bato-adv
کد خبر: ۴۵۵۳۳۱
تحلیلی بر آخرین وضعیت ترامپ قبل از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا

دونالد ترامپ از کاخ سفید دور می‌شود؟

دونالد ترامپ از کاخ سفید دور می‌شود؟
روند تحولات اخیر در عرصه سیاست داخلی و خارجی آمریکا حاکی از این است که دونالد ترامپ همچنان با سیلی از چالش‌ها و ناکامی‌ها رو به رو است. امری که به نوبه خود تاثیر قابل توجهی بر سبد رای وی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا خواهد گذاشت.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۳ - ۳۱ شهريور ۱۳۹۹

فرارو- همزمان با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا، بر شدت و سرعت روند تحولات در عرصه سیاسی آمریکا که به طور مستقیم بر معادلات انتخاباتی در این کشور تاثیر می‌گذارد نیز افزوده می‌شود. بسیاری از اندیشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی، اقدام به برگزاری نظرسنجی‌های گوناگون می‌کنند و سعی دارند متوجه شوند که شانس چه کسی، "دونالد ترامپ" نامزد جمهوریخواهان و یا "جو بایدن" نامزد دموکرات ها، جهت پیروزی در انتخابات پیش رو بیشتر است؟ تحلیل‌های گوناگونی نیز از سوی مفسران و تحلیلگران مختلف در مورد ماهیت اقدامات انتخاباتی نامزد‌های برجسته انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا مطرح می‌شود و همگی آن‌ها سعی دارند از این نکته رمزگشایی کنند که نامزد‌های مذکور، با استفاده از چه حربه‌ها و تاکتیک‌هایی سعی دارند تا پیروز انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا شوند؟ با این همه، آنچه در این میان مهم به نظر می‌رسد، این نکته می‌باشد که در مدت اخیر، دونالد ترامپ رئیس جمهور مستقر در آمریکا، رویه‌ها و اقداماتی را در پیش گرفته که به نظر می‌رسد در عرصه عمل، به ضرر وی تمام شده و می‌شوند. در ادامه به سه تحول مهم که در مدت اخیر اتفاق افتاده و عملا موقعیت ترامپ را در جریان انتخابات پیش رو تضعیف کرده اند، اشاره می‌شود.

ترامپ و عادی سازی روابط کشور‌های مرتجع عربی با رژیم صهیونیستی
یکی از اقدامات جدی ترامپ و تیم وی در روز‌های اخیر، تلاش جهت عادی سازی روابط کشور‌های جهان، مخصوصا کشور‌های (عرب) مسلمان با رژیم صهیونیستی بوده است. برخی از ناظران و تحلیلگران سعی داشته اند عادی سازی روابط کشور‌هایی نظیر امارات متحده عربی، بحرین و همچنین کوزوو با رژیم صهیونیستی را به مثابه پیروزی چشمگیری برای دولت ترامپ نشان دهند. این درحالی است که شواهد و قراین حاکی از این هستند که اساسا این روند، برای پوشش دادن (و مخفی کردن) ضعف‌های سیاست خاورمیانه‌ای دونالد ترامپ به راه افتاده است.

اولا، ترامپ در مورد مسائل و چالش‌های مهم سیاست خارجی آمریکا نظیر ایران، کره شمالی و یا جنگ تجاری با چین، هیچ دستاورد قابل توجهی را به دست نیاورده و نتوانسته با فعال سازی کارزار فشار حداکثری علیه این کشورها، اهداف و مقاصد خود را محقق سازد. از سویی در مورد منطقه خاورمیانه، ابتکار به اصطلاح "صلح خاورمیانه‌ای" دولت ترامپ موسوم به "معامله قرن" نیز، عملا با عدم استقبال کشور‌های منطقه و مخصوصا فلسطینی ها، در بدو مطرح شدن، شکست خورده است. با در نظر گرفتن این مسائل، بایستی اذعان کرد که ترامپ در عرصه سیاست خارجی، عملا با بحران دستاورد رو به رو است. امری که می‌تواند در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا، برای وی هزینه‌زا باشد.

از این رو، کشور‌های عرب حاشیه خلیج فارس پیش قدم شده و با هدف تقویت ترامپ در انتخابات پیش رو، تضعیف موقعیت منطقه‌ای ایران و کسب تسلیحات مدرن از ایالات متحده آمریکا، دستورکار عادی سازی روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی را در پیش گرفته اند. در واقع، می‌توان اینگونه برداشت کرد که اساسا رویکرد دولت ترامپ در اقناع کشور‌های ذره‌ای جهت عادی سازی روابط با رژیم‌صهیونیستی را بیش از انکه نقطه قوت سیاست خارجی ترامپ بدانیم، بایستی نمودی از ضعف و ناکارآمدی آن تحلیل کنیم. هنوز چالش‌های اساسی آمریکا با چین، ایران، کره شمالی و حتی اتحادیه اروپا پابرجا هستند و بدون تردید برای آن در اقصی نقاط جهان، ایجاد هزینه می‌کنند.

ترامپ و بدقولی‌های مکرر در مورد زمان ارائه واکسن ویروس کرونا به مردم آمریکا
یکی از مسائلی که عمیقا بر موقعیت و جایگاه انتخاباتی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا تاثیرگذار بوده، مساله بحران شیوع گسترده ویروس کرونا در آمریکا بوده است. آمریکا مدت هاست که در صدر کشور‌های آسیب دیده از کرونا، از حیث تعداد مبتلایان و مرگ و میر بوده است. این مساله موجب شده تا بسیاری از ناظران و تحلیلگران و همچنین افکار عمومی آمریکا، ناکارآمدی دولت ترامپ را علت اصلی وقوع یکچنین فاجعه‌ای در کشورشان بدانند. جدای از آسیب‌های ویروس کرونا بر بهداشت و سلامت آمریکایی ها، شیوع گسترده ویروس کرونا در آمریکا، ضربات سنگینی را بر اقتصاد این کشور نیز وارد آورده است به نحوی که برای نخستین بار، شمار افرادی که برای بیمه بیکاری در آمریکا ثبت نام کرده اند، به بیش از ۴۰ میلیون نفر رسیده است و تحلیلگران اقتصادی چشم انداز مثبتی را نیز برای اقتصاد کرونازده آمریکا در نظر نمی‌گیرند.

این وضعیت در شرایطی به وجود آمده که دونالد ترامپ در روز‌های ابتدایی شیوع ویروس کرونا در آمریکا از مردم خواسته بود که از آن نهراسند و این ویروس را چیزی در حد سرماخوردگی در نظر بگیرند. وی حتی برای مدت‌ها از زدن ماسک نیز خودداری می‌کرد و آن را به نمادی برای حامیان خود تبدیل کرد. امری که به نوبه خود به گسترش هر چه بیشتر ویروس کرونا در آمریکا کمک کرده است.

در این راستا، آنچه که در مدت اخیر بر شدت نارضایتی‌های عمومی از ترامپ در مساله مدیریت بحران شیوع ویروس کرونا در آمریکا افزوده، بدقولی‌های مکرر وی در مورد زمان آماده شدن واکسن ویروس کرونا و واکسیناسیون دسته جمعی مردم این کشور است. ترامپ چند روز قبل اعلام کرده بود که مردم آمریکا تا قبل از پایان سال جاری میلادی، به واکسن ویروس کرونا دسترسی خواهند داشت. با این حال، وی به تازگی نظر خود را تغییر داده و گفته است اغلب آمریکایی‌ها تا آپریل ۲۰۲۱، دسترسی به واکسن ویروس کرونا نخواهند داشت. شاید همین مساله موجب شده که بر اساس جدیدترین نظرسنجی موسسه گالوپ، ترامپ به تازگی با بحران مشروعیت بزرگی مواجه شده و اغلب آمریکایی ها، دیگر، سخنان او در مورد زمان ارائه واکسن ویروس کرونا به مردم آمریکا و همچنین اثربخشی آن را باور نمی‌کنند. این مساله بدون تردید تاثیر قابل توجهی بر اقبال عمومی از دونالد ترامپ، در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا خواهد داشت.

ترامپ و طرح افشاگری‌های جدید علیه وی
یکی از مسائلی که همواره موقعیت و جایگاه ترامپ و دولت وی را نزد افکار عمومی تحت تاثیر قرار داده و انتظار می‌رود که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا نیز نقش قابل توجهی بازی کند، طرح مطالب افشاگرانه علیه وی است. باید گفت دوره ریاست جمهوری ترامپ سرشار از افشاگری‌ها علیه وی و سابقه او بوده است. از افشاگری‌های "جان بولتون" در کتاب "اتاق حوادث" گرفته تا افشاگری‌های اخیر برادرزاده ترامپ "مری ترامپ" در کتابش با عنوان "زیاد و ناکافی: چطور خانواده من خطرناک‌ترین مرد دنیا را ایجاد کرد".

با این حال، به کلکسیون افشاگری‌ها علیه ترامپ، در مدت اخیر، دو مورد جدید نیز افزوده شده که در نوع خود می‌تواند تاثیر مهمی بر موقعیت انتخاباتی او داشته باشد. اولا، "باب وودوارد" روزنامه نگار سرشناس که ماجرای واترگیت را نیز افشا کرد، در جدیدترین کتابش با عنوان "خشم"، افشاگری‌های زیادی از ترامپ، مخصوصا در مورد نحوه مدیریت شیوع ویروس کرونا توسط او در آمریکا انجام داده است.

وودوارد در کتاب خود اشاره کرده که ترامپ در صحبت با او که فایل صوتی آن نیز موجود است، تاکید کرده که از ابتدای بحران شیوع ویروس کرونا، به خوبی از مرگبار بودن این ویروس خبر داشته، اما به عمد، نسبت به آن بی اعتنایی کرده است. طرح این مساله مخصوصا در شرایط فعلی که جامعه آمریکا به شدت با تبعات وخیم بحران شیوع ویروس کرونا دست و پنجه نرم می‌کند، بسیار تاسف برانگیز است. از طرفی، اخیرا "آدام دنتور" فعال اجتماعی و پژوهشگر آمریکایی در گزارشی در نشریه ایتالیایی "ایلفاروسولموندو"، از وجود شبکه گسترده فحشایی خبر داده که مستقیما توسط ترامپ و همسرش مدیریت می‌شود. این مساله نیز در کنار سِیلی از چالش‌های اخلاقی که به کرات بر علیه ترامپ مطرح شده است، می‌تواند بر موقعیت انتخاباتی وی اثرگذار باشد.

انتظار می‌رود در روز‌های آتی و همزمان با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا، بر شدت افشاگری‌ها علیه ترامپ افزوده شود و افشاگران به طور خاص، در مورد مسائلی دست به افشاگری بزنند که افکار عمومی در مورد آن‌ها حساسیت بیشتری دارند. امری که به نوبه خود می‌تواند تاثیر قابل توجهی بر آینده سیاسی دونالد ترامپ و به طور کلی آمریکا داشته باشد.

bato-adv
نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۱
تحلیل ارائه شده با شرایط و اوضاع و احوال حاکم بر امریکا، منطقه خاورمیانه و سیاستهای اروپا همخوانی ندارد و از روی احساسات و تمایلات شخصی نویسنده مقاله بوده و بیشتر به اخبار بیست و سی و نوشته ای کیهان شبیه است .
نام
Germany
۱۵:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۳۱
رای میاره .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۳۱
نمیاره!
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۳۱
نگو فرارو الان نوکران ترامپ قلبشون جریحه دار میشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۱
شماها نوکر روسیه و چین و ارمنستان هستید.
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۵