bato-adv
گزارش فرارو از بورس تهران در روز دوشنبه ۵ آبان‌ماه ۹۹

جزئیات شاخص و معاملات بورس در روز دوشنبه ۵ آبان‌ماه ۹۹

جزئیات شاخص و معاملات بورس در روز دوشنبه ۵ آبان‌ماه ۹۹
شاخص کل بورس امروز کار خود را با ریزش ۲۶ هزار واحدی آغاز کرد و در ادامه با ریزش ۳۷ هزار واحدی در نیمه کانال ۱.۳ میلیون واحد قرار گرفت. امروز حدود ۹۰ درصد نماد‌های نزولی بودند و ۷۰ درصد آن‌ها صف فروش داشتند. هرچند در نیمه دوم بازار شاهد جمع‌آوری صف فروش در چند نماد بودیم، اما این موضوع تاثیر چندانی روی روند بازار نگذاشت
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۰ - ۰۵ آبان ۱۳۹۹
فرارو- شاخص کل بورس امروز کار خود را با ریزش ۲۶ هزار واحدی آغاز کرد و در نیمه کانال ۱.۳ میلیون واحدی قرار گرفت. کاهش ۱.۸۹ درصدی شاخص کل در کنار عقب‌نشینی ۶۷ صدم درصدی شاخص هم‌وزن نشان می‌دهد امروز نماد‌های شاخص‌ساز با پر کردن حجم مبنا وضعیت بدتری نسبت به شرکت‌های کوچک دارند. در ابتدای معاملات نماد‌های فملی، فولاد، شپنا، تاپیکو، وبملت، شتران و کگل بیشترین تاثیر را در ریزش بازار دارند.
 

تکرار ریزش بورس با نقشه سراسر قرمزرنگ

به گزارش فرارو، امروز از مجموع ۲۹۸ نماد بورسی معامله شده در ساعات اولیه، ۲۷۷ نماد ارزش سهام خود را از دست داده‌اند و تنها ۱۹ نماد با قیمت بالاتر از روز گذشته معامله می‌شوند. همچنین در فرابورس، شاهد کاهش قیمت سهام ۱۷۱ نماد در برابر افزایش قیمت ۳۸ نماد هستیم. با این حساب می‌توان گفت از مجموع ۵۰۷ نماد بازار سرمایه، ۴۴۸ نماد و حدود ۹۰ درصد آن‌ها با روند نزولی مواجه شده‌اند. از این تعداد حدود ۷۰ درصد صف فروش دارند.
 
جزئیات شاخص و معاملات بورس در روز دوشنبه 5 آبان‌ماه 99
نقشه بازار در ابتدای معاملات روز دوشنبه پنجم آبان‌ماه (برای مشاهده در ابعاد بزرگتر، روی عکس کلیک کنید)
 
بررسی نقشه بازار در ابتدای معاملات امروز نشان از تکرار ریزش‌های روز گذشته دارد. بیشترین حجم معاملات امروز در ساعات اولیه مربوط به صندوق‌های سرمایه‌گذاری ETF است. در بین آن‌ها اغلب صندوق‌های سهامی نزدیک به پنج درصد ارزش خود را از دست داده‌اند، اما دارا یکم صرفا یک درصد کاهش قیمت داشته. سرمایه‌گذاری‌ها در رتبه دوم برترین گروه صنعت از نظر حجم معاملات قرار دارند. در بین آن‌ها وسپهر و ومهان با صف فروش به استقبال سهامدارانشان آمده‌اند. محصولات شیمیایی به جز چند نماد شاروم، پاکشو و شسینا اغلب صف فروش دارند. فلزات اساسی عموما قرمزرنگ هستند و شاهد تشکیل صف فروش سنگین در فولاد و فملی هستیم. خودرویی‌ها مثل روز‌های گذشته ظاهر شده‌اند. ختور و خرینگ با صف خریدشان به رنگ سبز درآمده، اما دیگر نماد‌ها از جمله خودرو و خگستر صف فروش دارند. در گروه کانه‌های فلزی کدما با رشد پنج درصد و اوراق حق تقدم آن با کاهش پنج درصدی روبرو شده است. بانک‌ها، بورس‌ها، پالایشگاه‌ها، دارویی‌ها، سیمانی‌ها، عرضه برق و گاز، دیگر گروه‌های سراسر قرمزرنگ در بازار خونین امروز هستند.
 

نماد‌های شاخص‌ساز در صدر سنگین‌ترین صف‌های فروش

فهرست سنگین‌ترین صف‌های فروش در بازار امروز به طور کلی دست نماد‌های شاخص‌ساز است. در صدر آن‌ها شپنا قرار دارد که در ساعات اولیه معاملات شاهد تشکیل صف قدرتمند با ارزش ۴۶۵ میلیارد تومان در این نماد هستیم. فولاد با صف ۳۲۱ میلیارد تومانی در مقام دوم ایستاده و شبندر با صف فروش ۲۹۴ میلیارد تومانی در رتبه سوم قرار دارد. پشت سر آن‌ها نماد‌های فملی با صف ۲۶۸ میلیارد تومانی، حکشتی با صف ۲۵۴ میلیارد تومانی، وملی با صف ۲۳۷ میلیارد تومانی و خودرو با صف ۲۲۳ میلیارد تومان تومانی به چشم می‌خورند. در ابتدای معاملات امروز حدود ۳۸۸ نماد یعنی ۷۰ درصد کل بازار سرمایه صف فروش دارند و مجموع ارزش صف‌های فروش در ساعات اولیه رقمی حدود هشت هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود.

در آن سوی بازار شاهد تشکیل صف خرید در ۳۰ نماد هستیم که اغلب آن‌ها به تازگی عرضه اولیه شده‌اند. شاروم با صف خرید ۵۵ میلیارد تومانی در رتبه اول قرار دارد و ولپارس با صف ۴۱ میلیارد تومانی پشت سر آن ایستاده است. ارزش کل صف‌های خرید بازار امروز در ساعات اولیه معاملات حدود ۳۲۰ میلیارد تومان است که قابل مقایسه با ارزش صف‌های فروش نیست.
 

سیتا و امین در نزدیکی قیمت عرضه اولیه

دو نماد سیتا متعلق به شرکت سرمایه‌گذاری سیمان تامین اجتماعی و امین متعلق به شرت تامین سرمایه امین که تابستان امسال عرضه اولیه شده بودند، این روز‌ها در کمترین فاصله تا قیمت عرضه اولیه قرار دارند و بازدهی آن‌ها برای سهامدارانی که هنوز سهام خود را نفروخته و نگه داشته‌اند، در حال نزدیک شدن به صفر است. با این حساب می‌توان گفت در روز‌های آینده عرضه اولیه سیتا و امین تکرار خواهد شد، با این تفاوت که این بار محدودیتی در حجم سفارش وجود ندارد و فروشنده به جای شرکت، دیگر سهامداران هستند.
 

تکرار ریزش بورس؛ این بار ۳۷ هزار واحد

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز دوشنبه پنجم آبان‌ماه با ریزش ۳۷ هزار و ۴۷۰ واحدی به رقم یک میلیون و ۳۳۶ هزار و ۵۸۶ واحد رسید. در این روز شاص کل ۲.۷۳ درصد و شاخص هم‌وزن ۱.۲۳ درصد کاهش پیدا کردند و مقایسه آن‌ها نشان می‌دهد شرکت‌های کوچک با حجم معاملات پایین از کاهش قیمت پایانی فرار کرده‌اند. امروز به ترتیب نماد‌های فولاد، فملی، تاپیکو، شپنا، کگل، شتران و وبملت بیشترین تاثیر را در ادامه‌دار بودن ریزش بورس داشتند.
 
جزئیات شاخص و معاملات بورس در روز دوشنبه ۵ آبان‌ماه ۹۹
نقشه بازار در پایان معاملات روز دوشنبه پنجم آبان‌ماه (برای مشاهده در ابعاد بزرگتر، روی عکس کلیک کنید)
 
بررسی نقشه بازار در پایان معاملات امروز نشان می‌دهد فلزات اساسی بیشترین حجم معاملات را در بازار قرمزرنگ امروز شاهد بودند. فولاد و فملی تا پایان ساعات معاملات در صف فروش باقی ماندند و فخوز و کاوه در محدوده‌ای بالاتر از قیمت پایانی روز گذشته به کار خود پایان دادند. امروز با اینکه اغلب صندوق‌های ETF سهامی با بازدهی منفی روبرو بودند و با رنگ قرمز روی تابلو ظاهر شدند، شاهد افزایش قیمت واحدهای صندوق دارا یکم بودیم. گروه بانک‌ها امروز قرمزرنگ باقی ماندند، اما صف فروش در چند نماد از جمله وبملت جمع‌آوری شد. گروه خودرویی‌ها به حز ختور و خرینگ اغلب صف فروش داشتند. خودرو در نیمه دوم بازار به قیمت روز گذشته خود بازگشت اما قیمت پایانی این نماد همچنان نزولی باقی ماند. محصولات شیمیایی امروز مخلوطی از نمادهای سبز و قرمز بود. در بین آنها پترول، آریا، نوری، شپدیس و پارس با کاهش قیمت و نمادهای زاگرس، شاروم، پاکشو شسینا با افزایش قیمت به کار خود پایان دادند. دیگر نمادهای این گروه اغلب قرمزرنگ و دارای صف فروش بودند. سرمایه‌گذاری‌ها، بورس‌ها، کانه‌های فلزی به جز کدما، سیمانی‌ها، هولدینگ‌ها، بیمه‌ها و پالایشگاه‌ها دیگر گروه‌های قرمزرنگ بازار امروز بودند.
 

ارزش معاملات نه چندان چشمگیر در روز قرمز بورس

معامله‌گران بورس امروز شش میلیارد و ۸۷۲ میلیون سهام، حق تقدم و اوراق مالی را در قالب ۶۵۴ هزار معامله به ارزش شش هزار و ۳۷ میلیارد تومان دادوستد کردند. اگر معاملات دو هزار و ۵۹۸ میلیارد تومانی فرابورس را هم در نظر بگیریم ارزش کل معاملات بازار سرمایه به رقمی حدود هشت هزار و ۶۳۵ میلیارد تومان می‌رسد که چندان رقم قابل توجهی نیست، اما نسبت به روز‌های گذشته کمی افزایش داشته است.
 

فخوز از صف فروش به صف خرید

شرکت فولاد خوزستان با انتشار گزارش فروش چشمگیر در سامانه کدال امروز از صف فروش به صف خرید رفت. طوری که در کمتر از یک دقیقه شاهد خرید ۲۲ میلیارد تومان سهام در این نماد بودیم. این اتفاقی ساعت ۹ و ۱۵ دقیقه صبح افتاد و تا ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه برای خرید سهام فخوز صف تشکیل شد. کسانی که امروز را در صف فروش عرضه کردند، حدود ۱۰ درصد ضرر نصیبشان شد.
 

حمایت هزار و ۸۰۰ میلیاردی در اوج ناامیدی از بورس

بررسی تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی در بازار نشان می‌دهد امروز شرکت‌های حقوقی حدود هزار و ۷۹۷ میلیارد تومان سهام از سرمایه‌گذاران حقیقی خریده‌اند. این حمایت در ساعات مختلف بازار ادامه داشت. دیروز رقم حمایت حقوقی‌ها از بازار حدود هزار میلیارد تومان بود. فلزات اساسی امروز در صدر حمایت حقوقی‌ها بودند. طوری که اغلب خرید آن‌ها به ترتیب در نماد‌های فولاد، فملی، وبصادر، خودرو، وبلمت، وسپهر، ثباغ، کاوه، خساپا و های‌وب اتفاق افتاده است. در طرف مقابل سرمایه‌گذاران حقیقی سراغ خرید سهام نماد‌های ومعلم، افق، شسینا، شساخت، نوری، تشتاد، بساما، نوین، شبهرن و گدنا رفتند. نماد‌هایی که بعضا نامشان کمتر در بورس شنیده می‌شود.
 

پیش‌بینی بورس فردا سه‌شنبه ششم آبان‌ماه

بورس نسبت به خبر‌های مثبت بی‌حس شده است. سیامک قاسمی، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با جو منفی بازار سهام به تجارت‌نیوز می‌گوید هیچ‌کدام از سیاست‌ها و سیگنال‌های مثبت کنونی بر بازار سرمایه تاثیر ندارد و دوره ریزش بازار سهام جدا از دوره صعود بازار نیست، همانطور که در دوره صعود بازار سهام تمایلات بازار سهام مثبت بود و به اخبار منفی واکنش نزولی نداشت در دوره نزول نیز، بازار واکنش مثبت به سیگنال‌های مثبت ندارد.

قاسمی اعتقاد دارد روند شاخص کل بازار سهام تا انتخابات آمریکا نزولی و شاید ایستا باشد و این روند کاهشی غیرمنطقی نتیجه همان رشد غیرمنطقی و غیراصولی اول سال است. بعد از شروع رشد شارپی و تشویق مردم به سرمایه‌گذاری در بورس، سرمایه‌های خرد زیادی در چهار ماه اخیر وارد بازار سهام شد و کد‌های بورسی زیادی ثبت شد، اما فرایند نزولی بازار تا شاخص یک میلیون و ۳۳۶ هزار واحد سهامداران خرد بازار سهام را متضرر کرد.

او در رابطه با محدوده حمایتی بعدی شاخص کل می‌گوید محدوده حمایتی بعدی شاخص کل بورس شاخص یک میلیون است، اما فکر نمی‌کنم تا قبل از انتخابات آمریکا شاخص بازار سهام تا یک میلیون واحد ریزش داشته باشد، محدوده حمایتی قبلی بازار سهام شاخص یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد بود که شاخص مدتی در این محدوده نوسان کرد، اما به محض از دست دادن این محدوده حمایتی شاخص کل افت زیادی تا یک میلیون و ۳۳۶ هزار واحد را تجربه کرد. این کارشناس بازار سرمایه اعتقاد دارد تنها چیزی که می‌تواند روند بازار سهام را تغییر دهد یک فضای خوش‌بینانه نسبت به آینده است و این عمل مبنی بر خبر توافق، مذاکره و یا بهتر شدن وضع موجود است، دقیقا اتفاقی که در سال ۹۲ در بازار سهام رخ داد و با پیروزی روحانی در انتخابات جو مثبت باعث رشد بازار سهام شد. اما اگر مذاکره یا توافقی در کار نباشد تنها عاملی که می‌تواند بازار سهام را نجات دهد قیمت دلار است.

 

bato-adv
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۵
بنده بر اساس تاریخچه 30 ساله بورس عرض کردم نسبت شاخص کل به دلار تا پایان سال حداکثر 40 خواهد بود و سپس در سالهای بعدی (تا پنج سال دیگه) این نسبت بین 20 تا 30 متغییر می شود
حال اگر دلار به 25000 برگردد شاخص می شود 1 میلیون واحد و اگر دلار 20000 شود شاخص می شود 800 هزار واحد
کاربررررر
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۵
بورس قربانی ورشکسته ها مثل بانکها و موسسات مالی و اعتباری شد!
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۵
باز هم با خوشحالی تیتر بزنید سقوط بورس. مشکل شما با بورس چیست؟؟؟
ناامید
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۵
لعنت خدا بر دروعگویان و مدیران صعیف و...
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۵
بلاخره دولت بايد بگه يه چيزي هم ارزون كرده فقط گروني نيست سهام كه سرمايه مردم است 4 ماه هست ارزون شده و با افزايش دلار ارزش آن يك دهم شده
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۷
نام
Finland
۱۰:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۵
ذره ای ارتباط با انتخابات آمریکا نداره . 90 درصد سهامدارهای فعلی افرادی هیجانی و طماع هستن که برای کسب سودهای آنی و بادآورده وارد بورس شدن (اینقدر انفجاری و دستساز شاخص ماهها برده میشد بالا) حالا همونا چون پول لازمن عین سیل ریختن برای فروش سهامهای بادکرده و میخوان بهر قیمتی شده برای همیشه از بورس و سفته بازی سهام نجات پیدا کنن . همه فکر فرارن و نمیشه با هیچ سیاه بازی نگهشون داشت .
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۵
انتقاد هم بکنیم دولت میگه توهین کردی چرا؟
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین