bato-adv
کد خبر: ۴۶۹۵۱۷
پیشنهاد یک اصلاح اقتصادی «دردناک» برای سال ۱۴۰۰

چرا ایرانی‌ها زیاد کار می‌کنند و کم پول در می‌آورند؟

چرا ایرانی‌ها زیاد کار می‌کنند و کم پول در می‌آورند؟
چرا شهروندان برخی کشورها، کمتر کار می‌کنند و بیشتر پول در می‌آورند و در مقابل، چرا بسیاری از ایرانی ها، با داشتن دو شغل و سه شغل، همچنان احساس می‌کنند که هر چه بیشتر می‌دَوَند، کمتر به هدف می‌رسند؟ یک پاسخ به این پرسش ها، می‌تواند در بالا بودن شاخص «شدت انرژی» در ایران نهفته باشد و شاید دولت بعدی ایران در سال ۱۴۰۰، ناگزیر از یک اصلاح «دردناک» اقتصادی در این زمینه باشد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۰ - ۰۹ دی ۱۳۹۹

فرارو- محمد مهدی حاتمی؛ بر خلاف آنچه که شاید به نظر برسد، کارگران در کشور‌های ثروتمند، کمتر از کارگران در کشور‌های فقیر کار می‌کنند. به عبارت ساده تر، ساعات کاری یک کارگر در کشور‌های ثروتمند، از ساعات کاری همتای او در کشور‌های فقیر در طول یک بازه زمانی مشخص، کمتر است.

این نکته هم حائز اهمیت است که منظور از «کارگر»، کسی است که نیروی کار خود را در ازای دستمزد به «کارفرما» می‌فروشد. بر این اساس، یک برنامه نویس به همان اندازه یک کارگر کارخانه خودروسازی، در این تعریف می‌گنجد.

چه کسی بیشتر کار می‌کند؟
گزارش‌های اقتصادی مختلف نشان می‌دهند که به میزانی که یک اقتصاد توسعه یافته‌تر و ثروتمندتر می‌شود، ساعات کاری افراد هم کاهش پیدا می‌کند. علت هم تقریباً واضح است: کارگران در کشور‌های ثروتمند، با ساعات کاری کمتر و مشاغلی که عمدتاً تخصصی‌تر هستند، درآمد بیشتری (در قیاس مطلق، مثلاً بر حسب دلار به ازای هر ساعت کار) کسب می‌کنند.

در یک گزارش آماری و تحلیلی که در سایت ourworldindata.org منتشر شده، مقایسه‌ای میان ساعات کار و میزان درآمد در میان شهروندان کشور‌های مختلف ترسیم شده است. بر این اساس و به عنوان مثال، شهروندان سوئیسی که در دسته ثروتمندترین مردم جهان قرار می‌گیرند، درآمد متوسطی حدود ۲۰ برابر بالاتر از شهروندان کشور «کامبوج» دارند. واضح است که چنین اختلافی، یعنی تفاوتی در حد ۲ هزار درصد، چه اثری بر زندگی شهروندان این دو کشور می‌گذارد.

اما اگر بنا به دسته بندی باشد، شهروندان کشور‌های مختلف چه میزان کار می‌کنند؟ داده‌های این گزارش نشان می‌دهد که شهروندان کشور‌هایی همچون «کامبوج» و «میانمار» که از جمله کشور‌های فقیر آسیایی هستند و یکی از کمترین نسبت‌های «سرانه تولید ناخالص داخلی» (GDP per capita) را در میان کشور‌های جهان دارند، از قضا در فهرست کشور‌هایی هم قرار دارند که شهروندان شان ساعات کاری بیشتری در طول روز دارند.

در کامبوج، یک کارگر به طور متوسط سالانه حدود ۲ هزار و ۴۵۶ ساعت کار می‌کند و این در حالی است که در سوئیس، کارگران به طور متوسط سالانه حدود ۱۵۹۰ ساعت کار می‌کنند. (حدود ۹۰۰ ساعت کمتر)

دیگر بخش‌های این گزارش که داده‌های آن به سال ۲۰۱۷ میلادی بر می‌گردد، نشان می‌دهد که به عنوان نمونه، آلمانی ها، نروژی‌ها و فرانسوی ها، با کمترین میزان کار، بیشترین درآمد را دارند. شهروندان کشور‌هایی مانند ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، ژاپن و ایرلند در رتبه‌های بعدی قرار می‌گیرند.

از آن سو، شهروندان کشور‌هایی همچون هند، چین، مالزی و سنگاپور، بسیار بیش از شهروندان آلمانی یا نروژی کار می‌کنند. مثلاً، در حالی که یک آلمانی سالانه کمتر از هزار و ۴۰۰ ساعت کار می‌کند، شهروندان چینی حدود ۲ هزار و ۲۰۰ ساعت در سال کار می‌کنند و شهروندان ترکیه نیز، کمی بیش از هزار و ۸۰۰ ساعت.

این، اما در حالی است که با افزایش «درآمد ملی»، ساعات کاری کارگران هم کاهش پیدا می‌کند و این نه تنها در مقایسه میان کشور‌های مختلف با یکدیگر، که در مقایسه میان دوره‌های مختلف تاریخی در یک کشور واحد هم مصداق دارد.

آیا «سخت کوش» بودن برخی ملت‌ها واقعیت دارد؟
بسیار شنیده ایم که ژاپنی‌ها ملتی سخت کوش هستند یا اینکه شهروندان برخی کشور‌های حاشیه خلیج فارس، «اهل کار» نیستند. اما آیا نسبت دادن این ویژگی‌های عمومی و کلی به شهروندان کشور‌های مختلف واقعیت دارد و مورد پشتیبانی داده‌های آماری قرار می‌گیرد؟

پاسخ به این پرسش چندان ساده نیست. نخستین مشکل این است که داده‌های آماری دقیق در طول سالیان متمادی در کشور‌های مختلف، ممکن است به این سادگی قابل دسترس نباشد. از آن سو، ماهیت و شکل اقتصاد در کشور‌های مختلف با یکدیگر تفاوت دارد و به عنوان نمونه، در کشوری مانند امارات متحده عربی که بسیاری از مشاغل در حوزه تجارت، امور مالی و یا سرمایه گذاری‌های کلان قرار می‌گیرند، طبیعتاً ساعات کاری هم کمتر خواهند بود.

از آن سو، اما برخی داده‌های آماری، از جمله در گزارش مورد اشاره در بالا وجود دارد که می‌تواند «سخت کوش» بودن شهروندان برخی کشور‌ها را به شکلی نسبی نشان دهد. به عنوان نمونه، شهروندان کره جنوبی در سال ۲۰۱۷، به طور متوسط سالانه حدود ۲ هزار و ۱۰۰ ساعت کار کرده اند. این در حالی است که شهروندان این کشور در سال ۲۰۰۰ میلادی، حدود ۲ هزار و ۵۰۰ ساعت، در سال ۱۹۸۹ میلادی، حدود ۲ هزار و ۷۰۰ ساعت و در سال ۱۹۷۷ میلادی حدود ۲ هزار و ۸۰۰ ساعت کار می‌کردند.

به عبارت ساده تر، اگر هفته کاری را ۵ روزه در نظر بگیریم، اهالی کره جنوبی در سال ۱۹۷۷ میلادی (حدود سال ۱۳۵۵ هجری خورشیدی)، روزانه حدود ۱۰.۷ ساعت کار می‌کرده اند. برای آن دسته از ایرانی‌هایی که تعجب می‌کنند کره جنوبی چگونه از جایگاهی نزدیک به اقتصاد ایران در طول نزدیک به ۵ دهه به یکی از بزرگ‌ترین اقتصاد‌های جهان بدل شده، شاید چنین مقایسه‌ای خالی از لطف نباشد.

چرا شهروندان برخی کشور‌ها بیشتر پول در می‌آورند؟
اما چرا شهروندان برخی کشورها، کمتر کار می‌کنند و بیشتر پول در می‌آورند، حال آنکه شهروندان کشور‌های دیگر، مجبورند بیشتر کار کنند، اما در زندگی پیشرفت نمی‌کنند؟ کلید اصلی برای پاسخ به این پرسش، در «بهره وری» شغلی نهفته است.

«بهره وری» در اقتصاد و البته بسیاری حوزه‌های دیگر، به طور کلی به صورت نسبت میان «خروجی» به «ورودی» محاسبه می‌شود. به عبارت ساده تر، اینکه چقدر باید «خرج» شود تا مقدار مشخصی «دخل» ایجاد شود. مثلاً، اگر بخواهید یک رستوران راه اندازی کنید که ماهانه صد میلیون تومان درآمد داشته باشد، شاید مجبور باشید مثلاً ۲ میلیارد تومان سرمایه گذاری کنید.

«بهره وری» شغلی را، اما می‌توان به شکلی دیگر و بر اساس «بازده اقتصادی در مقابل یک ساعت کار» نیز محاسبه کرد. مثلاً، برای محاسبه اینکه کارگر یک کارگاه تولید کتانی ورزشی چقدر بازده شغلی دارد، می‌توانیم تعداد کتانی‌هایی که این کارگر در مدت یک ساعت تولید می‌کند را در نظر بگیریم و آن را با تعداد کتانی‌هایی که (به طور متوسط) یک کارگر در کشوری دیگر در طول یک ساعت تولید می‌کند، مقایسه کنیم.

برای ساده سازی و کلان سازی محاسبه می‌توانیم تولید ناخالص داخلی (GDP) یک کشور را در نظر بگیریم و آن را در مقایسه با تعداد ساعات کاری تمام شاغلین آن کشور در طول یک سال مورد سنجش قرار دهیم. به عبارتی، هر چقدر میزان تولید اقتصادی کالا و خدمات در یک کشور بیشتر باشد و همزمان کارگران آن کشور کمتر کار کنند، بازدهی شغلی آن‌ها بالاتر خواهد بود و آن‌ها در ازای کار کمتر، بیشتر پول در می‌آورند.

بر این اساس، در سال ۲۰۱۷، شهروندان نروژی به ازای هر ساعت کار، به طور متوسط حدود ۸۰ دلار درآمد تولید کرده اند و شهروندان آلمانی هم به ازای هر ساعت کار، حدود ۷۰ دلار درآمد داشته اند. نروژ کشوری کم جمعیت با درآمد نفتی است و شاید بهتر باشد از این مقایسه کنار گذاشته شود، اما مثال آلمان نشان می‌دهد که شهروندان این کشور، به طور متوسط، بالاترین بهره وری شغلی را در جهان دارند.

شهروندان ترکیه ای، تقریباً نصف شهروندان آلمانی بهره وری شغلی دارند و در سال ۲۰۱۷، به ازای هر ساعت کار، حدود ۴۴ دلار تولید کرده اند. در مقام مقایسه، اما شهروندان پاکستانی در همان زمان، به ازای هر ساعت کار حدود ۸.۲ دلار تولید کرده اند، یعنی چیزی در حدود یک پنجم شهروندان ترکیه ای.

چرا بازدهی شغلی در ایران پایین است؟
در این گزارش داده دقیقی در مورد ایران و شهروندان ایرانی وجود ندارد، اما بهره وری شغلی در ایران، بر اساس گزارش‌های مشابه، در میان پایین‌ترین‌ها در منطقه است. اما این اتفاق چرا رخ می‌دهد؟

اقتصاد ایران، اقتصادی به شدت بی ثبات است که تاثیر سیاست بر آن، تقریباً همواره منفی بوده است. نوسان بسیار زیاد نرخ ارز، تغییرات ناگهانی قوانین، نبود امنیت سرمایه گذاری و از همه مهم تر، از بین رفتن «سرمایه اجتماعی» (مثلاً در قالب کاهش اعتماد مردمی به کلیت حکمرانی)، همه و همه می‌توانند عواملی باشند که بازدهی شغلی در ایران را تحت الشعاع قرار می‌دهند.

با این همه، شاید بتوان در کنار این عللِ کلی که همواره هم تکرار شده اند، عللی را هم برشمرد که تا اندازه‌ای «فنی تر» هستند و می‌توان امیدوار بود گوشی شنوا پیدا شود که دیر یا زود برای از میان برداشتن این موانع، آستینی بالا بزند.

به نظر می‌رسد یکی از مهم‌ترین دلایل برای اینکه چرا بهره وری شغلی در ایران پایین است، بالا بودن شاخص «شدت انرژی» (Energy intensity) در ایران باشد. «شدت انرژی» به عبارت ساده، بیان می‌کند که برای تولید هر واحد از «تولید ناخالص داخلی»، چقدر انرژی مصرف می‌شود. بالا بودن این شاخص، در واقع معیاری از ناکارآمدی یک اقتصاد خواهد بود.

مثلاً فرض کنید من برای گرم کردن خانه ام ماهانه ۱۰۰ هزار تومان پول گاز می‌دهم و شما برای گرم کردن خانه تان که از هر نظر شبیه به خانه من است و تنها عایق بندی بهتری دارد، ماهانه ۵۰ هزار تومان پول گاز می‌دهید. واضح است که میزان هدررفت انرژی در خانه من، ۲ برابر بیشتر از خانه شما است و از این نظر، عایق بندی خانه من ناکارآمدتر از عایق بندی خانه شما است.

بر اساس برخی گزارش ها، ایران یکی از فاجعه بارترین شاخص‌های «شدت انرژی» را در جهان دارد. به عنوان مثال، بر اساس گزارش سال ۲۰۱۸ آژانس بین‌المللی انرژی، ایران برای دومین سال متوالی در صدر لیست کشور‌هایی قرار گرفت که بالاترین یارانه انرژی را پرداخت می‌کنند. (در سال ۲۰۱۶، چین رتبه نخست را داشت.)

بر این اساس، در سال ۲۰۱۸، ایران حدود ۶۹ میلیارد دلار یارانه برای سوخت‌های فسیلی داده که نسبت به سال ۲۰۱۷ حدود ۴۳ درصد افزایش داشته است. با نرخ دلار ۲۵ هزار تومانی، این مبلغ تقریباً معادل ۱۷۰۰ «هزار میلیارد تومان» (یا ۱۷۰۰ تریلیون تومان) است.

در گزارش آژانس بین المللی انرژی در سال ۲۰۱۹، ایران باز هم رتبه نخست را داشت و این بار، در یکی از سخت‌ترین سال‌های تاریخ اقتصاد معاصر خود، حدود ۸۶ میلیارد دلار یارانه انرژی پرداخت کرد. این رقم، به تنهایی معادل حدود ۱۹ درصد از یارانه انرژی جهان در آن سال بوده است.

اما «یارانه انرژی» اصلاً یعنی چه؟ توضیح اینکه قیمت حامل‌های انرژی (همچون بنزین و گازوئیل) در ایران تقریباً ارزان‌ترین در سطح جهان است و حتی با وجود اینکه درآمد ایرانی‌ها اکنون در مقایسه با درآمد شهروندان دیگر کشور‌ها بسیار پایین آمده، راه حل مشکل کم درآمد بودن ایرانی ها، پایین نگه داشتن قیمت انرژی نیست.

ماجرا دقیقاً برعکس است. اگر دولت منتخب در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ تلاش کند یارانه انرژی را حذف کند (یعنی قیمت بنزین و سایر حامل‌های انرژی را واقعی کند) و همزمان درآمد‌های آزاد شده را «واقعاً» خرج توسعه کشور کند، اتفاقات کم سابقه‌ای در حوزه رشد اقتصادی ایران به وقوع می‌پیوندد.

رقم یارانه انرژی (که ثروتمندان بیش از فقرا از آن بهره می‌برند) در ایران آن قدر زیاد است که اگر همین یک مورد هم در فهرست اصلاحات اقتصادی کشور قرار بگیرد، باید بی نهایت خوشحال بود. به این ترتیب، شاید بد نباشد چند ماه مانده به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ و در شرایطی که اقتصاد ایران یکی بدترین دوره‌های تاریخی خود را از سر می‌گذراند، به راه حل‌هایی که اقتصاددانان جهان بار‌ها توصیه کرده اند و البته راه حل‌هایی که سخت و دردناک هم هستند، بیشتر پرداخته شود.

bato-adv
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۴
نتیجه گیری زشت و کثیفی کردی چون فشار افزایش قیمت انرژی به مردم میاد و اگر سودی باشد اون بالا خورده میشود. این حرفها را بزار وقتی یک کشور درست حسابی رفتی بزن. پوفیوس
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۳
واقعا متاسفم
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۳
صورت مساله اشتباه است!! ایرانی ها زیاد کار می کنند اما پولی که به دست می آورند ریال ایران است و چون این واحد پولی ذلیل ترین واحد پولی حتی در مقایسه با لیر سوریه و افغانی افغانستان و دینار عراق است؛ بنابر این قدرت خرید شان به شدت پایین آمده و جزو بینوایان شده اند!
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۳
چرا ایرانی‌ها زیاد کار می‌کنند و کم پول در می‌آورند؟ جوابش رو توی رمان قلعه حیوانات پیدا کنید
اونجا نوشته!
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۲۲۱
نام
United States of America
۱۰:۱۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
ما در محیط کارمان تفریح می کنیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
شما رو نمیدونم بقیه کار میکنن
ناشناس
United Arab Emirates
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
کشوری که هیچ ثباتی نداره بهتره پول ملیش حذف بشه و حقوق به دلار پرداخت بشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
شما مفتخوري ميكنين و .... زيادي نوش ميكنين
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
البته این مساله بیشتر در شرکتهای دولتی هست
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
آخوندی؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
کجا کار می کنی ؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
برادر جهانگیری هستی ؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
حتما دلالی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۴۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
تو اراده برق کار می کنم ، از ساعت 7.30 شروع می کنم به کار کردن تا ساعت 14.30 که وقت کاریمون تموم میشه . گاها برا دستشویی رفتن هم وقت نمیکنم.
اینجاست که امثال شما ترو خشک رو باهم میسوزونن
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
چون اونای کمتر کار میکنند بیشتر پول درمیاورند و برای ما که کار بیشتر میکنیم دیگه چیزی باقی نمونده البته فقط تو کشور ما اینطوریه
نام
Russian Federation
۱۰:۲۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
واقعا چرا؟ ارزش پولمون که خیلی بالاس، ارزونی ام هست، تورمم که نیست، بیکاری ام که ابدا. آدم متحیر می مونه چرا
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
شما وارونه وایستادی؟
سعید
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
اینکه ما ایرانی ها چراباید بیشتر کار کنیم نیازی به این همه توضیح نداشت به قول آقای ظریف خودمون انتخاب کردیم که فقیر باشیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
در این انتخاب من وتو دخیل نبودیم
پویا
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۱۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
ما انتخاب نکردیم...

شما فقط فکر کن 15 سال هزینه اسکان یک نفر با خدم و هشم تو فرانسه چقدر تموم میشه!!! چرا فرانسه این میزبانی رو تقبل کرد؟!!!!
پس من انتخاب نکردم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۴۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
آره خودمون انتخاب کردیم که با عشوه چند تا دخترو مچ بند سبز و بنفش، هوسی بشیم و بریم برای کسی که شعارش مانتو جلوباز و رابطه دختر و پسر و کنسرو موسیخی و ربنای شجریان بود انتخاب کنیم. راست میگی ما خودمون انتخاب کردیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
ناشناس ۲۱:۴۲
مردم میگن پراید نمیخوان تو میگی صندلیاشو باید عوض کنیم ؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
ناشناس 21:42 نميفهمي يا خودتو زدي به نفهمي
نام
United Arab Emirates
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
زیاد کارکردن با زیاد وقت گذاشتن خیلی فرق داره
ساعت کار مفید در ایران تنها ١١ ساعت در هفته است، این درحالی است که میزان کار مفید هفتگی در ژاپن به 60 ساعت و در کره‌جنوبی به ٧٢ ساعت نیز می‌رسد. میزان کار مفید در آمریکا نیز تا 40ساعت در هفته گزارش شده است.
علت اینکهاونا اونجورن و ما اینجور مشخصه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
علت شناسی کردی ارواح عمتا
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
کشور پاک و متمدن مارو با ژاپن و آمریکا مقایسه نکن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۰۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
آمار مزخرف
اصلا کار مفید و غیر مفید یعنی چی؟
یه راننده تاکسی در ایران و کره یک کار رو انجام میدن ولی درامد و سطح زندگیشون چقدر فرق داره؟ بقیه شغلها هم همینطور
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
احسنت به این نظر (زیاد کارکردن با زیاد وقت گذاشتن خیلی فرق داره)، بسیار عالی است. پیر شی الهی!
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
چون تو ایران دزد و اختلاسگر زیاده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
چرا؟
امین میرزائى
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
خلاف به عرضتان رسانده اند . الان که ساعت کار همه شبیه کار ساعت روزنامه نگاران شده و روز و شب نمی شناسد . ولی من هرجا که به صورت حضوری و شیفتی کار کردم از ساعت هفت تا ده صبح مشغول خوردن نان بربری و مخلفات صبحانه ، از ساعت ۱۱ تا یک بعد از ظهر مشغول ناهار و نماز و چرت ... و از ساعت دو تا چهار بعد از ظهر در حال زدن کارت و رفتن به سر شغل بعدی یا خانه یا کافی شاپ محل قرار بودند !!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
صدات از جای گرم در میاد
ناشناس
Canada
۱۲:۰۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
راستشو بگو جامعه المصطفی مشغولی؟
فرشاد
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
امین میرزائی عزیز این داستانی که میگی مختص سازمانهای دولتی هست.
شرکتهای خصوصی از هر نفر کار سه نفر رو میکشند و حقوق یک نفر رو میدخند تازه اونم با منت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
میرزایی کم چرت بگو اینا که میگی واسه اونجایی هست که امثال خودت کار می کنن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
جدی نگیرید کلا جوک تعریف میکنه
آنشرلی
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
میرزایی جون تازگی‌ها یا فیک شدی یا یه چیزی زدی یا خوردی خلاصه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
امین جون کلا کارت چیه؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۴۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
موبایل بازی و روزنامه و برم بیرون سیگار بکشم و کری فوتبالی و وقت دکتر دارم و بابام کرونا گرفته و پسرم تو خونه تنها مونده و .....من 27 سال سابقه کار دارم و از این 27 سال حدود 16 سال خودم شرکت داشتم و دو سال پیش تعطیل کردم تو ایراناز نظر پرسنل سه ماه اول استخدام کار کردن پرسنل وظیفه و حقوق دادن شرکت لطف دیده میشه و بعد از سه ماه کارکردن میشه لطف و حقوق دادن میشه وظیفه و سر تو سایت های مختلف برای کار جدید و تهدید زیر پوستی که میخوام برم و کار بهتر دارم و دوستم رفته شرکت فلان دو برابر میگیره من چرا نرم و پرونده مهاجرت دارم و دارم ازدواج می کنم و .....
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
کار؟!!
اگه شکمامون کار کنه
اگه کار درست و درمون میکردیم که این اوضاع احوالمون نبود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
کارمون درست و درمونه. خیلی هم با کیفیته. مشکل دزدها و انگلهایین که به جای اینکه اعدام بشن رییس میشن.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
ما کارکنیم آقازاده ها نوش جان
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۱۰:۴۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
من می دونم علتش چیه، ولی نمی خوام بگم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
تو رو به خدا بگو... بذار ما از دانشت استفاده کنیم... تو رو به خدا....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
لامصب لاکتاب لاکردار لامروت لافتوت لادین جون به سرمون کردی خوب بگو دیگه. اگه بگی چی میشه مگه! اب در کوزه و ما از تشنگی مردیم آخه. خدا ازت نگذره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
هممون می‌دونیم علتش چیه ولی باید کر، کور و لال بود و وانمود کرد که همه چیز درسته.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
دیوانه شدم بگو
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
ما کار میکنیم که یه عده بشن گرگ وال استریت ....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
دمت گرم
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
این همه روه خوندی که بگی بنزین باید گرون بشه!!!! مقاله سفارشی از طرف دولت و دولت بعدی!!! خخخخخخخخخخخ سوال اینجاست که وقتی بنزین از 1000 به 3000 جهش کرد چرا هیچ اتفاق مثبتی در بهره وری کشور و اقتصاد نیفتاد و بلکه بدتر شد؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
لایک داری ...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
افرین
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
چ.ن كسايي هستن كه كار نميكنن و با يه تلفن پول ميره تو حسابشون
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
دقیقا بگو منظورت کیه
سوسان
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
ایرانیها خوب پول در میارند اما 4 میلیون دزد بنام کارمند جیبشون رو میزنند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
فک کنم شما یا یکی از جنس گرگ های وال استریت هستی یا از اون ژن خوب ها یا از برادران مختلس و یا کیهانی هستی که از روی بدبختی داری آدرس غلط میدی و مردم رو میخوای به جون هم بندازی که ته مونده جیبشون رو بزنی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
کارمندا یا اون دلال های دزد و حاجی بازاری های گردن کلفت و وارد و خارج کنندگان کالا و حباب طلا و مسکن و ماشین و بورس درست کنا؟ از کارمند بدبخت تر خودش
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
کارمند بدبخت اداره ثبت احوال یا کارمند بدبخت بیمارستان یا کارمند بدبخت اداره برق یا آب یا هر جای دیگه چه گناهی کرده..

سوسانو برو کار می‌کن مگو چیست کار.....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
کارمند بدبختو چیکارداری
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
حالم از کارمندهای تن پرور که فقط منتظرند چهارشنبه بشه و برند عشق و حال بهم می خوره کثافت ها اکثرشون با پارتی بازی خودشون تو ادارات جا دادند
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
تا میخوان یه چیزو رو گرون کنن شروع میکنن ما رو با اروپایی ها و آمریکایی ها و ژاپن و ... مقایسه می کنن. ما همون مردم زمان جنگیم. ایراد از شماهاست که 40 ساله عرضه ی تامین یه زندگی آبرومند برای مردمتون رو ندارید. برید کنار خسته شدیم.
چین در 20 سال کشورشو از فقر رسوند به اینجا که دنیا پر توریسته چینیه. اینقد پول در میارن که نمیدونن چیکارش کنن. دیگه اروپا و آمریکا و ژاپن و کره که جای خود دارن. شما بی عرضه ها چی؟ سال به سال دریغ از پارسال. دزدای بی پدر مادر برید بمیرید بی غیرتا
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
به اعصابت مسلط باش در عوض ما معنویت داریم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۵۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
وامنیت):یادت رفت 18:21
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
راه حل مشکلات اقتصادی ایران
1- حذف چند نرخی بودن ارز و پرداخت در آمد حاصل از مابه التفاوت قیمت دلار واقعی (که عموما از مقایسه قدرت خرید ریال در کشور با کشور مبدا که در اینجا آمریکا هست به دست می آید) با دلار سوبسیدی برای کالاهای اساسی به مردم
2- واقعی شدن قیمت حاملهای انرژی و پرداخت بخشی از درآمد آن به مردم و بخشی برای بهبود زیر ساختهای اقتصادی، رفاهی، فرهنگی، حمل و نقل، بهداشت، درمان و آموزش و ... که عموما بر عهده حاکمیت تمامی کشورهای دنیاست
3- پایین آوردن تدریجی نرخ بهره بانکی (بلند مدت) در یک بازه زمانی 5 ساله به کمتر از 10 درصد
4- واگذاری بنگاههای اقتصاد دولتی در غالب بورس به مردم (مردمی سازی اقتصاد) به گونه ایکه در یک بازه زمانی 10 ساله حجم بنگاههای دولتی از کل اقتصاد به کمتر از 50 درصد و در بازه 20 ساله به زیر 30 درصد برسد
5- پالایش حسابهای بانکی تمامی ایرانیانی که دارای گردش حساب سالیانه بیش از 0.5 میلیون دلاری دارند (برای دریافت مالیات) و گرفتن مالیات (حداقل 20 درصدی) از افرادی که قصد خروج ارز از کشور برای سرمایه گذاری در کشورهای دیگر را دارند
6- تبدیل نفت و گاز به محصولات پترو پالایشگاهی و حذف فروش نفت خام
7- ایجاد شرکتهای دانش بنیان با هدف پاسخگویی به نیازهای واقعی و ضروری صنایع کشور بخصوص در بخش نفت و گاز، فولاد، خودروسازی و ...
8- ایجاد یک ساز و کار علمی و پشرو در زمینه مدیریت و بهره وری منابع آبی بخصوص در زمینه کشاورزی (کشاورزی گلخانه ای پیشرفته مبتنی بر سیستمهای اتوماسیون رایانه ای و ...) و همچنین در زمینه مصرف آب شهرها و روستاها
9- رساندن سرانه تخت بیمارستانی از حدود 1.5 تخت (به ازای هر 1000 نفر) به 3 تخت در یک بازه زمانی 20 ساله .....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
نه عزیز دل ، همه اینا که گفتی مال یه مملکت نرمال هست نه مملکتی که مسئولینش فقط و فقط به فکر زدن جیب ملتشون به نفع خودشون باشن
سوسان
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
اصل کاری یادت رفت تعطیلی نصف دولت و اخراج دو سوم کارمندان و رانت خواران اصل اساسی ثبات است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
واقعا بهترین کار کاهش کارمندان دولته .یه مشکل بزرگ کشور ما حجم بسیار بزرگ دولته یعنی توی یه اقتصاد سالم چند نفر باید توی بخش خصوصی کار کنند تا هزینه این همه کارمند رو بدن . این حجم کار مند فقط بروکراسی و مانع برای کار کردن درست می کنند و بازده خیلی کمی دارند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
زیاد به خودت فشار نیار اینا بدرد ما نمیخوره
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
چرا ایرانی‌ها زیاد کار می‌کنند و کم پول در می‌آورند؟
با سلام واقعا نمیدونیدچرا
من میگم چون مدیران اجرایی فکر خودشان هستند اگر فکر مردم و کشور و نظام بودند اینطوری نمیشد
من حاضرم مشکلات معیشتی را به خاطر نظام و کشورم تحمل کنم آیا اقازاده ها هم تحمل میکنن مثل من که اخر ماه نشده حقوقم تموم میشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
واقعا میخوای تحمل کنی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۰۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۵
چقدر بدبختی که هنوز میخوای تحمل کنی لابد رای هم میدی دلاور!!!
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
نویسنده این مطلب انگار تو فضا زندگی میکنه. ایرانیا زیاد کار میکنن. جوک خوبی بود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
چطوری آقازاده
مکانیک
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
چون شاخص خط فقر زیر 12 میلیون تومنه و یه جوان ایرانی 3 الی 4 میلیون درامد داره در ماه
قیمت اجناس ، انرژی ، خورد و حوراک خیلی بالاست و هر روز گرونتر میشه ولی حقوق سالیانه فقط 25 درصد زیاد میشه
حالا هی مثل اسب کار کنید به جایی نمی رسین
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
حقوق ها حداکثر 25 درصد انهم برای حد اقل بگیرها اضافه شده مابقی بین 10 تا 15 درصد حداکثر!! اگر دانش مکانیکی ات هم مثل این مورد باشه وای به حال مشتریات !
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
مرگ یه بار شیون هم یه بار
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
خودت از همین رپرتاژ اکهی بگیرها هستی یادت نره زمان محمود جونتون طی 84-92 مشابه همین داستان بافی ها را کردید و جراحی پر خون و خونریزی به دست ناجراحی مثل او و نتیجه چی شد؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
منظور؟
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
باز شروع شد. بله اگر یارانه انرژی حذف میشد و پول آن صرف سازندگی درست و اصولی کشور و اقتصاد میشد حرف درستی بود ولی این آزاد سازی فقط پول بیشتری را به جیب آقازاده ها ، دزدها و فلسطین و سوریه و یمن و ....میکند و ملت ایران از این هم بدبخت تر میشوند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۱۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
خفه بمیر گلابی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۱۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
تازه خرج جنگ سوریه ویمن میشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۱۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
بهترین کامت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
20:18 گلابي جاي مغزت رو اشغال كرده تقصيري نداري گلابي انديشي- آخه مغز پفكي كجاي حرفاش دروغ بود كه زدي به فاز گلابي گري
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
باز شروع شد. بله اگر یارانه انرژی حذف میشد و پول آن صرف سازندگی درست و اصولی کشور و اقتصاد میشد حرف درستی بود ولی این آزاد سازی فقط پول بیشتری را به جیب آقازاده ها ، دزدها و فلسطین و سوریه و یمن و ....میکند و ملت ایران از این هم بدبخت تر میشوند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
بی نام مشنگ ملت عرب هیچ نیازی به ریال پشکلی تو ندارند. ی نگاه به واحد پول عمان و بحرین و اردن و کویت بنداز بعد بیا اظهار نظر کن. بی سواد کشورهای عربی ثروتمند ترین کشورهای دنیا هستند به قول ترامپ مردم کویت مانند پادشاهان زندگی می کنند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۱۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
دوست عزیزی که خود را علامه دهر می دانید، منظور ایشان همان گونه که ذکر کرده سوریه و یمن و پلسطین و لبنان بوده و حرفی از دبی و امارت و کویت زده نشده!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۳۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
تازگی های از زمین به آسمان میباره؟
شما جیب کشورهای عربی خالی نکنید کمک پیشکش با اون دولت تدبیر و امیدتان
نام
United Arab Emirates
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
دویدن خر خوردن یابو
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
علت
حقوق های ناجور و نجومی وزرا و نماینده ها و کله گنده ها
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
((شاید دولت بعدی ایران در سال ۱۴۰۰، ناگزیر از یک اصلاح «دردناک» اقتصادی در این زمینه باشد.))
سلام من یادم میاد ریس جمهور گذشته وقتی می خواستند قیمت بنزین رو گرون کنن (نقل به مضمون) گفتن از این به بعد هر کس هر چی مصرف کنه مهم نیست قیمت واقعیه و مصرف بیشر سود بیشتر ماست.
چندی گذشت دولت حاضر گفتن نه قیمت بنزین واقعی نیست و باید فوب خلیج فارس باشه و گرون کردند.
الان دوباره زمزمه گرونی حامل های انرژی و به طبع اون بنزین میاد
بحثی نیست گرون بشه ولی یه سوال : (تا کی مردم باید جور دولت هایی رو بکشن که توانایی حفظ ارزش پول ملی ما رو ندارن؟)
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
سر و ته پیاز رو به هم وصل کردی که به این نتیجه برسی بنزین باید گرون بشه؟
راه دور نمیخواهد بری یه نگاه به سال گذشته بندازی اثار بنزین 3000 تومنی کاملا مشهوده!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
آقای محسن رضایی تلویحا گفتند بزودی درآمد سرانه ایرانیها به 50000 دلار خواهد رسید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
الان متوسط درآمد ایرانی ها ۲۰۰ دلار که بعد ونزوئلای برادر، کمترین دستمزد توی جهانه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۱۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
اره باید گرون بشه
حالا خفه
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
جوابش خيلي ساده است گروني، تورم، از همه مهمتر مملكت بي صاحب
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
صاحاب
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
راه پیشرفت : تعطیلی ۹۰ درصد مراکز مذهبی و اختصاص بودجه آنها به پژوهش و بهبود امور - اولویت تخصص بر تعهد - خروج بیش از ۸۰ درصد جمعیت کشور از دایره غیر خودی - نهی نمایندگان و وزرا و امامان جمعه از توصیه نامه ها - مهمتر از همه اصلا آیا جهت بهبود امور اراده ای‌در عالیترین سطوح‌نظام‌وجود‌دارد
ناشناس
United States of America
۱۲:۳۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
احسنت‌. رفتی تو اصل مطلب،
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
کسانی که آخر خطند قاعدتا برنامه ای برای آینده ندارن
غضنفر
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
کارشناسی ترین نظر!
اصلش همینه
بیشترم میشیم!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۱۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
لال شو بابا
برید گمشین کار کنین حرف مفت نزنین
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
20:19 كاش شعور دارو داشت و واكسن چون تو بشدت نياز داري
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
۲۰:۱۹ فعلا تو لال شدی‌که آمریکا بیخ گوشته هیچ غلطی نمی تونی بکنی و فقط‌عربده میکشی
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
چون ما خودمون انتخاب کردیم اینجوری زندگی کنیم
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
همیشه جوینده یابنده است در این کشور هیچکس بدنبال رفاه وآسایش مردم ایران نیست وگرنه مثل آلمان یا ژاپن شدن کار سختی نیست
ناشناس
United Arab Emirates
۱۲:۴۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
در این که همیشه جوینده یابنده هست شکی نیست اما مثل آلمان و ژاپن شدن هم کار آسانی نیست . فاصله جهان سوم و جهان اول فقط در تکنولوژی ونوع حکومت نیست ، بلکه فاصله اصلی در نوع تفکر ، فرهنگ و منتالیتی آدم هاست .
غضنفر
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
برادر ناشناس 12:45
ما چیزی به نام جهان اول نداریم.
کشورهای صنعتی داریم.
اصطلاح جهان سومی رو برای کشورهای عقب مونده ای مثل ما استفاده می کنن، که حاضر نیستن FATF رو بپذیرن. که نگاه آزاد و رها ندارن. که هی میگن اون دنیا اون دنیا. که مخشون تنگه!!
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
خسته شدیم از اینهمه اظهار نظر
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
چون با تدبیر جیب مردم رو می زنند و امید مردم را به نا امیدی تبدیل می کنند.
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
والله یکی چند سال تو ادارات ایران رفت و آمد داشته باشه معنای کار زیاد را می‌فهمه! قطعا این نحوه پاسخگویی ادارات روی بقیه بخش های اقتصادی هم تاثیر می‌ذاره.
مهدی
Germany
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
فرارو، جان مادرت اینو سانسور نکن. سه ساعت تایپ میکنم آخر منتشر نمیکنی.
اینکه نویسنده میگوید در نهایت باید قیمت انرژی واقعی شود در جایی جواب میدهد که درآمدهای ناشی از آزادسازی انرژی صرف توسعه زیربنایی و آبادانی شهرها و روستاهای کشور بشود. جاییکه درآمد حاصل از آن با ایجاد پروژه و واحد صنعتی و کشاورزی شغل مناسب با درآمد خوب برای مردم ایجاد کند و فقر کاهش و در نهایت ریشه کن شود. جایی جواب میدهد که پول حاصل از آزادسازی با شفافیت خرج عموم مردم شود نه اینکه از طریق یک سیستم بانکی فاسد یا یک بودجه دولتی غیر شفاف و نا عادلانه در اختیار اشخاص و سازمانهای مفت خور قرار گیرد و کسی هم بعد از چهل سال نتواند بودجه آنها را قطع کند. این حرفهای نویسنده شما خیلی زیبا هستند اما نه در ایرانی که از سی سال پیش به این سو داریم مشاهده میکنیم. اگر نویسنده فراموش کرده ما یادمان هست که در دولت دکتر احمدی نژاد چگونه شروع حذف یارانه و آزادسازی نرخ حاملهای انرژی زده شد به بهانه اینکه درآمدهای حاصل صرف بنگاههای تولیدی و صنعتی خواهد شد، و همینطور در این دولت دکتر روحانی ادامه آن با در آمدهای رویایی مالیاتی، نتیجه چه شد؟ جز فاجعه ای که امروز میبینیم ؟ چرا سعی میکنید همیشه با استدلالهای دروغینی نظیر کم کاری کارگر ایرانی، فقر و فلاکت این طبقه مظلوم را توجیه کنید؟!
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
چون لايقشيم
چون از يه ادم حسابي گرفتيم داديم به يه مشت بچه گدا
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
روح هر چی آدم حسابیه شاد
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
حق ایرانی ساده و حق نشناس همینه
نام
United States of America
۱۲:۳۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
پول کم در نمیارن، اتفاقا هیچ جای دنیا مردم اینهمه پول در نمیارن، منتها پولی که واحدش از واحد پشکل هم بی ارزش تر شده
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
یه بورس نمیتونن مدیریت کنن چه برسه به بقیه مسائل
رضا
France
۱۲:۴۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
خواندن كتاب " چرا ملت ها شكست ميخورند " جواب سوالات اين مقاله است
سامان
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
زیاد کار می کنند اما کار مفید نمی کنند. واقعا ما چند دقیقه در روز کار مفید داریم؟ یک استاد دانشگاه چقدر بر نگارش پایان نامه ها نظارت دارد و به دانشجو کمک می کند؟ بعد همان استاد دانشگاه می شود وزیر یا وکیل و این می شود وضع مملکت.
ناشناس
United States of America
۱۴:۰۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
پایان نامه ها بی ارزش هستند. استاد این را می داند و لذا وقتش را تلف نمی کند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
هزاران تن خاک بر سر استادان این شکلی، ولی همه این کاره نیستند. خدا استاد راهنمای تو را هم کمی شعور عنایت فرماید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۴۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
هر چی میکشیم از بی سوادی اساتید دانشگاهی هست تا جایی که ی پیچ ساده را هم نمی توانیم تولید کنیم. پس چرا استادهای بی شعور برای هر پایان نامه و داوری اش حقوق دریافت می کنند.
نام
Netherlands (Kingdom of the)
۱۲:۴۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
چون باندهاب مافیای دزد نمیزارن سرمایه دارن مختلس ودزد پیشه چشم دیدن اینکه قشر های متوسط وپایین در رفاه باشن ندارن
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
برای این که رای دادیم به اقای روحانی و تیم اقتصادی کار امدی دارند .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
زمان احمدی نژاد و بقیه کار نمیکردیم!
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
از قديم گفتند كار زياد مال خره.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
گاو نر می‌خواهد و مرد کهن
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
هربار که می کوشم در کار کنم تدبیر /رنج از پی رنج آمد ،زنجیر پی زنجیر
نام
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
چون بسیار آبرو دارند
نام
Netherlands (Kingdom of the)
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
مشکل اینه که اگر یارانه انرژی حذف شود منابع حاصل صرف از ما بهتران میشود
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
درصد جمعیت فعال و سطح تکنولوژی و مهارت و حجم بازارهای هدف رو ول کردی چسبیدی به قیمت حاملهای انرژی؟
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
به جای مه از ثروتمندان و سفته باران خانه و ماشینهای لوکس و عایدی سرمایه مالیات بگیرن دوباره میخواهید بنزین یه خانواده پراید سوارو گرون کنید
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
چون بیشتر کارها دلالی و سوداگری است به جای کار مولد. دلالی تولید ثروت نمیکنه فقط ثروت کم موجود رو منتقل میکنه به جیب یک اقلیت فرصت طلب.
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
خاک بر سر این نویسنده، در دولت احمدی نژاد و دولت های بعدی با آزاد شدن قیمت انرژی و گران شدن بنزین چقد منابع آن صرف توسعه کشور و صنایع شده که بازهم داره این پیشنهاد مسخره رو میده ...
محمد / اصفهان
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
دور از جون همه ایرانیان عزیز . مخاطب این سخن خودم هستم و نه هیچکس دیگه . من ایرانی مثل خر گچ کشا هستم . شنبه تا پنجشنبه گچ بارم میکنن ، جمعه که روز استراحتمه میبرندم کوه سنگ میارم پایین .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۴۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
خر کوره پزی
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
چرا ایرانی‌ها زیاد کار می‌کنند و کم پول در می‌آورند؟ چون اقتصاد دانان بی سواد هستند و فعالان سیاسی و اجتماعی بزدل و مفت خوار
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
چون هر چی پول هستن حقوق کله گنده ها میشه
چه خبرشونه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۰۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
کجا زیاد کار مکنند اون اصلی مخ آی کیو رفته تعطیلات البته تعدادی دزد ومفتخور باعث نامیدی مردم شده چرا که مفتخوره یک شبه پول 30 سال یک کارگر یا کارمندو در میاره دیگه انگیزه میماند؟
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
چون دولت توانایی و قدرت ایجاد کار و تولید ندارد و همیشه برای کسب درامد دست کرده تو جیب ملت و این باعث شده ما همیشه عقب باشیم و تورم راهکاری شده برای نا کارآمدی دولت و تا این را وجود دارد ما مثل سایه دنبال دولت باید بدویم
به دلایل زیر
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
1- چاپ و تایپ ریال بدون پشتوانه توسط بانک مرکزی و ...
2- جذب تورم دلار بدون پشتوانه آمریکا
3- 90 درصد مشاغل در تضاد با بقیه شغل هاست (هر جنسی که توسط شاغلی ایجاد می شود توسط شاغلی دیگر (دلال حرام لقمه) چند برابر قیمت پیدا می کند. (در همه زمینه ها از کشاورزی و صنعتی و معدنی و ....
4- کم بودن ساعات مفید کاری که هر ننه قمری می داند.
5- ....
نام
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۲۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
کاملا بر عکس است. بیش از 90 درصد مستخدمین دولتی فقط برای استراحت و تفریح میان سرکار و شاش می کنند برای ملت بجای کار کردن!
جاسم زبیداوی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
کار کنی کار نکنی وضعیت خرابه
نگاهی به کویت بندازید
ما چندین برابر کویت انرژی و معادن و هزار کوفت و زهرمار داریم
اما اندازه یک بنگلادشی (بدون نژاد پرستی) درآمد نداریم
مشكل رو همه میدونن و نمی تونن بگن تمام
رسول
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
جاسم جان درست می گی ولی اینم در نظر بگیر جمعیت ما 14 برابر کویته
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
زندگی خوب داشتن لیاقت و پاکدستی می خواهد که مردم شریف کویت و اعراب بزرگ منش دارند
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
مشکلات زیاد داریم اولش تحریم ها و بسته بودن کشور که عملا تجارت را فلج کرده.

دوم اقتصاد دولتی. سیستم دولتی اصلا کارآمد نیست چون هدفش راضی نگاه داشتن رییس و زیر آب زنی برای گرفتن پست هست ولی نظام سرمایه داری خصوصی هدفش حداکثر کردن سود شرکت است.
سوم عدم آمادگی مردم برای پذیرش نظام سرمایه داری به دلایل زیر عدم تخصص در شغل. عدم پذیرش تبعیض بر اساس کارایی و تخصص. به طور مثال یک شرکت ممکنه حس کنه می تونه نیروی مناسب را از کشور خارجی تامین کنه آیا کارمند ایرانی قبول می کنه مثلاً یک هندی یا پاکستانی مدیر بالای سر اون باشه و حقوق بیشتری بگیره؟
چهارم عدم آمادگی دولت و نهاد ها برای تحویل اقتصاد به مردم که در این صورت دولت قدرتش را از دست می دهد و لذا بیشتر مایل است همه چیز به روال قبل برگردد یعنی نفت صادر کند و اقتصاد کاملا دولتی باشد غافل از آنکه در آینده نفت دیگر کالای استراتژیک نخواهد بود
نام
United States of America
۱۴:۵۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
همون کلمه واقعا که داخل پرانتز گذاشتید مشکل اصلی ماست. اگر دولت یارانه انرژی رو حذف کنه واقعا خرج توسعه نمیکنه و الخ...
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
یه زمانی اقتصاد ایران دو رقمی بود و قرار بود تا سال ۶۰ یا ۷۰ درآمد هر ایرانی ۵ هزار دلار بشه و رفاه ایران با اروپا برابری کنه. ولی همونطور که گفتم یه زمانی اینطور بود.
در باره آخر بند مطلبتون هم باید بگم اروپا منابع گاز چندانی نداره ولی چون خانه هاشون اصولی ساخته شده، نیاز به گرمای چندانی ندارند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۳۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
فرارو جان حرفی نزدم که سانسور کردی. الان درآمد هر ایرانی به طور میانگین ۲۰۰ دلار در ماهه
محمد محقق
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
چون ما خودمون انتخاب کردیم بدبخت باشیم
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
این همه مطلب نوشتید که بگید یارانه باید حذف بشه و بنزین گرونتر؟ بفرمایید یارانه رو حذف کنید و تیرخلاصی را شلیک
بنزین و سوخت های فسیلی توی ایران ارزونتر از کشورای دیگه نیست. بلکه این ارزش پولمونه که باعث شده هرچیزی توی ایران برای خارجی ها ارزونتر در بیاد
نام
Sweden
۱۵:۱۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
چیزی که من در مقایسه کار مردم سوید و المان با هموطنانم در ایران دیدم، برخلاف تصور ایرانی ها صرفا حضور و زمان زیادی در کار دارن و به عقیده من اصلا کار نمیکنن
حمید
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
باور کنید ایران دیگر یک مملکت سوخته است،درکش خیلی سخته ولی متاسفانه حقیقت تلخ است!
ناشناس
Canada
۲۳:۴۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
قاجارها هم مملکت رو به فلاکت و بیچاره گی کشیدند اما بالاخره افرادی وطن پرست پیدا شدند که کشور رو از خاک بلند کردند امیدوارم در این زمانه هم این چنین افرادی دوباره پیدا شوند.
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
همه چی بر میگرده به طمع کارفرماها
نسل سوخته
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
عجب یعنی دیواری کوتاهتر از از این مردم بینوا پیدا نکردی ای به اصطلاح کارشناس شما کدوم یک از سیاستهای اقتصادی کشورهای موفق را بطور کامل اجرا کردید و نتیجه نگرفتید که حالا رسیدید به بهره وری انرژی،گیرم که این یارانه هم قطع شد در سیستم سیاسی غیر شفاف چه تضمینی هست که این پول صرف بهبود اقتصادی مردم بیچاره شود ودر جاهای دیگر هزینه نشود،لطفا منتشر کنید
نام
United States of America
۱۶:۱۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
مشکل اصلی این است که بخش عمده ی ثروت مملکت دست عده ای است که نه مالیات می دهند، نه حتی میشه اینجا ازشون نام برد (چون فرارو نخواهد توانست چاپ کند )....، نه حساب پس می دهند و نه سرنوشت مردم و اقتصاد برایشان اهمیت دارد
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
اگر افازیش قیمت حامل های انرژی کارساز بود که از پارسال تاحالا باید یک نشانه ای دیده میشد.
این مقاله شروع بهانه های جدید برای افزایش قیمت بنزین و تورم بالاتر برای مردم ایران است.
چرا یک راه حل ریشه ای مثل افزایش مالیات ثروتمندان ،بازگشت سرمایه های اختلاس شده به بدنه کشور، جلوگیری از راههای پولشویی و...اجرایی نمیشه ؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
محمد جان راه حل ریشه ای کندن خود ریشه است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۰۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
خیلی از اختلاس ها برای اختلاص از شرایطی است که اغلب ایرانیها در ان زندگی می کنند!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
مثل این میمونه به باغبانه بگی، درخت هات دارن خشک میشن چون تو بلد نیستی کار کنی. پس اگه میخوای خوبش کنی باید هم از این باغ بری
مردم
Canada
۱۶:۲۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
مراجع تقلید باید خط قرمز حق الناس مررم ایران را تعریف کنند. تجاوز به حق الناس بزرگترین گناهه. خود را به خواب نزنید. زود دیر میشه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
بله، ولی اول خط قرمز را برای خود و اطرافیانشان تعیین کنند
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
واقعا اگر توایران کار می کنند یا به قول دوستان تفریح میانگین ساعت کار رو حساب کنند و لااقل به دلار حقوقشو بدهند ، گرانی و تورم به دلار هست ولی حقوق به ریال همه مقایسه ها گزینشی هست مثلا انرژی ، باکم و زیادکردن بادلاستیک چنددرصد کاهش انرژی هست تا تولید خودرو باکیفیت و کم مصرف؟ حقوق و دستمزد هم همینطور محاسبه میشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
اینطور حرف زدن مصلحت نیست
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
سر به سر ما می گذاری؟ ما را مسخره می کنی؟
کار کردن همیشه مساوی با دریافت پول زیاد نیست.
یک جامعه طبقاتی، رانتی، دلالی، مافیایی و .... دست بردار و نمک بر زخم مردمان نپاش
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
خیالتون راحت تا موقعی که در ایران فساد و رانت وجود داره ایران همینجوری باقی می ماند فقط در سال 1397 حدود 900 هزار میلیارد رانت و فساد ایجاد شد با این پول می شد فقر را در ایران ریشه کن کرد ولی این 900 هزار میلیارد رفت توی جیب رانتخوارها
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۱۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
تاقدسوپس نگیریم آروم نمی گیگیریم
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
کارفرما برا مزد کمتر به افغانی کار میده
اونم اخر سر یک قتلی انجام میده فرار میکنه میره افغانستان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۱۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
درست نیست برای تمامی کارگرانی که به علت شرایط نامناسب اشتغال در کشورشان به ایران می آبند حکمی یک جا و غیر منصفانه صادر کنید! اگر تجربه برخورد نامناسب برخی کشورها با پاسپورت و هویت ایرانی بودن را داشتید این گونه یک سویه قضاوت نمی کردید!؟
نام
Germany
۱۸:۱۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
چرا ایرانی‌ها زیاد کار می‌کنند و کم پول در می‌آورند؟
چون در آمد به ریاله خرج به دلار
نامnaser
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
کارمیخوایدببینیدبریدیه سربه پایگاههای سپاه وبسیج بزنیدساعت ۷ونیم میان تا۹صبحانه ۹تا۱۱ورزش بعدش نمازوناهاروبعدسرویس میادمیرن خونه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
اگر کار می خواهی برو اقازاده بشو و برو تو کار واردات با دلار 4200 تومنی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۴۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
قربون دهنت ، خیلی ها بودجه دولتی استفاده می کنن و بهره وری هم ...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۱۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
چقدر الدنگی
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
اینجاست که باید اون جمله تاریخی و معروف رو بگیم :
اونچنان رونق اقتصادی ایجاد کنم که اصلا ملت به این 45 هزار تومن احتیاج نداشته باشن
به والله العلی العظیم اگر مشکلات کشور راه حل نداشت کاندید نمی شدم

جهانگیری :
ما در این 4 سال کاری کردیم کارستان
فقر مطلق ریشه کن شده است
کاری میکنیم که هیچ کس احساس فقر نکند

به عقب بر نمی گردیم
و اکنون بعد از 8 سال

آرزوی هر ایرانی اینه که کاش قیمتها همون 8 سال قبل میشد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۲۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
چیزی که من میبینم، آرزوی قیمت های ۵۰ سال پیشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
کاش روحانی و اصلاحطلبان هشت ساله دیگه میموندن
تازه داشت همه چی درست میشد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۴۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
حالا قبلش احمدی نژاد اصولگرا بود بهتر بود؟؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
صغرا کبرا چیده نیتش اینه بگیه ملت انرژی زیاد وارزون دارند باید گرون بشه ..نیت خیر ندارین وضع هر روز بدتر میشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
تو مملکتی که ۲۰ میلیون نفر یعنی یک چهارم جمعیتش با مواجب دولتی سر میکنن که اونم از پول نفته حرف از اصلاح زدن بیهوده است. خودم کارمندم . کارمندا باید یک ۸ بشن.. اما کی جرات داره نیروی غیر متخصص از همه جا مونده رو که از همه عالم هم طلبکاره بیرون کنه؟ افتابه لگن هفت دست شام و ناهار هیچی.. همه هم عشق مدیر شدن و مدعی تخصص. خوب درست نمیشه دیگه .. نمیشه اقا. کاش فقط این بود یه سری اداره هم به اسم مالیاتو و بیمه دهن هرچی کسب و کار و اشتغالزایی رو آسفالت میکنن. دولت ما وظیف اصلیش جلوگیری از پیشرفت ملته. بخدا همینه
ناشناس
United Arab Emirates
۱۹:۱۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
فقط بگیرید.ریخت وپاشها چی. باز اصلیهارو فراموش کردید.یه سری به ارقام بودجه بزنید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
برای اینکه اکثر مسئولین و وزرا فاسد هستن
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۴۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
چون ماحصل زحمت مردم و ثروت خدادادی یا در جیب دزدان و غارتگران و اختلاس گران دانه درشت ها می رود و یا خارج از کشور هزینه می شود و اینگونه می شود که اکثریت مردم مفلس و در به در می شوند.
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۵۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
در این شبهای سرد زمستان، کودکان دختر در سرچهارراه و مادران در حال دست فروشی هستند. دستان یک مادر را دیدم که از سرما ترک ترک و خونین شده است. شرمندش شدم. تنها توانستم از ایشان خرید کنم. شما شرف دارید. خوابتان می برد وجدان می دانید چیست یا به گوشتان خورده است. خدا لعنتتان کند و بر عذابتان بیافزاید.
نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
من اسم عامل اصلی این وضعیت رو بگم منتشر می کنی فرارو؟ تقصیری هم نداری، با حکم قضایی سایتت رو می بندند
نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۱۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
حالا میفهمم دوستای خارجی من،در پیامهایی که رد و بدل میکنیم چرا بعضی سوالاشون برام عجیبه!!! مثلا سوال میکنند با ۸۰۰هزار دلار میشه خونه خرید؟!!!! و من حیرت میکنم پسره ۲۵ سالش نیست این پول را چطور کسب کرده؟!!فقط و فقط هم با کار کردن(کار فیزیکی،نه آی‌تی و ویزینس و این چرت و پرت‌ها) و من حرفی برای گفتن ندارم که آقا،من مجردم هیچی ندارم مثل خر هم کار میکنم و هیچ و هیچ و هیچ. امیدوارم کسی به من جواب ندهد مگه میشه.خدایا مرگ بده.خسته خسته خسته هستم
نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۲۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
کارگر آمریکایی ساعتی هشت دلار کارگر ایرانی روزی هشت دلار .
نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۲۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
یعنی دری وری تا چه اندازه
اولا که ما خودمون صاحب انرژی هستیم هم بادی هم خورشیدی هم فسیلی هم دریایی هم به گفته دوستان اتمی و ...
نه اینکه هزینه نداره ولی خیلی کمتر از کشورهای دیگه است
دوم اینکه شما به همون دلار به ما حقوق بدین هزینه مصرف انرژی رو هم دو برابر آلمان کنین
من سه سال پیش 4 میلیون حقوق میگرفتم
الان 5 و نیم میلیون با تورم خود کشورم الان باید 22 میلیون حقوق بگیرم بماند که همون موقع 4 میلیون هم به هیچ جام نمیرسید
حقوق من (متخصص شبکه های کامپیوتری) تو یه کشور اروپایی بین 6 تا 8 هزار دلار هست یعنی 150 تا 200 میلیون تومان در ماه شما 50 بده, خدا بده برکت. انرژی رو هم هرچقدر خواستی گرون کن (50 میلیون کف حقوق کارگر در اروپا هست 1500 تا 2000 دلار)
کمتر اراجیف به هم ببافین. مردم به عقلتون که شک دارن لااقل به شعورتون شک نکنن
آرش
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۵۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
سلام، یه مردی، خییری، مسئولی، کارفرمایی،.... تو این مملکت نیست یه کار برای ما پیدا کنه،
نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۵۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
ای بر باعث و بانیش هزاران لعت
نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
دیوان محاسبات:
۱۵ میلیارد یورو ارز صادراتی به کشور بازنگشته است
خلاصه گزارش تفریغ بودجه سال ۹۸ نشان می‌دهد که ۱۴.۸ میلیارد یورو ارز صادراتی از ۲۲ فروردین ۹۷ تا ۳۰ آبان امسال به کشور بازنگشته است
نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
مقایسه ی میزان بهره وری کشورها جالب بود،
لطفا میزان مالیاتی که ثروتمندان کشورهای مختلف پرداخت می کنند را هم مقایسه کنید
نام
Canada
۲۱:۲۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
اقتصاد ایران نیازمند چند جراحی سخت در یک دوره کوتاه است:
1. توقف رشد نقدینگی، چه توسط بانک مرکزی و چه توسط بانک های تجاری (افزایش نرخ ذخیره قانونی به 100%).
2. کاهش نرخ بهره به زیر 5 درصد یا حتی به صفر
3. اصلاح گسترده نظام مالیاتی به گونه ای که هرگونه رانتی از قبیل ارث، افزایش قیمت زمین، سکه، دلار، سهام، و ... شامل مالیات های سنگین بشود. (مالیات بر سود حاصل از خرید و فروش های کوتاه مدت، مالیات بر خانه خالی، مالیات بر سود سهام، مالیات بر حسابهای بانکی مشکوک، و ...) از سوی دیگر مالیات بر فعالیت های تولیدی به طور محسوس کاهش پیدا کند.
4. حذف درآمد نفت و منابع از بودجه دولت و جایگزینی آن با درآمد حاصل از حذف یارانه ها. به عبارت دیگر درآمد نفت و سایر منابع خدادادی بایستی به صورت طلا ذخیره شده یا صرف فعالیت های کاملا زیرساختی با عمر بالای 50 سال مانند دانشگاه و راه آهن و ... شود. از سوی دیگر یارانه انرژی حذف شده و صرف مخارج جاری مملکت شود.
5. دولت شرکتهای متعلق به خود را به مردم واگذار کند و کوچک و کوچک تر شود.
6. از قاچاق کالا به طور کلی جلوگیری شود.
نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۱۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
حرف شما درسته ولی تجربه ثابت کرده اگه یارانه حذف بشه یا پولش رو میدزدن یا خرج عربها میکنن ویا در بهترین حالت با بی کفایتی مدیران به باد میدهند
نام
United States of America
۲۲:۱۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
مردم در ایران در قیاس با کشورهای موفق دنیا اصلا کار نمی کنند. نه اینکه مردم ایران تنبل باشند. نه. اتفاقا خیلی از انها هم بیشتر از کارگران اروپایی و امریکایی و ژاپنی کار سخت بدنی می کنند. بخصوص کشاورزان و کارهای ساختمانی. ولی متاسفانه بهره وری در ایران نزدیک به پایینترین در دنیا هست که انهم بیشتر از اینکه به کارگران و کارمندان و مردم عادی مربوط باشد به ضعف دانش مدیریت و موسسات علمی و پشتوانه علمی کشور بر می گردد که مانند خیلی چیزهایی دیگر تغییر ان از دست مردم خارج شده و بدست یک عده کم دانش یا بد دانش رانتی و سهمیه ای و فامیل بازی انها افتاده. وقتی در ایران بودیم همش می شنیدیم که در امریکا و اروپا زندکی ماشینی است. تصورمان این بود که خودرو زیاد دارند و یا کارخانه زیاد دارند. ولی تفکر ماشینی و توسعه یعنی اینها تا دلتان بخواهد ابزار کار مفید و علمی را برای کارگران ایجاد کردند و کارگران هم مجبورند برای اینکه از رقابت عقب نباشند از ان استفاده کنند. فقط در ابزار نیست. در سیستمهای کاری و خلاصه از بالا تا پایین اجتماع هست. مثلا ساختمانها و برجها و مراکز اداری در مناطق سردسیر این کشورها در زمستان کلیه لبیها و راهروها و ورودیها را با موکت می پوشانند تا مجبور نباشند هر روز بابت کثیف شدن کف پوش مرمر انها در فصل بارش پول گارگر برای تمیزی بدهند. ولی با یک شرکت قرارداد دارند و ان شرکت هر دو هفته یکبار می یاید و موکتهایی که دفعه پیش برده برای شستشو دوباره می اورد و با قبلیها جایگزین می کند. برای کل فصل سرد و بارانی سال که ششماه هست این نظم ادامه دارد و قراردادها معمولا
چند ساله و حتی ده تا 15 ساله هست. اصلا مدیر ساختمان مجبور نیست به ان شرکت تماس بگیرد یا منتظر باشد یا قیمت عوض کند. ولی اصل داشتان این است که ساختمان دو سری از این موکتها تهیه کرده و در نتیجه به نظر می رسد که هزینه زیادی ساکنان ان ساختمان یا مدیریت ان ساختمان تجاری داده . ولی در بلند مدت می دانید گه چه اندازه صرفه چویی می شود و ساختمان هم درست مدیریت می شود و..... توسعه مفهومی است که متاسفانه مدیران سفارشی ما با وجود خیلی از انها دهها سال در خارج از ایران تحصیل و زندگی کردند از ان دهها سال از ان فاصله دارند و اصلا ذرکی از ان ندارند 50 سال فقط بلد بودند نفت بفروشند و دلار بگیرند و جنس وارد کنند و اعلام کنند که در استانه تمدن بزرگ یا کشور سرامد خاورمیانه و دنیا و... هستند. فقط مردم زجر می برند که باید سر ساعت 7 صبح سر کار بروند ولی بازدهی کار انها حتی یک دهم یک کارمند امریکایی یا ژاپنی هم نیست.
نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۱۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
چون یک عده زالو صفت کار نمی کنند و درآمد مملکت دست آنهاست
نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۹
ایرانی ها اصلا کاری بلدن که بکنن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۰۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
واسه توی غیر ایرانی خیر
ناشناس
Canada
۰۱:۰۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
خارج از ایران کیفیت دانش و بازده ایرانیا با سایر مهاجرین اصن قابل مقایسه نیس.
البته این مشاهده شخصیه و می تونه کاملاً غلط باشه ولی تا جایی که ما دیدیم بچه های ایران حتی با همون تحصیلات و تجاربی که داخل ایران کسب کردن هم خیلی قوی ظاهر میشن اینجا. تنها چیزی که شاید یه کم اذیت کنه و کیفیت کارشون رو تحت الشعاع قرار بده زبان هست.
خلاصه که بله خیلی هم کار بلدن.
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۲۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
اینکه سطح حقوق و دستمزد در ایران ناچیز است درست است ولی اینکه ایرانی ها زیاد کار می کنند با توجه به ساعات کار مفید کمتر از دو ساعت بیشتر شوخی بنظر می رسد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
برو يه سر به شركتهاي خصوصي بزن بعد راي بده
ناشناس
United States of America
۱۴:۵۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
داداش ! وقتی مدیران و سرپرستان چول منگ هستن کارگر هم میره تو چرت و استراحت و گرنه کارگر از صبح میاد کار کنه شما یه بار پیچ تون نیست یه بار مهره تون نیست یه بار اچارتون نیست خوب کارگر هم میره گل کوچیک می زنه
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
فزگرارمغزها استعداد یابی ضعیف اعتقادات مذهبی که خود را با کار ها جور نمی دادند یعنی می ترسند مرتکب گناه شوند محدویت های ذهنی یعنی حس می کنن اگر آن کار را شروع کنند حرفه مردم پشتش خواهد اصلا اینطور بگم ایرانیار و خدا زده
شهرزاد
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
با سلام این مسخره ترین موضوع است در ایران هیچ چیز تعریف خودش رو نداره نه کار نه در آمد وهیچ چیزدیگه
اتفاقا به نظر من توی ایران اگر یک کمی بنونی پاتو کج بزاری راحتترین کشور برای پول درآوردن است و کسایی که درآمد بیشتری دارند کمتر مالیات هم پرداخت می کنند و هیچ حسابرس یهم وجود نداره که تو از کجا پول در آوردی
دلالی و خرید وفروش و داشتن رانت اطلاعاتی و کلاه سر بقیه گذاشتن و دزددی و اختلاس و...بالاترین در آمدها رو داره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
شما درست میگید. ولی بخوای سالم زندگی کنی بدبخت عالمی.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
سرم سوت می کشه از این همه بدبختی وبزدلی
حاج محمدرضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
نباید فقط به مادیات فکر کرد
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
چون ارزش پول ملی ایران بسیار پایین اومده

بسیار واضح است ...
نام
Netherlands (Kingdom of the)
۱۵:۳۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
البته یک اقلیتی کمترین 'کار' را میکند و بیشترین پول را در می آورد.
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
به قول آقای ظریف ما خودمان انتخاب کردیم که مثل خر کار کنیم .....آمریکا هم هیچ غلطی نمیتونه بکنه !!!
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
چون در ایران خیانت کار ودزد تولید میکنیم البته با تدبیر وامید!
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۱۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
چون ۸۰ میلیون گروگانیم
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۴۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
این همه صغری کبری چیدی که آخرش بگی باید بنزین گرون بشه؟ اف بر تو. تا مغزهای معیوبی مثل شما، شده اند اندیشمندان و متفکران و نخبه های ایرانی، وضع همینیه که هست. خب. ۳۵ سال از عمرمون گذشت. باقی اش هم میگذره و خلاص میشیم از دستتون.
ناممحمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۵۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
اینهم یک نوع دزدی هست از طرف دولت که ملتشون زیاد کار کنن ولی کم حقوق بگیرن
دزدی که شاخ و دم نداره
کلا مملکتمان دزد پرسته
نامaka
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۵۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
مگر ایران چی بوده در دهه های قبل بد بوده بدتر شده وشاید به جایی برسد که صد میلیون نفر دزد کل ایران رافرا بگیرد (تو به من من به او او به دیگری ).
فرهنگی وغارت شده توسط موسسه کاسپین
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۵۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
حاصل کار و تلاش و قناعت 50 زحمت ساله ی ما را یک شبه موسسه کاسپین با فریب و نیرنگ غارت کرد .بر ابا وا جدادشان لعنت خوب نتیجه همین می شه من هرچه جمع می کنم دزد می دزده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۲۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۲
آخرش را خوب اومدی. دزد به دزد میزنه !!!
عاطفه
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۵۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
چون حکمرانانشان قطاع الطریق اند.
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
ملت همیشه در صحنه
فقط حرف و غرغر