bato-adv
دلار ۲۵ هزار و ۲۰۰ تومانی و سکه ۱۱ میلیونی

دلار در کدام محدوده مرز مقاومتی جدید تشکیل می‌دهد؟

دلار در کدام محدوده مرز مقاومتی جدید تشکیل می‌دهد؟
اگر تا الان دلار نتوانسته خود را به محدوده ۲۰ تا ۲۱ هزار تومان برساند تقصیر ما نیست. اگرچه هنوز اعتقاد داریم وقتی یک اتفاق مثبت واقعی به‌خصوص در بخش عومل تاثیرگذار روانی رخ دهد، بالاخره موفق می‌شویم دلار ۲۰، ۲۱ هزار تومانی را ملاقات کنیم. یک اتفاق سیاسی مثبت این پیش‌بینی رویایی را محقق خواهد کرد. طلا و سکه هم غلامان حلقه به‌گوش دلار هستند
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۶ - ۲۲ دی ۱۳۹۹

فرارو- قیمت دلار از ابتدای همین هفته دست از سر عدد ۲۵ هزار و ۷۰۰ تومان برداشت، تا کانال ۲۴ هزار تومان عقب رفت و فعلا روی ۲۵ هزار و ۲۰۰ تومان متوقف شده است. برای همین خیلی‌ها در پیش‌بینی آینده، حتی به‌شکل کوتاه‌مدت سردرگم شده‌اند. اگر درست مثل ابتدای هفته جلوی قیمت دلار عدد ۲۴ هزار تومان را می‌دیدیم، می‌توانستیم به آن پیش‌بینی رویایی درباره برگشت قیمت به ۲۰ تا ۲۱ هزار تومان امیدوار باشیم، اما به‌نظر می‌رسد فعلا تا زمانی که شاهد یک اتفاق جدی نباشیم وضع بازار همچنان بلاتکلیف باقی بماند. در توضیح وضعیت فعلی قیمت دلار، طلا و سکه چه چیز‌هایی می‌توانیم بگوییم؟

دلار ۲۵ هزار و ۲۰۰ تومانی و سکه ۱۱ میلیونی

تلاش دلار برای عبور از کانال ۲۶ هزار تومان در هفته گذشته کاملا قابل پیش‌بینی بود. بعد از مدت‌ها توقف در عدد ۲۵ هزار و ۷۰۰ تا ۸۰۰ تومان طبیعی به‌نظر می‌رسد که حوصله بخش تقاضا سر برود. بالاخره خیلی‌ها مدت‌ها چشم انتظار بودند تا با کاهش قیمت‌ها، دست به‌خرید بزنند. وقتی کاهش قیمت دلار اتفاق نیفتاد، آن‌ها هم امید خود را از دست دادند و تصمیم گرفتند در همان وضعیت خرید کنند. این وسط عواملی مثل عقب‌نشینی‌های مکرر بورس نقش کاتالیزور را بازی می‌کردند. پس دسته‌ای از سهامداران خرد رضایت می‌دهند با ضرر و زیان بورس را رها کنند و پول خود را به سمت بازار دلار بیاورند.

قیمت دلار در روز‌های دوشنبه ۱۵ و سه‌شنبه ۱۶ دی ماه رشد کرد و از مرز ۲۶ هزار تومان گذشت. چهارشنبه اوضاع برهمین منوال بود، اما روز پنجشنبه که روز افزایش قیمت دلار است، بازار متوجه شد نتوانسته سرمایه‌گذاران خرد را با خود همراه کند. پس نادم و سرکشته به عقب برگشت و به کانال ۲۴ هزار تومان سلام کرد. شنبه و یکشنبه با افزایش ۱۰۰ و ۲۰۰ تومانی قیمت دلار روبرو بودیم. اتفاقات دوشنبه صبح هم نشان می‌دهد دلار تصمیم گرفته فعلا روی ۲۵ هزار و ۲۰۰ تومان بماند و در آنجا مرز مقاومت جدید تشکیل دهد. پس بیایید بقیه فرضیه‌ها را با همین عدد انجام دهیم.

طلا و سکه به‌عنوان غلامان حلقه به‌گوش دلار، از ابتدای هفته چهارم دی ماه دچار افت فشار شده‌اند. از طرف دیگر اونس جهانی طلا هم در سراشیبی سقوط افتاده است. در نتیجه هر گرم طلا در ابتدای هفته حدود ۱۱۰ هزار تومان ارزان شد و فعلا با قیمت یک میلیون و ۱۰۸ هزار تومان معامله می‌شود. سکه تمام بهار آزادی طرح جدید هم پس از ترکیدن حباب یک میلیون تومانی خود در حال حاضر به محدوده ۱۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسیده است.

دلار در کدام محدوده مرز مقاومتی جدید تشکیل می‌دهد؟سکه تمام طرح جدید پس از ترکیدن حباب یک میلیون تومانی خود در حال حاضر به محدوده ۱۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسیده

احتمال کاهش قیمت‌ها بیشتر است یا ریسک افزایش؟

سرمایه‌گذاران بازار ارز حدود یک ماه و نیم است، یک شب با خیال راحت سر روی بالش نگذاشته‌اند. هر بار که دلار تلاش می‌کند با عبور از کانال ۲۶ هزار تومانی به روز‌های اوج خود برگردد، با شکست مواجه می‌شود. ۲۴ آبان‌ماه بود که دلار بعد از رسیدن به مرز ۳۰ هزار تومان روند نزولی به خود گرفت و شروع به نوسان در محدوده ۲۶ هزار تومان کرد. آذرماه رسما به کابوس دلالان بازار ارز تبدیل شد. چراکه بعد از یک هفته نوسان در بازه ۲۶ هزار تومانی، شاهد کاهش قیمت دلار تا محدوده ۲۴ هزار و ۶۰۰ تومان بودیم. آن‌ها تمام تلاششان را کردند که مانع کاهش قیمت دلار شوند و برای همین ارز دوباره به محدوده ۲۵ هزار و ۸۰۰ تومان برگشت. دلار در مدت یک ماه و نیم گذشته چند بار دیگر برای عبور از مرز ۲۶ هزار تومان تلاش کرد، اما حتی پس از پیروزی به سرعت به ۲۵ هزار و ۷۰۰ تا ۲۵ هزار و ۸۰۰ تومان برگشت. این محدوده نقش مقاومت سنگینی را ایفا می‌کرد و دلار را اسیر خود کرده بود. فعالان بازار ارز برای یک جرقه ساده لحظه‌شماری می‌کردند. از طرف دیگر کسانی که می‌خواستند دلار بخرند مدت‌ها چشم انتظار نشسته بودند. خروج سرمایه‌های خرد از بورس که در پایان معاملات روزانه اتفاق می‌افتاد، وجود نشانه را تایید می‌کرد.

با این حال بخت با ما یار بود و دلار بعد عبور از مرز مقاومت ۲۵ هزار و ۷۰۰ تومان، در نگهداری مواضع و استحکامات خود در محدوده ۲۶ هزار تومان شکست خورد. تجربه نشان داده شکست مرز‌های مقاومت بلندمدت، همیشه برای دلار گران تمام شده است. آن‌هایی که اهل تحلیل تکنیکال هستند، با الگو‌ها و رسم خط می‌گویند از آنجایی که قبل از تثبیت قیمت در محدوده ۲۶ هزار تومان، روند نزولی آغاز شده، دلار دیگر قادر به حفظ جایگاه خود روی ۲۵ هزار و ۷۰۰، ۸۰۰ تومان نیست و مجبور است در پله‌هایی پایین‌تر توقف کند. شاید فکر کنید منظور همین ۲۵ هزار و ۲۰۰ تومان فعلی است، اما نه.

دلار در کدام محدوده مرز مقاومتی جدید تشکیل می‌دهد؟تجربه نشان داده شکست مرز‌های مقاومت بلندمدت، همیشه برای دلار گران تمام شده است

ریزش قبلی قیمت دلار باعث شده بود هر دلار آمریکا از قله ۳۲ هزار و ۵۰۰ تومان تا ۲۶ هزار و ۶۰۰ تومان کاهش پیدا کند. در مرحله دوم، دلار بعد از صعود به ۲۹ هزار و ۲۰۰ دوباره به ۲۳ هزار و ۷۰۰ تومان رسید. موردی که نشان می‌دهد هر مرحله ریزش، قیمت دلار را حدود شش هزار تومان کاهش می‌دهد. اگر کاهش هزار تومانی قیمت دلار در روز شنبه را آغاز مرحله سوم ریزش در بازار فرض کنیم، در حالت خوشبینانه می‌توانیم دست‌کم منتظر سقوط پنج تا شش هزار تومانی باشیم. این عدد الان به‌نظر رویایی می‌رسد، اما از نظر اقتصادی محتمل است. حالا چرا نمی‌توانیم این خوشبختی را لمس کنیم؟ جواب ساده است. بازار ارز برخلاف واکنش سریع به اخبار، در زمان ظهور نشانه‌های مثبت و انتشار اخبار مثبت خودش را به کوچه علی‌چپ می‌زند. پس اگر تا الان دلار نتوانسته خود را به محدوده ۲۰ تا ۲۱ هزار تومان برساند تقصیر ما نیست. اگرچه هنوز اعتقاد داریم وقتی یک اتفاق مثبت واقعی به‌خصوص در بخش عومل تاثیرگذار روانی رخ دهد، بالاخره موفق می‌شویم دلار ۲۰، ۲۱ هزار تومانی را ملاقات کنیم. یک اتفاق سیاسی مثبت این پیش‌بینی رویایی را محقق خواهد کرد.

وضعیت بازار طلا و سکه چطور پیش‌می‌رود؟

طلا هم مثل دلار مدت زیادی را آرام گرفته بود. تقریبا در یک ماه و نیم گذشته، قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار در محدوده یک میلیون و ۱۲۰ تا یک میلیون و ۱۵۰ هزار تومان نوسان داشت. هر بار که اونس جهانی بالا می‌رفت، طلا برای گران شدن خیز برمی‌داشت، اما با همراهی نکردن دلار، طلا هم سر جایش متوقف می‌شد. هفته گذشته با کاهش ارزش دلار در بازار‌های جهانی، قیمت هر اونس طلا صعودی شد و تا محدوده هزار و ۹۶۰ دلار پیش‌روی کرد. دو ماه بود که اونس طلا تا این حد گران نشده بود. همین موضوع باعث شد طلا در بازار ایران هم بعد از یک ماه و نیم از محدوده یک میلیون و ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار تومان عبور کند و برای ساعاتی به یک میلیون و ۲۱۰ هزار تومان برسد. این اتفاق سه‌شنبه هفته گذشته افتاد و با توجه به افزایش قیمت دلار تا ۲۶ هزار و ۱۵۰ تومان تقویت شد. با این حال دو مرحله کاهش قیمت اونس جهانی طلا در روز‌های پایانی هفته گذشته و کاهش حدود هزار تومانی قیمت دلار نسبت به روز‌های اوج دلار در هفته پیش، توی سر قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار زد و آن را از محدوده یک میلیون و ۲۱۰ هزار به یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان رساند. با توجه به اینکه طلا بعد از مدت‌ها کف مقاومت قیمت را از دست رفته می‌بیند، احتمال بازگشت آن به کمتر از یک میلیون تومان وجود دارد. به‌خصوص اینکه طلای جهانی هم در روند نزولی قرار گرفته است.

سکه بزرگترین بازنده روز‌های اخیر است. هفته پیش قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی تا ۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان پیش رفت، اما پس از نزول بهای دلار و عقب‌نشینی قیمت طلا، نادم و سرکشته به زیر ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برگشت. به‌شکلی که می‌توان گفت حباب قیمت سکه تقریبا تخلیه شده است.

bato-adv
نام
Germany
۱۵:۵۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
همین حالا دلار 24500 هست شما چه اصراری داری که بگی 25200 هست
خلیل مهاجر
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
دلار بیست هزار تومانی نه تنها بشکن زدن ندارد بلکه مایه خجلت و سرافکندگی ملی است.
نام
Germany
۱۵:۱۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
بد سوادی و بد دانشی بلای خانمانسوزی است. خیلی از دوستان یک ارزویی دارند و می گویند نرخ دلار باید! فلان باشد یا فلان اعلام شود! فقط توجه کنید. اگر مثلا ارزوی این دوستان این است که نرخ دلار به 10 هزار تومن برسد. این یعنی قدرت خرید ریال دو و نیم برابر امروز هست. این یعنی قدرت خرید برای اجناس وارداتی حداقل دو و نیم برابر خواهد شد و واردات ایران که الان حدود 4 میلیارد دلار در ماه است براحتی به 10 میلیارد دلار خواهد رسید. یعنی نیاز ارزی کشور فقط برای واردات به بالای 120 میلیارد دلار در سال نیاز دارد. حتی بر فرض محال کلیه تحریمها بنا بر ارزو و وعده اقای ظریف و روحانی بعد از هشت سال یک شبه برداشته شود و صادرات نفت ایران به حداکثر توان صادرات ایران برسد باز حداکثر درامد نفتی و غیر نفتی کشور به 80 میلیارد دلار نمی رسد. اخر منطق این اصلا نیازی به کارشناس و فارغ التحصیل سهمیه ای و رانتی و سفارشی ندارد. حتی یک کودک در مدرسه راهنمایی می تواند به ان برسد. تا حاضر نباشیم با خودمان روراست باشیم و قبول نکنیم که تقویت ارز ملی یک کشور با مدیریت انچنانی که در ایران هست همانطور که دهها سال زمان برد و مدیریت فشل ان را به اینجا رساند حداقل نیاز به دهها سال کار مستمر علمی و دانش بنیاد و همزیستی با خارج و اصلاح نظارتها در جهت کاهش شدید اختلاسها و سو استفاده ها و بهبود قوانین برای کاهش مهاجرت به منظور مقابله با فرار سرمایه ارزی کشور و خیلی مسایل دیگر دارد فقط بقیه داستان اب در هاون کوبیدن است و اگر دلار در سال 1400 زیر 40 هزار تومن تثبیت شد باید خیلی خیلی کلاهمان را بیاندازیم هوا
نام
Germany
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
همین امدن بایدن بالاترین خسارات را به اقتصاد ایران دارد میزند. چون حالا بدون اینکه هیچ تغییری در درامد ارزی کشور یا اقتصاد کشور شده باشد چند ماه هست که قیمت دلار در رقم پایین 25 هزار تومن تثبیت شده و این یعنی تخلیه سریع باقیمانده ناچیز ذخایر دلار نقد بانک مرکزی و در رفتن ناگهانی قیمتها در چند ماه دیگر. اگر بایدن برنده نشده بود بانک مرکزی چاره ای نداشت تا به اصلاح واقعی قیمت دلار تن دهد ولی حالا این اصلاح عقب افتاد و در نتیجه موج بعدی گرانی انفجاری خواهد بود.
نام
Germany
۱۴:۵۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
دلار در پایین ترین قیمت ممکن خود است و چند ماه دیگر دلار 25 هزار تومنی ارزو خواهد بود همانطور که الان دلار 6 هزار تومنی یا حتی 15 هزار تومنی ارزو هست
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۱۱
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
آبکی
مثل تحلیل بقالی سر کوچه
بابا یه خورده فنی تر و پخته تر
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
یک نگاه نگاه خام و سطحی دنبال بهبود شرایط و قیمت ها ست .....
امین ميرزائى
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
یه مفهومی تو اقتصاد هست به اسم "تثبیت خزنده" يا "برابری لغزان". میانگین متحرک نرخای چن ماه گذشته رو در نظر بگیرین و بذارین نرخ برابری به صورت اتوماتیک به همون برسه . یه چیزیه بین شناور کردن نرخ ارز و تثبیتش که به جای ارزش افزایی یا ارزشکاهی آنی پول در طول چند ماه و با مقادیر کوچیکتر انجام میشه . به این سمت اگه رفته بودین به این وضعیتی که توش گرفتارین دچار نمیشدین ، از سفته بازی گسترده هم جلوگیری میکردین . در ضمن اخلاقتونم خوب کنین . ابروهاتونم برا دنیا نپیچونین !!
ویولن
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
ارزش دلار داشت سقوط میکرد اما اجازه ندادند قیمت دلار بیاد پایین و روی ۲۵ تومن نگه داشتند تا مردم تصور نکنند اقتصاد کشور ما در گرو تصمیمات دولتمردان آمریکایی هست
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
حسن آقا قبل اینکه دولت را تحویل بده، حتماً به زیر 15000میرسونه، بعد همه خوشحال میشیم! یادمون میره که سال 92 حدود 3400 بوده
reza1
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
محدوده دلار در حدی میباشد که ناصر اینستا فقط اجازه نفس کشیدن به ما بدهد و حاضرنیست پا را از روی گلوی مردم بردارد . حالا به چه دلیل ، اینکه الان دلار نیمایی از دلار آزاد گرانتر میباشد بدین معنی که مافیای فولاد و مس و پتروشیمی و دوستان آنها در دولت وبانک مرکزی به آنها اجازه نمیدهند دلار ارزان شود و بالا بودن نرخ ارز نیمایی یعنی گران فروشی بانک مرکزی به واحدهای تولیدی جهت تامین مواد اولیه و به تبع آن گرانی مایحتاج و کلیه اقلام از جمله لاستیک و خودرو غیره . به هرحال اگر بایدن اجازه فروش نفت و لغو بعضی از تحریمها را انجام دهد مافیای فولاد و مس و پتروشیمی به اندازه ای قدرت دارند چه در دولت و چه در مجلس و چه در مجمع که کسی جرات همچین کاری را پیدا نخواهد کرد .
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین