bato-adv
پاییز و آلرژى، مهمان‌های تازه از راه رسیده!

علائم و درمان آلرژى پاییزى

علائم و درمان آلرژى پاییزى

در اواخر ماه شهریور که شب ها به تدریج خنک و روز‌ها گرم‌تر مى شوند، گیاهان شروع به آزاد سازى گرده مى کنند. این فعال سازى مى تواند تا مهر و آبان نیز ادامه یابد. حدود ٧٥٪‏ از افرادى که در فصل بهار به گرده گیاهان آلرژى داشتند، دوباره در پاییز آلرژى آن ها برمى گردد.

فرارو- با شروع فصل زیباى پاییز، به تدریج واکنش هاى آلرژیکى نیز آغاز مى شوند، بر خلاف باور عده اى که گمان مى کنند این گونه حساسیت ها فقط مختص فصل بهار است، پاییز نیز داراى آلرژى براى افراد حساس مى باشد. شدت بروز آلرژى در افراد مختلف، متفاوت است و درجه آن از خفیف تا شدید مى باشد. اما جاى نگرانى نیست، چرا که این آلرژى ها موقتى هستند و علائم حاد به ندرت در افراد ایجاد مى شود. در ادامه با علائم، درمان ها و علل متعدد این واکنش هاى آلرژیکى بیشتر آشنا خواهیم شد.


دلیل ایجاد آلرژى در پاییز چیست؟

در اواخر ماه شهریور که شب ها به تدریج خنک و روز‌ها گرم‌تر مى شوند، گیاهان شروع به آزاد سازى گرده مى کنند. این فعال سازى مى تواند تا مهر و آبان نیز ادامه یابد. حدود ٧٥٪‏ از افرادى که در فصل بهار به گرده گیاهان آلرژى داشتند، دوباره در پاییز آلرژى آن ها برمى گردد. حتى اگر در اطراف محل زندگى شما، گیاهان زیادى وجود نداشته باشد، گرده گل ها مى توانند تا کیلومتر‌ها سفر کرده و به شما برسند. حتى جالب است بدانید که افرادى که این گونه آلرژى ها را دارند، ممکن است به میوه و سبزیجاتى مانند موز، خربزه و کدوسبز نیز واکنش نشان بدهند.

نقاط مرطوب خانه مانند حمام و یا زیر زمین امکان رشد و زندگى را براى کپک فراهم مى کند، که این موضوع هم مى تواند یکى از علل ایجاد کننده حساسیت براى افراد باشد. همچنین ریزگردهاى موجود در هوا نیز مسبب عطسه، خس خس سینه و آبریزش بینى مى شوند. با آغاز ماه مهر و شروع مدارس، این حساسیت در کودکان نیز افزایش مى یابد.

علائم آلرژى پاییزى را بشناسید:
۱. آبریزش مکرر بینى
۲. آب آوردن چشم ها
۳. عطسه کردن
۴. سرفه کردن
۵. خارش چشم و بینى
۶. سیاهى زیر چشم

پاییز و آلرژى، مهمان های تازه از راه رسیده!


تشخیص آلرژى پاییزى چگونه انجام مى شود؟

با بیان کردن دقیق علائم خود به پزشک، او قادر است تشخیص دهد که علت علائمى مانند آبریزش، خارش چشم و یا بینى به آلرژى پاییزى مربوط مى شود یا عوامل دیگر مسبب این حالات هستند. پزشک ممکن است آزمایش پوست را پیشنهاد دهد که در این صورت، مقدارى از یک ماده حساسیت زا را روى پوستى که کمى از قبل خراش ایجاد کرده، قرار مى دهد، در صورتى که قرمزی و تورم در آن محل ایجاد شود، نشان مى دهد که فرد آلرژى پاییزى دارد. گاهى امکان دارد که پزشک براى تشخیص، آزمایش خون را نیز درخواست کند.
 


درمان آلرژى پاییزى چیست؟

براى بهبود حساسیت ها داروهاى زیادى وجود دارد. با مصرف این دارو‌ها مى توان شدت آبریزش بینى، سرفه کردن و دیگر علائم را تا حدى کاهش داد. براى مثال، آنتى هیستامین‌ها بسیار موثر عمل مى کنند و باعث جلوگیرى از عطسه و خارش بینى مى شوند. ضد احتقان ها نیزکمک به رفع گرفتگى بینى و از بین بردن خشکى مخاط بینى را سبب مى شوند.
 
براى خرید بسیارى از این دارو‌ها نیاز به نسخه پزشکى نیست، اما براى اطمینان خاطر مى توان با پزشک خود مشورت کرد. براى مثال از اسپرى هاى ضد احتقان بینى باید فقط ٣ روز استفاده شود و مصرف طولانى تر از آن سبب گرفتگى بیشتر بینى خواهد شد. همچنین افرادى که بیمارى هاى زمینه اى نیز دارند باید براى مصرف هر نوع دارو با پزشک خود صحبت کنند.

معمولا هنگام ظهر، گرده ها بیش از هر زمان دیگرى در هوا پراکنده اند، در این ساعات بهتر است در‌ها و پنجره هاى خانه را بسته نگه داشته و قبل از استفاده از سیستم هاى گرمایشى مانند شومینه، دریچه هاى آن ها را تمیز و فیلتر آن ها را نیز تعویض کنید.

Reference:
webmd.com
برچسب ها: آلرژی پاییز
bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین