bato-adv
کد خبر: ۴۶۳۹۱۷
مرتضی افقه مساله کسری بودجه دولت را در گفتگو با فرارو تحلیل کرد

دولت چطور دست در جیب مردم می‌کند؟

دولت چطور دست در جیب مردم می‌کند؟
دلیل تورم، نقدینگی است و باید نقدینگی کم شود تا این مسئله حل شود. اما خود این نقدینگی معلول است؛ معلول کسری بودجه است. اما در کسری بودجه هم نباید در جا زد. خود کسری بودجه نیز متأسفانه نتیجه هزینه‌های زائد دولت است.یکی دیگر هم بهره‌وری پایین دستگاه‌های دولتی است که به ناکارآمدی سیستم اداری، اجرایی و نحوه انتصاب مدیران و کارمندان مربوط است. دولت هم برای تامین کسری بودجه در شرایط فعلی راهی جز استقراض از بانک مرکزی ندارد که آن هم به نقدینگی و افزایش تورم تبدیل می‌شود. بنابراین، کسری بودجه و نحوه تامین آن باعث شده تا به گرانی‌ها دامن زده شود. دولت با شیوه تامین کسری بودجه که توسل به بانک مرکزی و انتشار نقدینگی و گران‌تر کردن خدمات است فشار کسری بودجه را به مردم وارد می‌کند و جاخالی می‌دهد.
تاریخ انتشار: ۰۱:۵۰ - ۱۰ آذر ۱۳۹۹
فرارو- در ماه‌های اخیر از کسری بودجه دولت بسیار شنیدیم، این‌که دولت پول ندارد و دستانش خالی است آن هم در شرایطی که به دلیل تحریم‌ها، درآمد‌های نفتی کاهش یافته است. کرونا نیز هزینه‌های سنگین بر دوش دولت گذاشته است و درآمد‌های مالیاتی و صادرات غیرنفتی را به کمترین میزان خود رسانده است.

به گزارش فرارو، رقم‌های مختلفی از میزان کسری بودجه دولت گزارش می‌شود؛ از ۵۵ تا ۲۰۰ هزار میلیارد تومان. ولی مرکز پژوهش‌های مجلس در دی ماه سال ۹۸ که هنوز ثبات نسبی بر بازار نفت حاکم بود و تبعات اقتصادی کرونا آشکار نشده بود اعلام کرده بود: در سال ۹۹ دولت حداقل با یک کسری بودجه ۱۳۱ هزار میلیارد تومانی روبه‌رو است. کسری بودجه‌ای که با توجه به روزگار وخیم کسب و کار‌ها به دلیل کرونا و افت شدید درآمد‌های نفتی حالا باید بیشتر هم شده باشد.
 
در این شرایط هر روز اخبار درباره گرانی‌ها هم رو به افزایش است گرانی که از کالا‌های سرمایه‌ای حالا دامنگیر کالا‌های ضروری هم شده است و قصد کوچک‌تر کردن سفره مردم را کرده است. در این شرایط برخی بر این نظر هستند که دولت برای تامین کسری بودجه دست در جیب مردم کرده است و گرانی‌های اخیر را بی‌ارتباط با کسری بودجه دولت نمی‌دانند. آنچه موجب می‌شود تا بپرسیم: آیا کسری بودجه بر سر مردم آوار شده است؟ آیا این مردم هستند که دارند کسری بودجه دولت را تامین می‌کنند؟ این پرسش‌ها را در گفتگو با مرتضی افقه اقتصاددان مطرح کردیم.
 
مرتضی افقهاو در این باره بیان کرد: دوستان اقتصادخوانده اغلب می‌گویند دلیل تورم، نقدینگی است و باید نقدینگی کم شود تا این مسئله حل شود. اما خود این نقدینگی معلول است؛ معلول کسری بودجه است. اما در کسری بودجه هم نباید در جا زد. خود کسری بودجه نیز متأسفانه نتیجه هزینه‌های زائد دولت است. دولت در واقع نان‌خور‌های اضافی دارد که به بودجه دولت آویزان هستند. تعداد قابل‌توجهی سازمان، دستگاه و حتی نیروی انسانی هستند که از این بودجه ارتزاق می‌کنند بدون آنکه نقش مثبتی در فرآیند تولید و افزایش تولید داشته باشند. این یکی از دلایل کسری بودجه است. هزینه‌های دولت از این طریق زیاد شده است. یکی دیگر هم بهره‌وری پایین دستگاه‌های دولتی است که به ناکارآمدی سیستم اداری، اجرایی و نحوه انتصاب مدیران و کارمندان مربوط است. این به‌معنای این است که پولی که به این افراد می‌دهند به اندازه‌اش به تولید ملی اضافه نمی‌شود. مجموعه این دوتا عامل، باعث شده است تا کسری بودجه زیاد شود.
 

فشار کسری بودجه دولت چطور به مردم منتقل می شود؟

وی اضافه کرد: دولت هم برای تامین کسری بودجه در شرایط فعلی راهی جز استقراض از بانک مرکزی ندارد که آن هم به نقدینگی و افزایش تورم تبدیل می‌شود. بنابراین، کسری بودجه و نحوه تامین آن باعث شده تا به گرانی‌ها دامن زده شود. دولت ناچار شده خدماتش را گران بکند و به همین ترتیب به صورت زنجیره‌وار این کسری بودجه به مردم تحمیل می‌شود. به عبارت دیگر دولت کسری بودجه را از این طریق به مردم منتقل می‌کند.
 
او افزود: دولت با شیوه تامین کسری بودجه که توسل به بانک مرکزی و انتشار نقدینگی و گران‌تر کردن خدمات است فشار کسری بودجه را به مردم وارد می‌کند و جاخالی می‌دهد. از یک سو دولت ناچار به این گرانی‌ها است و از سویی دولت یا درواقع کل حاکمیت نه فقط قوه مجریه به دلیل فشار تبعات سیاسی اجتماعی و تنش‌های احتمالی ناگزیر است که به فکر این کاهش تورم هم باشد. برای این کار باید راه‌های تامین کسری بودجه را عوض بکند، ولی فعلاً راهی جز استقراض از بانک مرکزی ندارد. چون راه دیگر حذف هزینه‌های اضافه یا قطع یا کاهش هزینه نان خور‌های اضافی است که این برایش مشکل‌ساز است. این نان‌خور‌ها که به مصرف بودجه بدون کمک کردن به تولید ملی عادت کردند، قدرتمند هستند و بنابراین حذف آن‌ها برای دولت هزینه دارد.
 

راه درست تامین کسری بودجه چیست؟

وی در توضیح این‌که منظور از این نان‌خور‌های اضافی چیست ادامه داد: دستگاه‌های بسیار زیادی که موازی هم هستند مثلاً سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد هر دو تقریباً وظایف مشابه دارند. مملکت پر است از این دستگاه‌های موازی که اضافه هستند. به غیر از آن‌ها بسیاری از نهاد‌های مذهبی هستند که دارند کار‌های مشابه و تحقیقاتی می‌کنند و خیلی کمکی به تولید ملی نمی‌کنند، اما بودجه‌های زیادی را مصرف می‌کنند.
 
افقه در پاسخ به این‌که راه دیگری برای تامین کسری بودجه وجود دارد یا خیر، اظهار کرد: راه دیگری هم هست، ولی مسئولان ما اهلش نیستند. این راه این است که سیستم‌های دولتی و بوروکراسی را کارآمدتر کنند تا معادل آن پولی که دارند خرج می‌کنند درآمد هم کسب بکنند. یکی از مشکلات موجود این است که دستگاه‌های موجود پر هزینه و بدون بهره‌وری هستند. غیر از دستگاه‌های زاید و موازی، خود دستگاه‌های دولتی هم تا دلتان بخواهد ریخت‌وپاش دارند. مصارف اضافه دارند. از سفر‌های اضافه تا سمینار‌های اضافه. سفر‌های داخل و خارج را خیلی کم کردند، اما هنوز هم خیلی بالاست. همه واحد‌هایی که از بودجه ارتزاق می‌کنند چه موازی‌ها و اضافه‌ها و چه آن‌هایی که لازم هستند ریخت‌وپاش‌های بسیار زیادی دارند و این به‌صورت یک عادت درآمده است. این میراث به جا مانده از دوره‌هایی است که در آن درآمد‌های مفت نفتی داشتیم و به خاطر همین، این فشار‌ها وجود نداشتند.

وی گفت: بسیار شنیده‌ایم که ما در یک دهه گذشته توانستیم وابستگی بودجه به نفت را کم بکنیم. عده‌ای حتی با تکیه به آمار بودجه می‌گویند این وابستگی کمتر از پنجاه درصد شده است، اما این ظاهر قضیه است. ما هنوز ۷۰-۸۰ درصد به نفت وابسته هستیم. یک قلم اصلی بودجه ما نفت و بعد مالیات است. الان مالیات‌ها هم وابسته به درآمد‌های نفتی است. وقتی درآمد‌های نفتی نباشد بسیاری از واحد‌های اقتصادی که نیاز به ارز نفتی برای تامین مواد واسطه‌ای و اولیه‌شان داشتند دچار مشکل تولید می‌شوند آن وقت مالیات کمتری می‌دهند. به دلیل کاهش فروش نفت، فروش تولیدات داخلی هم کاهش پیدا می‌کند و بنابراین مالیاتی که بر این تولیدات بسته می‌شد کمتر می‌شود. ضمن این‌که تعداد زیادی نیروی کارگر اخراج می‌شوند که آن‌ها هم مالیات می‌دادند. پس مالیات این‌ها هم از درآمد‌های دولت کم می‌شود. پس این زنجیره است و درآمد نفتی نقشی بالاتر از ۷۰-۸۰ درصد در بودجه کشور دارد. تقریباً بالای ۸۰ درصد کسری بودجه امسال و یکی دوساله اخیر که تحریم‌ها شدید شده است به دلیل نبود فروش نفت و درآمد‌های نفتی است.
 

تحریم، تورم، رکود و بی کفایتی

این کارشناس درباره تداوم روند گرانی‌ها نیز مطرح کرد: متأسفانه این روند ادامه دارد و در افزایش تورم تردید نکنید. تا زمانی که مشکل فروش نفت حل نشود این فشار‌ها به مردم وجود دارد و افزایش تورم را داریم. در کنار تورم هم مشکل رکود را داریم. با تعطیلی واحد‌های اقتصادی، نیرو‌های کار اخراج می‌شوند این یعنی رکود؛ بنابراین تورم و رکورد تشدید می‌شود.

وی با بیان این‌که تلاش برای رفع تحریم‌ها راهی کوتاه‌مدت برای حل مسئله است عنوان کرد: حتی اگر جریان نفت برقرار بشود باز برمی‌گردیم به سال‌های قبل از ۹۰. ما پیش از آن هم در تمام سه دهه به دلیل ناکارآمدی‎ همواره کسری بودجه را حتی با وجود درآمد‌های نفتی داشتیم. چون تصورمان این بود که کشور ثروتمندی هستیم و نفت داریم تا توانستیم افراد و نهاد‌ها را و این نان‌خور‌های اضافی را به بودجه آویزان کردیم. همین باعث شده تا در همه سال‌ها کسری بودجه داشته باشیم. حتی سال ۷۴ با اینکه درآمد نفتی داشتیم و تحریم نبودیم بالاترین تورم تاریخ کشور بعد از جنگ جهانی دوم را تجربه کردیم.
 
او تاکید کرد: بار‌ها گفته‌ام تحریم‌ها فقط بی کفایتی‌ها را عریان کرده است والا نفت هم که باشد این بی‌کفایتی‌ها یعنی افزایش هزینه‌های مردم یعنی افزایش هزینه تولید در کشور. یعنی در شرایط عادی هم قیمت کالا‌هایی که تولید می‌کردیم به دلیل همین ناکارآمدی‌های سیستم حاکم، بالاتر از کالا‌های مشابه وارداتی بود. برای حل این مسایل در مرحله اول، نیاز به یک تحول اساسی در نگرش و به دنبالش ایجاد تغییر اساسی در ساختار‌های اقتصادی، سیاسی و بخصوص اداری و اجرایی و مدیریتی داریم. در غیر این صورت حتی اگر تحریم‌ها برداشته شود تازه می‌شویم سال ۹۰ که آن هم پر از مشکل بود.
 

راه حل چیست؟

افقه ادامه داد: باید بودجه بخش‌های زائد را قطع یا کم کرد یا بعضی از آن‌ها را در هم ادغام کرد. بسیاری از دستگاه‌هایی که الآن از بودجه ارتزاق می‌کنند واقعاً زائد هستند و مستقیم یا غیرمستقیم کمکی به تولید ملی نمی‌کنند، ولی چون نهاد‌ها و دستگاه‌های قدرتمندی هستند دولت‌ها معمولاً کمتر جرات می‌کنند که وارد درگیری با آن‌ها شوند. در شرایط فعلی که دولت به کسری بودجه دچار شده است هزینه این نهاد‌های زاید از جیب ملت داده می‌شود و هزینه آن‌ها بر دوش ملت افتاده است. نه تنها هزینه این نهاد‌های زاید بلکه هزینه بسیاری از مدیران ناکارآمد و کارکنانی که نه براساس شایستگی بلکه بر اساس روابط سیاسی، فامیلی، گروهی و قومی استخدام می‌شوند از بالا تا پایین در هر مرتبه از وزرا تا مدیران تا استانداران تا همه نهاد‌هایی که از بودجه ارتزاق می‌کنند روی دوش مردم است. متأسفانه ملاک انتخاب نیروی انسانی در سیستم، شایستگی نیست بنابراین کارآمدی و بهره‌وری پایین دارند. این هم یعنی تحمیل هزینه به کشور و مردم.
 
وی درباره گنجایش ظرفیت مردم برای گرانی‌ها افزود: متأسفانه همین الان هم ظرفیت مردم تمام شده است و بیشتر از این طاقت ندارند و له شده اند. الان طبق آماری که خود دولت اعلام کرده است ۶۰ میلیون از ۸۰ میلیون نفر جمعیت کشور مستحق دریافت بسته حمایتی شدند. این یعنی ۶۰ میلیون فقیر مطلق شدند و وضعیت فقرا هم روزبه‌روز بدتر می‌شود؛ بنابراین همین الان هم با این گروه از مردم انبوه در آستانه خطر هستیم.
bato-adv
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
اي بابا جيب من جيب تو نداره كه جيب تو جيب منه جيب من جيب منه اينم برا شما
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
جواب سوال:
با وقاحت تمام
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
ظاهرا از چیزی که ته ماه میده به ملت، کمی پشیمونه و با دست کردن در جیب سعی میکنه جبران مافات کنه
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
قبلا خیلی آروم دست میکرد توی جیب ملت الان خیلی خشن، تند و سریع
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
حرف هم بزنی سراز ناکجا آباد درمیاری
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
دست در جیب گذشته داره غارت میکنه.
جلیل
France
۰۰:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
این مملکت آنقدر ثروتمند است که با توزیع عادلانه ثروت آن همه مردم میتوانند امیدوارانه زندگی کنند .
اگر عباس آخوندی ها و رفسنجانیها و فریدون ها و جهانگیری ها اجازه دهند و کشور راست قورت ندهند .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
خوب اومدی؛ اما یک کم شل اومدی! بقیه را هم اسم می بردی؛ صغیر و کبیر؛ داخلی و خارجی!
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۷۶
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۴:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
عجب کارشناسهایی داریم
سازمان تبلیغات حذف بشه خوب
فرضا نصف کارمندان دولت را هم اخراج کردی
بعد اینا از کجا در بیارن بخورن؟
برن دزدی؟
اینا که پاک کردن صورت مساله شد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
بیان همونجایی که ما هستیم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
خیر پاک کردن مساله نیست دولت پول مفت به هیچ کس نباید بدهد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
دولت جلو دزدیو بگیره بسه! ما نمیخایم کارای دولتهای مدرنو بکنه!
بعدم کافیه از امروز دیگه بیخودی استخدام نکنه! سر 5 سال دیگ6 کارمندی نمیمونه. کارمندی دولت آرزو نیست ما که چیزی ندیدیم!
بازنشسته
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
اصولا مدیریت یعنی همین که بدونی چطور اداره کنی.کاملا درست است که یک عده را نمیشود بیکار کرد. ولی کسی که خودش کاندید اداره مملکت میشه باید قانون اساسی را خوانده باشه و شرح وظایف آن پست را بدانه بعد بگه از عهده من ساختس یا نه حالا کاندید بشوم یا نشوم. نزدیک به هشتاد میلیون کاندید نمیشن برای اینکه فکر میکنند که نمیتوانند. توقع ما اینه که اونی که کاندید میشه بتواند. اگر نمیتواند پس به خودش هم دروغ گفته
ناشناس
Canada
۱۵:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
بودجه نهادهای تبلیغاتی بی خاصیت صرف کارهای عمرانی و زیر ساختی می شود و اشتغال ایجاد می کند کسانی که فقط شعار تند می دهند و از بودجه عمومی ارتزاق می کنند تعدادشان کمتر می شود مجبور می شوند بجای جلسه و فریاد و تبلیغات واقعا کار کنند شبیه کشور های غیر نفتی توسعه یافته.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
حرف حساب زدی آقای بازنشسته
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
درسته اول باید برای اینها شغل ایجاد بشه بعد اگه لازم بود کم و زیاد بشن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
خونه دولتمردان دزدی
حاج محمدرضا
Germany
۰۶:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
دولت باید از یکسال قبل یارانه را قطع میکرد تا سروسامانی به وضع اقتصاد داده شود متاسفانه نه تنها این کار را نکرد بلکه یارانه معیشتی را هم‌ شروع کرد
امید
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
لطفا وقتی شعار پوچ میدید از جیب خودتون خرج کنید، نه مردم مستضعف!!!
يوسف
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
5 سال پيش يه دريل خريدم صد و بيست تومن يادم هست كه پول يارانه رو ريختن همين طوري رفتم دريل رو خريدم الان همون دريل شده يك ميليون و سيصد اين يعني بيش از ده برابر ايا حقوق منم اينقدر رشد داشته واقعا براي اين مسئولين بي كفايت متاسفم و براي خودمون هم متاسفم كه تو اين مملكت داريم روزهاي عمرمون رو ميگذرونيم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
همه چیز مشکوکه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۴
دریل جمعه بازاری من هم همین بلا سرش اومد، دنبال تعمیر و خرید که رفتم اول گفتن آفتابه خرج لحیمه و بعد قیمت نوش رو که دیدم تازه فهمیدم چه حال خوشی داشتیم چند سال پیش
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
هر طور که بلد باشد.
ما دهه پنجاه-شصتی ها داروغه در کارتون رابین هود را خوب به خاطر داریم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
داروغه ناتینگهام زمانه کیست؟
سوسان
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
4 میلیون کارمند بی کار و شرکتهای دولتی زیان ده اینها خرجش از جیب ملت دزدیده میشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
شما که اوون بیرونی که خعلی داری به وطنت خدمت میکنی!!!
ما کار نمیکنیم اما چیزی هم از مردم نمیدزدیم!!
نام
Germany
۰۸:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
نوعی سرقت است که قانونی انجام میشود بدون انکه مردم متوجه بشوند و در اخر هم انداختن گردن دلال و واسطه
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
نه اون نیست آقای دولت ولش کن...دست توو جیب من میکنی چیزی جز ابزار طبیعی نداریم که اونم اسباب قدرانی زبانی از شماست
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
هیچ کشوری به اندازه کشور ما این تعداد کانال رادیو وتلویزیون دولتی ندارد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
ما اصلا تلویزیون نگاه نمی‌کنیم... سریال ها به صورت چرخشی تکرار می‌شوند تا از پدربزرگ ها و مادربزرگ ها به نوه و نتیجه ها هم برسد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۲
جالب اینکه ملت همشون کانالهای خارجی نگاه می کنند و اگه کسی ماهواره نداشته باشه بهش مشکوک میشن که این تلوزیون ایرانو نگاه میکنه.
مکانیک
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
دولت که چند هزار میلیارد از بورس کسب درامد کرد و خیلیارو به روز سیاه نشوند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
مردم خیلی وقت به روز سیاه نشستند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
بورس... هه هه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
چقدر ساده اید
نام
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۰۹:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
حرف های تکراری همیشگی ... ولی خوب شاید یک راه برای حل این آشفته بازار همین باشه که همه بگن تا افراد متوهم تصیمیم گیر شاید به هوش بیان و واقعیت رو ببینن!
که بعید و تا آخرین لحظه این مسیر رو ادامه میدن و وقتی میفهمن که دیگه دیر شده!
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
ریشه تمام مشکلات کشور مدیریت کلان و سیاست خارجی ایران است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
من كارمند دولتم ده سال پيش آزمون دادم واستخدام شدم ولي الان دارم مي بينم پول سازمانها چجوري داره خرج ميشه تو يه سازمان كوچيك هر كي مياد مدير ميشه فوري فك و فاميلشو مياره و يه لفت و ليسي اون وسط راه ميندازه و تا بتونه از سازمان مي كنه وگرنه كارمنداي معمولي كه كارشونو مي كنن حقوقشونو ميگيرن بودجه اصلي معلوم ني كجا ميره كلي كارمند تو شرايطي كه استخدام ممنوعه به طور اضافه وارد سازمان شدن با پارتي
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
متاسفانه در ادارات دولتی همین بساطه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
تمام این مفاسد و دزدی ها در پوشش شرکتهای پیمانکاری اتفاق می افتد که تمام این شرکتها از نزدیکان خود مدیران یا مدیران بازنشسته هستند که هنوز در ان اداره یا سازمان نفوذ دارند و حتی ناظران هم زورشان به شرکتهای پیمانکار نمیرسد ....
به همین دلیل که در هر جایی میروی این شرکتها بسیار ضعیف عمل میکنند و کسی هم نمیتواند به آنها بگویند بالای چشمتان ابروست و تازه هزینه های زیاد و الکی هم روی دست دولت میگذارند که دولت باید به این افراد بدهد .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
عالی گفتی...
کار پارتی بازیه 100 درصد
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
یکسال درامد کشورحتی در شرایط تحریم فقط وفقط. خرج مردم ایران شود،مملکت گلستان میشه
عليرضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
استغفرالله
دولت متبوع ناراحت نشه از تيتر خبرت فرارو
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
به همین سادگی هم نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
پاسخ به علیزضا
ربطی به این دولت و ان دولت ندارد 30 40 سال است که وضع همینگونه است ....
هرسال با کمک و یاری مسئولان خانه و مسکن گران میشود ....
پراید با تلاش مسئولان از 5 میلیون تومان رسید به 100 میلیون تومان و ....
نام
Germany
۱۱:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
شب ها وقتی مردم خوابند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
خواب کجا بود همسایه ما سه تاره گیتاره نمیدونم چیه تازه گرفته داره یاد میگیره پدر مارو دراورده دیوارای اینجام که نگو
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
خوب؟
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
در این شرایط اسفناک حداقل قبوض خدماتی رو حذف کنید تا مردمی نفسی بکشند، واقعا لازم است به جای دادن بسته های معیشتی که نوعی گداپروری و ایجاد حق میکند فقط قبوض رو را تا مدتی کنسل کنند. از خود مردم می گیرند و به خود مردم پرداخت میکنند!!! خوب قبوض برق،گاز،آب، تلفن و.... را تا مدتی مسکوت بگذارید. هر چند که میدانم عمل نمیکنند!!!
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
به همه ی اینا دزدی های کلان هم اضافه کن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
اخه جالبه رفیق ایناس بعد از ما ملت میپرسه
ر
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
نتیجه استخدامهای دوره احمدی نژاده...الان بعضی اداره ها میری تعداد کارمنداز ارباب رجوع بیشتره...روحانی هم میگه کی بود کی بود من نبودم
نام محمد حسینی
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
با تشکر از آقای افقه. نکات ایشان بسیار درست و به جاست. به نظر من رفع این دو مشکل اساسی فقط با دستور شخص رهبر ممکن است. دولت ها یا نمی خواهند یا نمی توانند. امیدوارم که این اتفاق بیفتد که هم به نفع مردم و هم به نفع نظام است.
نسهراب
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
من نمی دانم چرا عدهای به اسم کارشناسدو استاد وغیره مرتب یکطرفه و ادرس غلط به مردم میدهند .
نقدینگی در پایان سال 96 1530 هزار میلیارد تومان بوده به فرض که در انتهای امسال به 3000 هزار میلیلارد تومان برسد یعنی در عرض سه سال حدودا کمتر از دو برابر شده . با فرض رابطه یک به یک هم متوسط قیمت ها باید دو برابر میشد ، حلال شما خودتان قضاوت کنید ؟
میدانم انتقاد از دولت و پاس گل به دلال ها و گران فروشها مد روز
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
مشکل اینجاست که 80 درصد نقدینگی دست 20 درصد جامعه هست و آن پول های زیاد باعث تخریب همه بازارها می شوند . اگر این نقدینگی به تناسب دست همه افراد جامعه بود هرگز قیمت مسکن و خودرو بیش از دو برابر میزان انتظاری شما ، شاید نمی شد
ali
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
با توجه به عدم فروش نفت، هزینه های ناکارامدی دستگاههای دولتی که درخلق نقدینگی(چاپ پول بی پشتوانه)خلاصه میشه عمدتا از سه منبع تامین شده اول افزایش مالیاتها مخصوصا مالیات حقوق بگیران دوم بصورت غیر مستقیم که چاپ این پول منجر به تورم(یا همان مالیات ماخوذه پنهان)وکاهش قدرت واقعی خرید نسبت به سال های قبل وسوم اینکه از طریق تبلیغات غیر واقعی در بورس جهت عرضه بنگاههای وشرکتهای دولتی ورشکسته به مردم،چطور میشه کل دنیا درشرایط نرمال تو رکود اقتصادی هستند بعد کشور ما با رکود،تحریم ،کاهش درآمد ملی باز بورسش شارپی بالا میره که این موارد منطبق بر اصول علم اقتصاد نیست. اقتصاد علم اندازه گیری تولید ثروت وارزش افزوده هست وبس.
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
اینا همه قابل حله..فقط و فقط درد مملکت ما دزدی و اختلاس هستش.. والسلام
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
احسنت
بی نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
دولت برای کسری بودجه اول مردم رو به بورس دعوت کرد، بعد یکجا جیب همه ملت رو خالی کرد و رفت، هنوز هم دست از سر بورس برنداشته تا یک کم شاخص میره بالا دوباره جیب مردم رو خالی میکنه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
خاک توسرتون که به دولت اعتماد کردید... همه دزدند حتی بانک ها
کارمزد بانک ها سر به فلک کشیده
40000 تومان!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
فکر کنم کارمنده دزد بوده!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
برای لباس هاتون جیب ندوزید.
یا یک تیغ بگذارید ته جیبتان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
شما چرا رفتید به بورس. سابقه دولت معلوم بود.
ممقانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
ای بابا ، استغفر ا...
حتما دولت احمدی نژاد بود این دولت و دست توی جیب مردم خجالت بکشید تا 1400 و اواسط مرداد بار روحانی ، علی برکه ا..
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
راه حل فقط و فقط و فقط مدیریت علمی تخصصی بدون اغماض بدون پرزده پوشی است و گر نه روزگاری می آید 5000 میلیلرد دلار هم کاری نمسی کند
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
این کسر بودجه کی تموم میشه؟ پیر شدیم رفت
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
دولت مردم رو بی زبون کرده حق اعتراض هم نداریم دم از مردم سالاری هم میزنن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
متاسفم
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
آب رو مرتب گل آلود کنید تا مسببان اصلی پنهان بمانند.
ممکن است که من کور شوم کر شوم
اما محال است که من خر شوم .
مهدی
Poland
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۶
احسنت
دوست عزیز
گل گفتی
برای این که دلتان خنک بشه من میگم هر خود خودشه.
مصطفی
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
۶۰ میلیون از ۸۰ میلیون نیازمند معیشت شدن،
۷،۸ میلیون هم کارآفرین داریم که سالم و بدون هیچ نیازی به دولت دارن کار می کنن با این مشکلات اقتصادی، مالیات و عوارض و قوانینی روزانه داره تغییر میدن بزودی دولت باید برای ۷۰ ملیون نفر کمک معیشتی در نظر بگیره
الباقی جمعیت ایران هم به لطف رانت و پارتی بازی مثل سابق مشغول چپاول هستند...
امیرحسن
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
در بورس ودرصادرات موادغذایی موردنیاز مردم
نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
آخه دزدی اگه مثل سابق بود اشگال نداشت امروزه روز یه نفر یهو پول و حق هشتاد ملیونو بالا میکشه یعنی هایت نتمردی . آخه این صدا و سیما که اصلا نه برنامه ای و نه بیننده ای داره چرا باید چهل هزتر پرسنل که تازه نصف بیشترشون مثلا مدیرند رو باید داشته باشه و واقعا اینهمه بودجه نهاد های بیخودی .‌
آندرتیکر
Italy
۲۲:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
هر وقت پررویی کافی برای جنایتی نداشتید چند متر پارچه دور کله خود حلقوی بپیچید آنوقت است که خود را برای هر پست و مقامی بالاتر از همه میبینید و برای رسیدن به آن مقام از هیچ جنایتی فروگذار نخواهید کرد.
نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
چون دولت کریمه است جیب مردم را جیب خودش می دونه فرقی نمیکنه
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
چطور؟ خیلی راحت عین اب خوردن