bato-adv
کد خبر: ۴۶۰۳۶۷
در یک اقدام کم‌سابقه رخ داد؛ استقبال زودهنگام «اکونومیست» از بایدن!

انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا؛ جشن زودهنگام پیروزی بایدن

انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا؛ جشن زودهنگام پیروزی بایدن
حمله‌ای این‌چنین از یک هفته‌نامه بین‌المللی تنها در صورتی قابل توجیه است که پیروزی بایدن قطعی است؛ از‌همین‌رو می‌توان آن را نشانه‌ای از شکست ترامپ دانست. اکونومیست تنها یک نشریه اقتصادی نیست، بلکه یکی از معتبرترین آژانس‌های پیش‌بینی‌های اقتصادی و سیاسی در جهان است.
تاریخ انتشار: ۰۰:۲۵ - ۱۰ آبان ۱۳۹۹

هفته‌نامه اکونومیست در شماره ۹ مهر (۳۱ اکتبر) نوشته است اگر اکونومیست می‌توانست در انتخابات آمریکا شرکت کند، رأی خود را به جو بایدن می‌داد. این موضع صریح یک نشریه معتبر بین‌المللی و راست‌گرا نشان از شکست ترامپ دارد.

اکونومیست تاکنون محتاطانه از جو بایدن دفاع می‌کرد و از حمله آشکار به ترامپ خودداری می‌کرد؛ ولی این‌بار متهورانه و شفاف به ترامپ می‌تازد و تنها راه‌حل ارتقای اقتصاد آمریکا را علنا انتخاب بایدن می‌داند.

جهت‌گیری یک نشریه معتبر دست‌راستی به نفع بایدن، نشانه‌ای از گرایش جریان‌های اقتصادی لیبرال به نفع بایدن است که به‌دلیل احساس خطر از سیاست‌های ترامپ عملا به استقبال پیروزی بایدن رفته است. عکس روی جلد مجله این هفته به‌صورت نمادین اشاره به وضعیت کنونی آمریکا دارد: پرچم آمریکا را بر بالای کاخ سفید نشان می‌دهد که پوسیده شده و توان برافراشته‌ماندن را ندارد. در اینجا اهم نکاتی که در سرمقاله اکونومیست که کمتر از سه روز قبل از رأی‌گیری منتشر شده است، می‌آید.

دونالد ترامپ ویرانگر نهاد‌ها و ارزش‌های آمریکا، بایدن امید برای بازسازی و ترمیم
نخست به‌صورت مبسوط به تصویر اشتباهی که از ترامپ وجود داشت، پرداخته شده است. در سال ۲۰۱۶ همه تصور می‌کردند جامعه ناراحت و گسسته آمریکا را ترامپ می‌تواند ترمیم کند، ولی جامعه آمریکا در ۲۰۲۰ شاهد پراکندگی و انشقاق و ناراحتی‌های بسیار بیشتری است. در این چهار سال زخم‌های جامعه عمیق‌تر شد، سیاست بسیار خشن‌تر از قبل و وضعیت از همه لحاظ بدتر شده است. ترامپ به‌راحتی دروغ می‌گوید و بر پایه همین دروغ‌ها تصمیم می‌گیرد. بخشی از ۲۵۰ هزار کشته کرونایی در آمریکا به‌خاطر سیاست‌های غلط این رئیس‌جمهور است.

سیاست‌های شتاب‌زده او متحدان آمریکا را هر روز دورتر می‌کند و جایگاه آمریکا را به‌عنوان پیشرو در دنیا متزلزل کرده است. انتخاب مجدد او این روند را ادامه خواهد داد. پیروزی بایدن معجزه نخواهد کرد، ولی می‌تواند ثبات و تمدن را به کاخ سفید برگرداند. او کسی است که می‌تواند اتحاد را به آمریکای ازهم‌گسسته بازگرداند. اگر برای ما رأیی وجود داشته باشد، این رأی متعلق به جو بایدن است. بعد از این مقدمه، مقاله به اشتباهات ترامپ بیشتر اشاره می‌کند. این بخش با تیتر سلطان دونالد شروع می‌شود.

اگر کرونا نبود شاید ترامپ می‌توانست برنده شود، ولی با شیوع این بیماری شانس او برای پیروزی اندک است. در چهار سال گذشته او سیاست‌های عوام‌گونه‌ای را اجرا کرده از جمله برخورد عجیب با مهاجران مانند جدا‌کردن فرزندان از مادران در مرز‌ها یا کاهش مالیات‌ها، نادیده‌گرفتن قوانین جهانی و محیط زیستی. با شیوع کرونا و کاهش رونق اقتصاد داخلی نارضایتی‌ها بیشتر و این سیاست‌های عوامانه نیز بلااثر شد.

در چهار سال گذشته ترامپ جایگاه آمریکا را به‌عنوان پیشرو در دنیا متزلزل کرده است. افراد و نهاد‌هایی که از دروغ‌ها و قلدری‌های او چشم‌پوشی می‌کنند، متوجه عواقب انتخاب‌شدن او نیستند. در جریان جورج فلوید، او به‌جای درمان جامعه زخم‌خورده، شکاف‌ها را بیشتر کرد. بیش از ۴۰ درصد رأی‌دهندگان آمریکا اعتقاد دارند سیاست‌های او بیش از آنکه ناآگاهانه باشد، شیطانی است. بدترین ویژگی ترامپ دروغ‌گو‌بودن اوست. او برای صداقت اهمیتی قائل نیست.

بسیاری از سیاست‌مداران دو‌پهلو صحبت می‌کنند، ولی ترامپ و تیمش داده‌های غیرواقعی ارائه می‌دهند. باندبازی و دروغ‌گویی او نهاد‌ها را در آمریکا تهدید می‌کند. او می‌خواهد از قوه قضائیه به‌عنوان دستگاه انتقام‌جویی علیه مخالفان خود استفاده کند و به‌دنبال حصر مخالفان خود است. علاوه بر این‌ها در کاخ سفید پست‌های کلیدی را بین بستگان خود توزیع کرده است و فاجعه‌بارتر آنکه با وجود سوگند رئیس‌جمهور در دفاع از دموکراسی، صحت انتخابات را از پیش زیر سؤال برده تا صرفا با جنجال و اغواگری شانس خود را برای پیروزی در انتخابات افزایش دهد. باندبازی و دروغ‌گویی او سیاست‌گذاری را تحت تأثیر قرار داده است. به شیوع کرونا توجه کنید، این یک فرصت بود تا بتوان آمریکا را متحد کرد. ولی او این فرصت را هم از دست داد و جامعه را دچار دودستگی کرد. او در این مدت به‌جای توجه به راه‌حل‌های واقعی بیشتر به ساده‌سازی مسئله پرداخته است.

چهار سال دیگر یک رئیس‌جمهور بد مانند ترامپ شکاف‌ها را بیشتر می‌کند. در سال ۲۰۱۶ رأی‌دهندگان نمی‌دانستند به چه کسی رأی می‌دهند؛ اما الان می‌فهمند که رأی به ترامپ رأی به دروغ و تفرقه است، رأی به تبدیل‌کردن نهادی‌های عمومی به محافل خصوصی است. در انتخابات پیش‌رو آمریکا بر سر دوراهی شقاوت و سعادت قرار دارد.

در این انتخابات پیروزی دموکرات‌ها پیروزی همه احزاب است. بایدن آنتی‌تز ترامپ است؛ با آمدن بایدن ضمانتی برای رسیدن به آرمان‌ها وجود ندارد؛ ولی حداقل این است که او قول برآورده‌کردن محصول دموکراسی از جمله بازسازی، نمایندگی همه جامعه، بازگشت به ارزش‌ها، قدرتمندکردن نهاد‌ها را داده است.

این خلاصه‌ای از سرمقاله اکونومیست ۹ مهرماه است. حمله‌ای این‌چنین از یک هفته‌نامه بین‌المللی تنها در صورتی قابل توجیه است که پیروزی بایدن قطعی است؛ از‌همین‌رو می‌توان آن را نشانه‌ای از شکست ترامپ دانست. اکونومیست تنها یک نشریه اقتصادی نیست، بلکه یکی از معتبرترین آژانس‌های پیش‌بینی‌های اقتصادی و سیاسی در جهان است.

bato-adv
هم وطن
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
طبق پیشگویی من بایدن برنده است حالا اونهایی که دلالن دست روی قرمز و اونهایی که دلال نیستن دست روی آبی بزنند
نام
United Arab Emirates
۱۵:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
ترامپ بایدن رو میفرسته حبس خونگی. حالا ببین
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
خدا رو شکر ما کارخودمون رو می کنیم و اصلا کاری به انتخاب امریکا ندارم و هیچ تاثیری هم بر اقتصاد و سیاست و ... ما ندارد.
نام
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۰۲:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
شما ها هم کم جشن زود هنگام نگرفتینا ، عمو بایدن اومده، چی چی آورده ، دلارنفتی. بخورید
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
ترامپ از هوادارانش خواسته در روز رای گیری رای بدهند. همین الان 9 درصد عقبه. این یعنی اصلا جبران اختلاف کار سختی نیست واون به احتمال زیاد رای میاره. ایران باید خودش به فکر خودش باشه و خاک بر سر دولت که هیچ حرکتی در دفاع از تمامیت این مملکت نکرد و تنها کاری که کرد گل گرفتن صنعت هسته ای و منفعل رفتار کردن در تعرض امریکا به جان مدافعان این اب و خاک بود. عزتمان را لگد مال کردید خداوند به حق تمام شهدا دستتان را رو کند و جزای خیانتهای آشکارتان را در همین دنیابچشاند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
چقدر دلار خریدی بدبخت؟
کوتلاس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
حالا اون موقع که صنعت هسته ای داشتیو اورانیوم غنی کردین . باهاش چکار کردین؟ استفاده ای کردین ازش اصلا؟
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۶۶
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
برنده قطعی انتخابات تا این لحظه اینجانب هستم!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
قربونت گوگولی با این شیرین زبانی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
نظر من به شما نزدیکتره
حسین
-
۰۹:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
اینکه اتفاق جدیدی نیست تو ایران 11 سال پیش رخ داد یکی هنوز صندوقا برا شمارش بازنشده بود گفت من برنده قطعی ام
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
بی مزه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
مگر تقلب بکنبد
ناشناس
United Arab Emirates
۱۰:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
روزنامه کیهانشون شب قبل از شمارش آرا: ترامپ با 63 درصد آرا پیروز شد
حسن
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
اگر این جریان ۸۸ تو آمریکا اتفاق بیافته چقدر میخندیم.
امین میرزائی
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
فعلاً که همه چی به رأی اون خانمه با 7 تا بچش بستگی داره ! حتّی اگه بایدن هم ببره ، انتخابات به دیوان عالی کشیده میشه !
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
با شورای نگهبان خودمون مقایسه کردی امین جان!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
وقتی گفته میشه بیشتر ثروتمندان آمریکا حامی بایدن هستند و درآمد های انتخاباتی بایدن با اختلاف بالاتر از ترامپ هست، دیگه لابی کردن واسه این خانم کاری داره؟
وگرنه در حالت بدون تبلیغات ، مردم آمریکا بیشتر طرفدار ترامپ هستند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
کدوم خانوم؟
نام
Netherlands (Kingdom of the)
۰۱:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
عجججب
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
مثل جشن پیروزی زودهنگام احمدی نژاد...
يوسف عزيززازه
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
٩ مهر نيست ٩ آبانه
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
الآن دیگه هر بچه ای می دونه که ترامپ بازنده خواهد بود بازنده ای با فاصله ی خیلی زیاد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
گنده ما بچه ها رو نترسون...
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۳:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
اثبات اینکه این نظرسنجیها دروغ است و ترامپ برنده میشود از اثبات خورشید راحتتر است. خودم به شخصه دو مورد تماس تلفنی از دو شبکه خبری طرفدار بایدن داشتم( 98 درصد رسانه های امریکا مخالف ترامپ هستند) ولی اصلا جواب ندادم. چون وقتی به سی ان ان جواب بدهم که به ترامپ رای می دهم اطمینان دارم که در نهایت مانند 2016 سی ان ان اعلام می کند که کلینتون با 12 درصد در نظر سنجی جلو هست! اما اگر می خواهید بسادگی بدانید چرا ترامپ برنده قدرتمند است بروید در همین اینترنت سخنرانیهای این روزهای ترامپ و بایدن را حتی در کانالهای طرفدار بایدن جستجو کنید. سخنرانیهای ترامپ اغلب چند هزار لایک می گیرد ول دیسلایک ان به 5 درصد نمی رسد. ولی سخنرانیهای بایدن حتی در کانالهای طرفدار دمکراتها به ندرت دو تا سه هزار لایک می گیرد ولی در عوض یک تا دو هزرا دیسلایک می گیرد. بیچاره زمامدارانی که دلخوش به نتایج این نظر سنجیهای سی ان ان و نیویورک تایمز و.... هستند. مردم امریکا مردمی هوشیار هستند. بخوبی متوجه وعده های پوچ و دروغ و کلیدهای تقلبی می شوند و راحت بنفش یا زرد نمی شوند. غیر ممکن است که اکثریت انها اشتباه کنند و ترامپ را کنار بگذارند تا چینی ها و اروپاییها و ایرانی ها خوشحال شوند!
امیر
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
یادت رفته VPN روشن کنی نابغه. از آمریکا به ایران زنگ زدن نظرتو بدونن؟!!
ناشناس
United States of America
۱۵:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
"یادت رفته VPN روشن کنی نابغه. از آمریکا به ایران زنگ زدن نظرتو بدونن؟!!"

اقا امیر. نظرت را در امریکا کپی و پیست کردم تا متوجه بشوی چه نابغه بزرگی هستی ! هر کسی در هر کشور دنیا می تواند نظر شما را کپی کند و دوباره بفرستد. طبیعی است که پرچم نظرش همان کشور می شود. این دوستمان از ایران هم شاید نظر ما را مفید دیده یا به هر انگیزه دیگری کپی کرده و زیر این مطلب فرستاده. حالا متوجه می شویم که چرا یک دکتر حقوق از انگلیس که اصلا انگلیسی بلد نیست با نشان دادن یک کلید می تواند 8 سال امیر هایی مانند شما را سر کار بگذارد یا یک مترجم ساعتی نمایندگی ایران در نیویورک که حتی در طول جنگ هشت ساله کشور و نظامش حتی یک روز به ایران نیامد که نکند بخواهد به خدمت سربازی زمان جنگ برود می شود دیپلمات هزاره و قهرمان ملی و یا یک رسانه یا رئیس بانک مرکزی با انتشار یک خبر بی پشتوانه جهت دار می تواند چند هزار تومن قیمت دلار را بالا و پایین کند. اگر کمی فکر داشتیم کجا این سرنوشت بد را داشتیم.
ناشناس
United States of America
۱۵:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
"یادت رفته VPN روشن کنی نابغه. از آمریکا به ایران زنگ زدن نظرتو بدونن؟!!"
امیر امریکایی.
United States of America
۱۶:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
یادت رفته VPN روشن کنی نابغه. از آمریکا به ایران زنگ زدن نظرتو بدونن؟!!

ببینید با چه امیرهایی شدیم 85 میلیون نفر!
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۲:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
۱۵:۲۷ عجیجم سوتی دادی دیگه همش نزن. شما تکست را کپی کنی که لوکیشن کپی نمشه.
پیشنهاد می کنم نظر این دوستمان به مدیر فنی فرارو فرستاده شود تا او هم دلی از خنده در آورد
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۳:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
اگه ترامپ دوباره انتخاب بشه خیلی از نخبگان و دانشمندان و انسانهای مهم از آمریکا خواهند رفت چون میفهمند آمریکا دیگر جای ماندن نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
دارو هات یادت رفته اخوی.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
احتمال زیاد میان ایران
ناشناس
Germany
۱۳:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
اره هجوم میارن ایران حتما نابغه!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
کجا می رن؟ حتما میان ایران.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
عزیزم لطفا موقعی که این نظرات گهربار رو از خودت در وَ میکنی , اون گاز پیک نیکی لعنتی رو خاموش کن !!
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۲:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
پاسخ به ۱۴:۵۰: اروپا کانادا و استرالیا. چیز عجیبی نیست. زمان جنگ جهانی برعکس این قضیه بود.
منصور
Iran (Islamic Republic of)
۰۴:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
اینقدر پیش بینی پیش بینی نزنید ریس جمهور چهار سال دیگه آمریکا همینی که الان هست شما چند روز دیگه خواهید دید
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۲:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
اگر همین باشه. اونوقت آمریکا دیگه همینی که می بینی نخواهد بود
حقگو
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
مرگ بر امریکا
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
صنار بده آش........
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
از فرارو تعجب می کنم اکونومیست یک روزنامه متمایل به چپ است.خوب خودت رو تحویل میگیری .یک سرچ بکن ببین این روزنامه متمایل به چپ گرایان است.حیف که توی ایران رسانه درست وحسابی ومستقلی نداریم.
ویولن
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
شکی نیست که ترامپ برنده هست چون باید هشت سالش تموم بشه
اما در هر صورت بازنده اصلی کشوری است که مسوولان بی کفایتی دارد
ناشناس
Germany
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
آورین
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
دلخوش به انتخابات آمریکا نباشید
سایه شوم گرانی و تحریم از مملکت ما رفع نمیشه
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
مهم نيست بردنده كيه مهم اينه كه هميشه بازنده فقط يكيه و اونم ملت ايرانه
مهیار
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
جالبه هیچ یک از خبرگزاریهای داخلی, از شانس ترامپ برای برنده صحبت نمیکنه, مقالات هم طوریه که آدم حس میکنه ترامپ بیشتر از بیست درصد رای نداره.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
بعضی از نشریات مطرح خارجی تعداد آرای الکترال بایدن را 290 به 163 پیش بینی کرده اند پس حتی خارجی ها هم می دونن ترامپ دیگه شانسی ندارد
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
31 اکتبر میشه 9 آبان! لطفا تصحیح کنین. هر چی بیشتر ترامپ رو میشناسم شباهتهای بیشتری با احمدی نژاد درش پیدا میکنم!
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۱۲:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
مگه احمدی نژاد و میشناسی الان؟ خ خ خ
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
آره قاره آمريكا يه روز از بقيه دنيا عقب تره استاد
امیر
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
ترامپ به ارزشهای دمکراسی و نهادهای قانونی آمریکا ضربه زد. ترامپ فاقد اصول اخلاقی و دروغگو، لمپن، نژادپرست، قلدر، سطحی نگر، دمدمی مزاج و فاقد شخصیت برای رهبری جهان آزاد هست. بارها صراحتا اعلام کرده که سیاست صدور دمکراسی غلط هست چون مردم خاورمیانه با حکومتهای دیکتاتوری راحتتر کنار میان. نیروهای آمریکا را از همه جای جهان از جمله عراق و افغانستان خارج میکنه و با متحدان اروپایی چرتکه میندازه برای حضور نیروهاش. حتی حاضر نیست به نخبه های کشورهایی مانند ایران ویزا بده اونوقت یه عده اینجا برای ترامپ غش میکنن. ترامپ به اذعان مشاورین و اطرافیانش هیچ برنامه ای برای تغییر رژیم نداره و صرفا بدنبال حذف نفت ایران از بازار، فشار کمرشکن به اقتصاد و مردم ایران برای امتیاز گیری و توافق با ایران برای نمایش دستاوردهاش هست.
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
آرزو بر جوانان عیب نیست بعید میدونم بایدن بشه.
سیّد دلبر
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
ره دراز است و قلندر بیدار ...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
شب دراز است!!!
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۰۱:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
که دراز است ره مقصد و من نو سفرم...
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
فرارو خودتو کنترل کن!!! ترامپ گفته با ایران کاری ندارم دیگه و حتی گفته لیست دارائی فرزندان اصلاح طلبان را پخش نمیکنه. خودتو استرس نده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
همه چیز وهمه دارایی ها که دست اصول گرایان است
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
با هر نوع دیدگاهی نمیتونم عقب افتادگی طرفدارای ایرانی ترامپ رو درک کنم.
مکانیک
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
شایدم سیاستشون اینه که تظاهر کنن بایدن رییس جمهور میشه . بعد از انتخابات میبینی ترامپ دراومد . مثل دوره قبل
امریکایی هارو نشناختین . سیاستشون در حد عمرعاص هستش
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
داخلی رو نشناختیم به خدا عمو
فقط حرف و چخان و دروغ بلدن
عاطفه
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
خواب بودید خیر باشه، الان 10 آبان است یعنی مقاله مال 1 ماه قبل را نوشتید اونم گزینش شده!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
۹ آبان را اشتباهی ۹ مهر نوشته اند، ۳۰ اکتبر میشه همین دیروز!!
قلیدون
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۰۸:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
دیروز 31 اکتبر بود نه سی ام
نام
Finland
۲۰:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
ما دلار نمیفروشیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
عالی
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv