند.

در این بیانیه تهدیدآمیز آمده است: «ایالات متحده در خصوص گزارش‌هایی مطلع شده است که ارتش برمه (میانمار) گام‌هایی را برای تضعیف انتقال دموکراتیک قدرت در کشور انجام داده که شامل بازداشت آنگ سان سوچی مشاور کشور و دیگر مقام‌های مدنی در برمه می‌شود. جیک سالیوان مشاور امنیت ملی (آمریکا) رئیس‌جمهور [جو] بایدن را در جریان قرار داده است».

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل با محکوم کردن تحولات بامداد امروز در میانمار خواستار آزادی رهبران دولتی این کشور شد.

«استفان دوجاریک» سخنگوی گوترش در بیانیه‌ای از سوی دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد: «وی [گوترش] نگرانی عمیق خود درباره اعلام انتقال تمامی قدرت‌های قانونگذاری، اجرایی و قضایی به ارتش ابراز کرده است. این تحولات نمایانگر ضربه جدی به اصلاحات دموکراتیک در میانمار است».

وزارت خارجه سنگاپور امروز در بیانیه‌ای ضمن ابراز نگرانی عمیق درباره تحولات میانمار اعلام کرد: «سنگاپور درباره جدیدترین اوضاع میانمار ابراز نگرانی عمیق می‌کند. ما از نزدیک بر اوضاع نظارت داریم و امیدواریم که تمامی طرف‌ها خویشتنداری کرده و گفت‌وگو را حفظ کنند و برای یک نتیجه‌ای مثبت و صلح‌آمیز همکاری و تلاش کنند».

با اینحال معاون نخست‌وزیر تایلند کودتای نظامی در میانمار را بعنوان «امور داخلی میانمار» توصیف کرد و اظهارنظر بیشتری در این رابطه نکرد.

وزارت خارجه هند نیز همچون بسیاری دیگر از کشورها از جمله سنگاپور در خصوص تحولات امروز صبح میانمار ابراز نگرانی کرد.

سخنگوی رئیس‌جمهور فیلیپین نیز در واکنشی مشابه با تایلند اعلام کرد که تحولات میانمار یک «مسئله داخلی است که ما در آن مداخله‌ای نمی‌کنیم».

 

 

برچسب ها: میانمار کودتا
bato-adv
نام
Germany
۱۰:۵۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۳
چشم ترامپ را دور دیدند همه میخواهند از امریکا باج بگیرند. ارتش برمه در بست در اختیار حزب کمونیست چین است. چهار روز دیگر هم چین و روسیه کره شمالی را دوباره علم می کنند . به هر حال شیر که از بیشه خارج شود شغالها سر و صدا می کنند.
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۱