bato-adv
کد خبر: ۴۴۰۶۶۰

جزئیات دادگاه سلطان خودرو و همسرش

جزئیات دادگاه سلطان خودرو و همسرش
قوه قضاییه جزییات جلسه دادگاه وحید بهزادی و همسرش، دو مفسد اقتصادی را که به اعدام محکوم شدند، منتشر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۰ - ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹

فرارو- غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه روز گذشته (سه شنبه) در بیست و ششمین نشست خبری درباره محکومیت دو مفسد اقتصادی به اعدام گفت: وحید بهزادی فرزند ابوطالب و همچنین همسرش به نام نجوا لاشیدایی فرزند علی هر دو نفر به جرم مشارکت در اخلال کلان در نظام پولی و ارزی منجر به قاچاق ارز از طریق ثبت سفارشات صوری و حواله جات و امورات صرافی بدون مجوز، اخلال در نظام توزیعی نیازمندی‌های عمومی کشور از طریق پیش خرید بیش از ۶ هزار و ۷۰۰ دستگاه خودرو از شرکت سایپا، مشارکت در عملیات پولشویی سازمان یافته به میزان ۳۲ هزار میلیارد ریال و موضوعات مربوط به سکه که از منزل متهمه ۲۴ هزار و ۷۰۰ سکه تمام بهار آزادی به علاوه یکصد کیلوگرم طلا کشف شده است، این دو نفر محکوم به اعدام شدند و حکم اعدام آن‌ها صادر شده، البته حکم اعدام قابل تجدیدنظر خواهی در دیوان عالی کشور است.

وی افزود: در همین پرونده مهدی جمالی فرزند علی اکبر مدیرعامل سابق شرکت خودروسازی سایپا به جرم مشارکت در اخلال در نظام توزیعی به تحمل ۷ سال حبس تعزیری محکوم شده است. رضا تقی زاده ماکویی فرزند عباس معاون سابق بازاریابی و فروش شرکت سایپا به جرم مشارکت در اخلال در نظام توزیعی خودرو به تحمل ۱۵ سال حبس محکوم شده است. محمد عزیزی فرزند کتابعلی نماینده مجلس شورای اسلامی به جرم معاونت در اخلال در نظام توزیعی خودرو به تحمل ۶۱ ماه حبس تعزیری محکوم شده است. فریدون احمدی فرزند ابوذر نماینده مجلس شورای اسلامی به جرم معاونت در اخلال در نظام توزیع خودرو‌ها به تحمل ۶۱ ماه حبس تعزیری محکوم شده است

سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: حسین هشترودی محمودی فرزند رضا رییس سابق حراست کل گروه خودروسازی سایپا به جرم معاونت در اخلال در نظام توزیع به ۶۱ ماه حبس تعزیری محکوم شده است.

مرکز رسانه‌ای قوه قضاییه مشروح دادگاه را منتشر کرده است.

براساس این گزارش، جلسه رسیدگی به اتهامات این افراد به همراه مسئولان سابق شرکت خودروسازی سایپا و مرتبطان پرونده در تاریخ سی شهرویور ۹۸ به ریاست قاضی زرگر برگزار شد.

پرونده ۲۶ متهم دارد

در اولین جلسه دادگاه حسینی نماینده دادستان در جایگاه قرار گرفت و با بیان اینکه دو پرونده با دو کیفرخواست به دادگاه ارسال شده است، گفت: بخشی از دو پرونده از حیث موضوع و اتهامات با هم مشترک هستند که بخش مذکور قرائت خواهد شد.

نماینده دادستان با بیان اینکه این پرونده ۲۶ متهم دارد، افزود: اتهامات موجود شامل اخلال در نظام ارزی از طریق ثبت سفارش‌های صوری و غیر واقعی و انجام معاملات ارزی در سطح کلان، اخلال در نظام توزیع مایحتاج عمومی از طریق تحصیل ۱۶۷ هزار و ۸۳۴ دستگاه خودرو با انحصار و بهره مندی از رانت و همچنین اخلال در نظام اقتصادی از طریق فعالیت شرکت هرمی به مبلغ ۲۶۳ میلیارد ریال و پولشویی به میزان سه هزار و دویست میلیارد تومان با ۲۶۰ حساب بانکی است.

تباتی یک زن و شوهر با مدیرعامل و معاون بازاریابی و فروش سایپا برای اخلال در نظام توزیع نیازمندی‌های عمومی

حسینی در ادامه تصریح کرد: متهمان ردیف اول و دوم پرونده مورد نظر زن و شوهر و دارای شغل آزاد هستند که با مدیرعامل و معاون بازاریابی و فروش و همچنین مدیر اداره برنامه ریزی فروش سایپا در قسمت اخلال در نظام توزیع نیازمندی‌های عمومی تبانی داشته‌اند.

جزئیات دادگاه سلطان خودرو و همسرش

اسامی و عناوین اتهامی متهمان

حسینی در ادامه و با تشریح اسامی و عناوین اتهامی متهمان بیان کرد:وحید بهزادی فرزند ابوطالب، متهم است به مشارکت در اخلال کلان در نظام پولی و ارزی از طریق ثبت سفارش صوری و غیر واقعی، دریافت ارز از بانک‌های پارسیان و سرمایه و انجام عملیات حواله ارزی بدون دریافت مجوز و در پوشش شرکت شهاب پارسه کیش و چند شرکت در خارج از کشور، مشارکت در اخلال کلان در نظام توزیع نیازمندی‌های عمومی از طریق انعقاد قرارداد مشارکت در ساخت و تولید ۶ هزار و ۷۰۰ دستگاه خودرو با ارزش ۱۱۹ میلیارد و ۷۷۹ میلیون ریال و کسب منفعت، مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی از طریق فعالیت در شرکت هرمی و عضو گیری به مبلغ ۶۳ میلیارد ریال، جعل سند رسمی، شناسنامه و استفاده از سند مجعول عادی و ارائه اسناد جعلی گمرکی به بانک‌های سرمایه و پارسیان و مشارکت در عملیات پولشویی به نحو سازمان یافته به میزان ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان، نجوا لاشیدایی فرزند علی متهم است به مشارکت در اخلال کلان در نظام پولی و ارزی از طریق ثبت سفارش‌های صوری و غیر واقعی و انجام عملیات حواله ارزی بدون اخذ مجوز از طریق دفاتر غیر مجاز، مشارکت در اخلال کلان در نظام اقتصادی از طریق اخلال در نظام توزیع نیازمندی‌های عمومی و از طریق پیش خرید، مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق عضو گیری و فعالیت در شرکت هرمی و تحصیل منفعت به مبلغ ۶۳ میلیارد ریال و مشارکت در عملیات پولشویی از طریق بهره گیری از حساب‌های اشخاص متعدد حقیقی و حقوقی به مبلغ ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان.

وی ادامه داد: مهدی جمالی فرزند علی اکبر متهم است به مشارکت در اخلال در نظام توزیع نیازمندی‌های عمومی و تولیدات مورد نیاز مردم که از ۱۷۲ هزار و ۹۴۱ دستگاه خودرو ۱۶۷ هزار و ۸۳۴ دستگاه به ۱۵ نمایندگی از میان ۶۰۰ نمایندگی تحویل داده شده است.

نماینده دادستان در ادامه افزود: رضا تقی زاده، معاون سابق بازاریابی و فروش سایپا متهم است به مشارکت در اخلال در نظام توزیع نیازمندی‌های عمومی و تولیدات مورد نیاز مردم که از ۱۷۲ هزار و ۹۴۱ دستگاه خودرو ۱۶۷ هزار و ۸۳۴ دستگاه به ۱۵ نمایندگی از میان ۶۰۰ نمایندگی تحویل داده شده است. حسین نوری مدیر اداره برنامه‌ریزی فروش سایپا متهم است به مشارکت در اخلال در نظام توزیع نیازمندی‌های عمومی، جعفردل افکار متهم است به مشارکت در اخلال در نظام توزیع نیازمندی‌های عمومی تعداد ٦٦٩٩ دستگاه خودرو به مبلغ ٤٦ میلیارد و ٨٣٨ میلیون ریال. سید سعید مولوی فرد متهم است به مشارکت در اخلال کلان در نظام ارزی و پولی از طریق ثبت سفارش‌های صوری و غیر واقعی و جعل و استفاده از سند مجعول جهت اعلام رفع تعهدات ارزی. حسین رشیدی‌زاده متهم است به معاونت در اخلال در نظام ارزی و پولی از طریق ثبت سفارش‌های صوری و غیر واقعی، هادی رشیدی زاده متهم است به اخلال کلان در نظام ارزی و پولی از طریق ثبت سفارش‌های صوری و غیر واقعی و جعل و استفاده از سند مجعول جهت اعلام رفع تعهدات ارزی. زکریا حسن نیا مسئول ارزی بانک مرکزی متهم است به معاونت در اخلال کلان در نظام ارزی و پولی از طریق ثبت سفارش‌های صوری و غیر واقعی. داریوش حسین خانی متهم است به معاونت در اخلال کلان در نظام اقتصادی. سمیه گرامی متهم است به اخلال در نظام پولی و ارزی. سپیده توکلی متهم است به اخلال در نظام پولی و ارزی. احسان دهقانی متهم است به انجام عملیات پولشویی به مبلغ ۳ هزار و ۸۶۶ میلیارد و ۶۱۱ میلیون و ۹۷۶ هزار و ۴۰۷ ریال و عضویت در شبکه پولشویی. حسین معینی بشیری متهم است به معاونت در اخلال کلان در نظام پولی و ارزی و انجام عملیات پولشویی به مبلغ هزار و ۴۶۳ میلیارد و ۸۲۶ میلیون و ۳۴ ریال و عضویت در شبکه پولشویی.

محمد مهدی طریقت منفرد متهم است به معاونت در اخلال کلان در نظام پولی و ارزی و انجام عملیات پولشویی به مبلغ ۴ هزار و ۵۷۷ میلیارد و ۴۶۹ میلیون و ۱۶۸ هزار و ۸۱ ریال.

زهرا بهزادی متهم است به انجام عملیات پولشویی به مبلغ ۳۱۳ میلیارد و ۶۳ میلیون و ۱۰۴۹ ریال. کامبیز فیروزه‌ای متهم است به معاونت در اخلال کلان در نظام پولی و ارزی و انجام عملیات پولشویی به مبلغ بیش از ۱۱ هزار میلیارد ریال.

مصطفی نیاکان، متهم است به اخلال در نظام توزیع نیازمندی‌های عمومی از طریق همکاری در ساخت و تولید ۶۷۰۰ دستگاه خودرو. مجید بهزادی متهم است به معاونت در اخلال نظام اقتصادی، پولشویی و همکاری با متهمان ردیف اول و دوم.

نوید ارژنگی متهم است به شروع به جرم نسبت به اتهامات سعید مولوی‌فر.

وحید دهقان متهم است به جابجا نمودن اسناد و مستندات.

علیرضا دهقان متهم است به همکاری با متهمان از طریق جابجایی اسناد و سوزاندن آنها.

ایمان پیوندی متهم به همکاری با متهمان از طریق جابجایی اسناد و سوزاندن آنها؛ بنابراین گزارش، در کیفرخواست قرائت شده نام دو تن از نمایندگان مجلس نیز به عنوان متهم به چشم می‌خورد.

تشریح اقدامات مجرمانه متهمان

پس از ذکر اسامی متهمان نماینده دادستان گفت: تشریح اقدامات مجرمانه متهمان دارای چهار بخش است.

الف) وحید بهزادی و خانم لاشیدایی از سال ۸۶ در شرکت پالینور شروع به فعالیت کردند که این شرکت با وعده‌های واهی سرمایه‌گذاری اقدام به جذب افراد می‌نموده و عمده پروژه‌های ادعایی این شرکت در حوزه بورس و فلزات است. همچنین برای گسترش زنجیره انسانی وعده پورسانت به افراد داده شده است، میزان ۱۴۹ میلیون و ۶۴۷ هزار و ۹۶۲ میلیون دلار به شرکت مذکور تزریق سرمایه شده و بنا بر گزارش ارسالی وزارت اطلاعات نجوا لاشیدایی و وحید بهزادی در تاسیس و اداره این شرکت اقدام به پولشویی نموده اند که بر اساس حساب‌های مالی لاشیدایی و مستندات موجود در خصوص ارتباط وی با مازیار مهدوی‌فر نجوا لاشیدایی نقش مهمی را در این شرکت ایفا کرده است. حساب بانکی نجوا لاشیدایی در بانک صادرات از سال ۸۶ تا ۸۸ گردش مالی ۱۳ میلیارد تومانی داشته است و تعدادی از اعضای شرکت پالینور با وی همکاری می‌کردند که یکی از موارد آن واریز ۴۰۰ میلیون تومان از حساب یکی از افراد به حساب امین رضایی است. اعضای هیئت مدیره این شرکت در زمینه خرید و فروش ارز فعالیت داشته است. مبلغ ۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان نزد خانم نجوا لاشیدایی به عنوان امانت وجود داشته که او سود آن را به حساب ندا لاشیدایی ارسال می‌کرده است.

بر اساس مستندات نجوا لاشیدایی اداره اموال ندا لاشیدایی و مازیار مهدوی‌فر را در اختیار داشته است که مهدوی‌فر در زمان حضور در ایران در چندین نوبت به حساب نجوا لاشیدایی وجوهی را واریز نموده است. مقدار عواید حاصل از شرکت پادینور ۲۶۳ میلیارد ریال برآورد گردیده است.

ب) اخلال در نظام پولی و ارزی منجر به قاچاق ارز از کشور: ابوطالب بهدادی، وحید بهدادی نجوا لاشیدایی و ندا لاشیدایی در این اتهام نقش اساسی را ایفا کردند که بهزادی در سال‌های ۸۵ تا ۹۱ گردش مالی ۱۴۰ میلیارد تومانی داشته است. حواله جات ارزی از طریق همکاری بهزادی با برخی افراد از جمله جمشیدی که از اعضای شرکت پالینور می‌باشد صورت گرفته است و نقش مدیریتی در ارسال حواله‌جات ارزی را ایفا کرده است. شرکت‌های جم کیش، شرکای کیش، شهاب پارس کیش و برخی از شرکت‌های دیگر با وحید بهزادی همکاری داشتند همچنین کامبیز فیروزیه در صدور حواله جات ارزی فعالیت داشته است که بر اساس مستندات موجود بسیاری از مشتریان شرکت شهاب پارس کیش وجوه خود را به حساب فیروزیه واریز می‌کردند.

ج) عملیات متقلبانه نسبت به دولت از طریق ارز دولتی و فروش آن در بازار آزاد

حسینی در ادامه افزود: همچنین شبکه گسترده‌ای از افراد در امور ترخیص داری فعالیت داشتند. برخی از مسئولان و معاونان ارزی بانک‌های مختلف مراحل تخصیص ارز به بانک را تسهیل و در قبال آن سکه دریافت می‌کردند که خانم‌ها سمیه گرامی و سپیده ترکی از جمله این افراد هستند.

نماینده دادستان تصریح کرد: برخی از متهمان از طریق ثبت سفارشات صوری هم خریدار بودند و هم فروشنده که با این کار اقدام به فریب دولت جهت دریافت ارز دولتی می‌کردند.

حسینی گفت: آقایان محمد مهدی و رضا طریقت منفرد به همراه معین رشیدی از طریق کار‌های بانکی ثبت سفارشات، فعالیت‌های مجرمانه متهمان را تسریع می‌کردند.

وی اضافه کرد: حسب تحقیقات صورت گرفته، وحید بهزادی با استفاده از تبانی با شرکت سایپا اقدام به انعقاد قرارداد برای تولید و فروش خودرو کرده و سپس با رایزنی سعی در تمدید قرارداد کرده است.

نماینده دادستان گفت: نجوا لاشیدایی ضمن اخذ وکالت کاری از جعفر دل افزا برای انجام امور مالی مرتبط، از حساب‌های بانکی خانواده بهزادی همچون پدر و مادر وی استفاده کرده است که بر اساس ردیابی مالی متهمان مبلغ ۳۰ میلیارد تومان عواید حاصل از فعالیت مجرمانه وحید بهزادی و نجوا لاشیدایی بوده است.

حسینی ادامه داد: طبق اظهارات نجوا لاشیدایی منبع اولیه سرمایه گذاری‌ها در سال ۹۳، ۳ میلیون دلار بوده که با توجه به نحوه نامشروع سرمایه گذاری جرم پولشویی محقق شده و موارد نقض قوانین به وقوع پیوسته است.

اقدام متهمان منجر به گرانی و کمبود خودرو شد

نماینده دادستان ادامه داد: حسب تحقیقات صورت گرفته متهمان در کل کشور اقدام به توزیع خودرو و تحویل به سایر نمایندگی‌های شرکت خودروسازی سایپا می‌کرده‌اند در حالی که شرکت خودرو سازی سایپا باید این کار را انجام می‌داد که این بی توجهی منجر به گرانی و کمبود خودرو شد.

حسینی گفت: از سوی دیگر حتی یک ریال مالیات نیز از سوی متهمان پرداخت نشده که این خود از مصادیق پولشویی به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه تشکیل شبکه پولشویی بخش دیگری از فعالیت‌های متهمان وحید بهزادی و فساد از طریق حساب‌های بانکی سایر متهمان است، افزود: بر این اساس مجموع گردش‌های مالی سه هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است که به لحاظ گستردگی عملیات پولشویی می‌تواند مصداق اخلال در نظام محسوب شود.

نماینده دادستان با اشاره به گزارش‌های متعدد وزارت اقتصاد و بانک مرکزی درباره شبکه پولشویی مذکور اظهار کرد: نجوا لاشیدایی در سال ۹۷، تعداد ۲ هزار سکه دریافت کرد و از وی ۳۰ حساب در شبکه بانکی شناسایی شد و تا زمان تهیه کیفرخواست گردش مالی حساب‌ها ۸ هزار میلیارد ریال بوده است.

نماینده دادستان در ادامه جلسه دادگاه اضافه کرد: ۳۸ حساب بانکی با گردش دو هزار میلیاردی متعلق به آقای ابوطالب بهزادی و همچنین پنج هزار سکه با سوابق آموزش و پرورش همخوانی ندارد.

حسینی خاطر نشان کرد: عصمت اوحدی مادر وحید بهزادی متولد ۱۳۳۵ که در اطلاعات پایه بانکی، خود را خانه دار معرفی نموده، فاقد سابقه مالیاتی، به عنوان بازرس شرکت هرمس افق معرفی گردیده که ۳۵ حساب از وی شناسایی شده است. این حساب‌ها تا زمان تنظیم کیفرخواست سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال گردش حساب داشته اند که احتمالا در راستای فعالیت‌های خانم نجوا لاشیدایی و تامین وجه ۵ هزار سکه بوده است.

وی افزود: خانم اوحدی در تاریخ ۲۸ / ۱۱ / ۹۶ دو قطعه سکه پیش خرید کرده که نشان دهنده وضعیت مالی وی بوده است.

نماینده دادستان تصریح کرد: صغری اسلام دوست مادر خانم نجوا لاشیدایی متولد سال ۱۳۲۵ که در اطلاعات پایه بانکی خود را خانه دار معرفی نموده دارای یک مورد مالیات خرید ملک در سال ۹۴ است. این ملک حسب تحقیقات به وی هدیه شده است و در ۱۱.۳.۹۶ به عنوان نایب رئیس شرکت هرمس افق معرفی گردیده که سوابق مالی با امکان تامین وجه ۵ هزار سکه تناسب ندارد.

نماینده دادستان گفت: وحید بهزادی متولد سال ۱۳۶۰ خود را موبایل فروش معرفی کرده از ابوطالب بهزادی در خصوص استفاده از حسابهایش وکالت نامه دارد. بهزادی سابقه خروج از کشور در ابتدای سال ۹۷ به مقصد امارات را دارد.

نماینده دادستان اضافه کرد: از محمد علی مقتم متولد سال ۱۳۴۳ که خود را کارمند بازنشسته اعلام نموده است بالغ بر ۴۰ حساب کشف شده که بر اساس اطلاعات دریافتی گردش مالی آن‌ها در حدود ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بوده است.

وی افزود: نگار مقتم خواهر ناتنی نجوا لاشیدایی خود را کارمند اعلام کرده است، برابر اطلاعات به دست آمده به عنوان بازرس علی البدل شرکت هرمس افق فعالیت می‌کرده است که ۱۸ حساب در شبکه بانکی از وی کشف گردیده و بر اساس اطلاعات دریافتی گردش حساب‌های مذکور در حدود دو هزار میلیارد ریال بوده است.

حسینی اظهار داشت: احسان دهقانی همسر زهرا بهزادی متولد سال ۱۳۶۳، کاسب و دارای سابقه پرداخت مالیات که ۲۹ حساب از وی در شبکه بانکی کشف گردیده و در حدود هزار و ۱۴۰ میلیارد ریال گردش مالی داشته است.

وی در ادامه و در تشریح عملیات لایه گذاری بیان کرد: عملیات لایه‌گذاری به این معناست که ارتباط بین وجوه با منشا آن از بین رفته است که در گراف ردیابی مالی این امر به وضوح مشخص است.

نماینده دادستان تصریح کرد: حساب‌های سپرده بلند مدت در حدود ۴۰ روز پس از افتتاح ابطال و به نام افرادی افتتاح شده است که همه این موارد می‌تواند در راستای عملیات لایه گذاری باشد.

حسینی با بیان اینکه منشا کلی وجوه تا اوایل اسفند سال ۹۶ به حساب لاشیدایی رسیده است گفت: برخی از مرتبطان خانم لاشیدایی دارای تعدد حساب و گردش مالی بالایی هستند که به نظر می‌رسد این حجم قابل توجه گردش مالی ناشی از فعالیت‌های سالم اقتصادی نبوده باشد.

وی گفت: خانم لاشیدایی دارای وکالت نامه‌های متعددی از افراد مختلف بوده و با ارائه آن‌ها به بانک‌ها و موسسات مالی مختلف از حساب این افراد استفاده کرده است، از طرفی تاسیس شرکت‌های مختلف با هیئت مدیره و آدرس‌های مشترک از مواد با اهمیت دیگر بوده ممکن است سایر افراد صرفا در راستای تامین منافع خانم لاشیدایی چیده شده باشند.

نماینده دادستان اظهارداشت: جابجایی وجوه حساب در بین افراد در بازه زمانی کم این احتمال را می‌دهد که تراکنش‌های انجام شده بدون اهداف اقتصادی واضح و مشخص صورت گرفته باشد چرا که در پرونده‌های پولشویی جابجایی وجوه بین حساب افراد می‌تواند از مصادیق لایه گذاری تلقی گردد.

جزئیات دادگاه سلطان خودرو و همسرش

حداقل بیش از ۱۳ میلیون یورو از ارز‌های دریافتی رفع تعهد نشده است

وی اضافه کرد: حداقل بیش از ۱۳ میلیون یورو از ارز‌های دریافتی رفع تعهد نشده است.

نماینده دادستان ادامه داد: در اظهارات حامد مبشری، دانیال مهرجویی و محمد کاظم جمیشیدی که در متن کیفرخواست وجود دارد آورده شده که به حساب وحید بهزادی حواله‌جات متعدد ارزی ارسال می‌شده است. همچنین رضا طریقت منفرد نیز اظهاراتی داشته که در کیفرخواست ذکر شده است. جای تامل دارد از حساب‌های وحید بهزادی و نجوا لاشیدایی در شرکت شهاب پارس بالغ بر ۱۸ میلیارد تومان به حساب خانمی واریز شده که بنا بر تحقیقات به عمل آمده این خانم مجری شبکه ضد انقلاب من و تو و مجری مرجان تی‌وی بوده که در سال ۹۴ از کشور خارج شده است.

حسینی نماینده دادستان در خصوص دلایل مربوط به قرارداد منعقده با سایپا اظهار کرد: یکی از این دلایل اخلال از طریق فروش سبدی محصولات سایپا است. خانم لاشیدایی و وحید بهزادی از طریق نمایندگی شیراز بر خلاف مقررات قانونی اقدام به انعقاد قرارداد مشارکت در ساخت و تولید ۶۷۰۰ دستگاه خودرو با آورده ۳۰ میلیارد تومان نموده‌اند که جمالی (مدیرعامل سابق سایپا) آن را امضا نموده است.

حسینی گفت: شرکت سایپا علاوه بر مشارکت یک فرد حقیقی در تولید ۶۷۰۰ دستگاه خودرو تنها با پیش پرداخت ۵ میلیون تومان خودرو‌ها را تحویل داده است که این مورد اعتراض سایر نمایندگی‌ها در پی داشته است.

وی ادامه داد: بنا بر اظهارات برخی متهمان تعویض خودرو‌های کم‌فروش به پرفروش نیز صورت می‌ِگرفته است که در این باره صحبت‌های آقای جهرودی (مدیرعامل بعدی سایپا) حاکی از وجود رانت و انحصار در قرارداد فوق می‌باشد، همچنین نتیجه بررسی‌های سازمان بازرسی نشان می‌دهد که نحوه شراکت سایپا با متهمان منحصر به فرد بوده است. سایپا در زمان جمالی این قرارداد را منعقد کرده و در نقل و انتقالات کد فروش ویژه به متهمان اختصاص داده شده است. در قرارداد، تخصیص و جریمه‌های قابل توجهی وجود دارد که در سایر قرارداد‌های منعقده مشاهده نمی‌شود همچنین ۱۹۳۰ دستگاه خودرو شامل تیبا دوگانه‌سوز، ساینا و وانت که دارای حاشیه سود کم بوده‌اند به خودروی پراید تبدیل شده است.

حسینی با اشاره به اختصاص محصولات پرفروش شرکت سایپا به متهمان گفت: با توجه به وجود ۶۰۰ نمایندگی سایپا در کشور محصولات پرفروش این شرکت به متهمان اختصاص یافته و سود خانم لاشیدایی ۱۶ میلیارد تومان برآورد شده است و شرکت سایپا با طرح فروش سبدی محصولات و با بهره‌مندی از رانت و شبکه دلالی عملا بازار خودرو‌های پرفروش را در اختیار متهمان قرار داده است که این مورد موجب ایجاد انحصار در بازار خودرو شده است.

وی افزود: این طرح‌ها زمانی ایجاد شده که بسیاری از مردم در صف تحویل خودرو بوده‌اند. با طرح فروش سبدی و ایجاد شبکه دلالی، انحصار بازار خودرو به وجود آمده است. تشکیل این شبکه توسط مدیرعامل وقت سایپا علاوه بر اخلال در بازار خودرو موجب ضرر‌های هنگفت در شرکت سایپا گردیده است. در سال ۹۶، ۱۲۶۶ میلیارد ریال خسارت به شرکت سایپا وارد شده است.

در ادامه حسینی نماینده دادستان به بخشی از اظهارات متهمان درباره تقی زاده پرداخت و افزود: خانم پریسا مختار ملکی رئیس وقت اداره برنامه ریزی سایپا در اظهارات خود عنوان کرده است تقی زاده در ابتدای فعالیت خود نخست شروع به شناسایی نمایندگی‌های با قدرت مالی بالا کرده است و بعد از شناسایی ۱۵ نمایندگی، اقدام به فروش خودرو به صورت سبدی کرده است.

نماینده دادستان ادامه داد: در اظهارات خانم مختار ملکی اشاره شده آقای تقی زاده با نمایندگی‌های پولدار قرارداد می‌بست و نمایندگی‌های ضعیف باید با این نمایندگی‌های پولدار کار می‌کردند ضمن آنکه تقی زاده شخصا اعلام می‌کرد که خودرو‌های مشتریان را فاکتور نکنم.

اقدامات صورت گرفته پیرامون طرح فروش سازمانی محصولات سایپا

حسینی در ادامه به گزارش مبسوط معاونت اقتصادی وزارت اطلاعات درباره طرح پیش فروش سبدی خودرو و قرارداد‌های خانم نجوا لاشیدایی که منجر به افزایش خودرو شده بود اشاره کرد و گفت: در این گزارش آمده است که پس از انجام اقدامات صورت گرفته، تقی زاده با زد و بند با نمایندگی‌های متمول علاوه بر کسب گسترده مال نامشروع باعث تضییع حقوق مشتریان شد.

وی ادامه داد: همچنین بر اساس گزارش مذکور از مجموع ۹۹۶ میلیارد تومان که تحت عنوان فروش سبدی خودرو صورت می‌گرفت بیش از ۹۰ درصد آن یعنی حدود ۷۷۴ میلیارد تومان توسط شخص آقای تقی زاده با نمایندگی دل افکار انجام میشد.

نماینده دادستان گفت: در سال ۹۴، یک‌صدوپنجاهم از فروش سایپا به صورت سبدی بود، اما از سال ۹۵ این نسبت به یک دهم رسید و در سال ۹۶ نیز یک چهارم فروش سایپا به صورت سبدی فروخته شد. این موضوع نشان می‌دهد اقدام فوق الذکر باعث شده تا حجم قابل توجهی از خودرو‌ها فقط در اختیار تعدادی از نمایندگی‌های خاص قرار گیرد و همچنین نشان می‌دهد فروش سبدی خودرو به صورت محدود انجام شده است.

حسینی در ادامه درباره اقدامات صورت گرفته پیرامون طرح فروش سازمانی محصولات سایپا اظهار داشت: در قرارداد‌های مرتبط با طرح فروش سازمانی می‌بایست خودرو‌های سازمانی به جامعه هدف واگذار می‌شد، اما این خودرو‌ها بدون ضابطه‌ای مشخص و با رانت به افراد محدود توزیع می‌شد.

حسینی در ادامه با اشاره به اخلال انجام شده در طرح اتوخدمت در شرکت سایپا افزود: این موضوع شامل دو بخش است که بخش اول اخذ تسهیلات کلان و سود‌های نامتعارف از سپهر صادرات و تحمیل هزینه‌ها و خسارات مالی زیادی به شرکت سایپا است و بخش دوم اخذ وجه از مشتریان و پرداخت سود و انجام عملیات بانکی است. این طرح در مهر سال ۹۴ و با هدف تامین مالی صورت گرفت که از سال ۹۵ با بهره ۲۶ درصد ادامه یافت.

نماینده دادستان اظهارداشت: بانک مرکزی مهلت شش ماهه‌ای جهت ملغی نمودن این طرح به سایپا داد که تا کنون به طور کامل انجام نشده است. بهره پرداختی بابت این طرح ۱۴۰۲ میلیارد تومان بوده است.

وی در ادامه با اشاره به اخلال انجام شده ناشی از اقدامات مدیرعامل سابق سایپا در خصوص کاهش و افزایش سهام شرکت در بورس افزود: متهم جمالی برای نشان دادن موفق عمل کردن خود اقدام به افزایش و کاهش سهام سایپا در بورس کرد.

bato-adv
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
ضعف و فساد درمدیریت در همه ابعاد به وضوح مشاهده می شود. هرکسی در چنین شرایطی میتواند به این زن و شوهر تبدیل شود.

باید آن نماینده مجلس و مدیر قبلی سایپا به حبس ابد محکوم شوند.
ناشناس
United States of America
۲۰:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
رییس وقت بانک مرکزی که چوپ حراج به طلاهای مملکت زد کجاست بعد امثال بخشی که پول دست رنجشونو می خوان به هزار اتهام در زندانند
ابوالفضل
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
6700خودرو؟مگر اداره بازرسی سایپا وناظرین وحراست خواب بودند.یا.........ایداوبیداد.
احد دیلمقانی
Finland
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
من این زن و شوهر جوان را تحسین میکنم. به عده زیادی نان رسانده اند. روسای بانک ها و روسای شرکت های خود روساز و نمایندگان محترم مجلس و سایر کارکنان زحمت کش و اقوام. شاید به فقرا هم کمک کرده باشند. یک نوع معصومیت در این ها میبینم. امیدوارم سکه هایشان در محلی محفوظ نگهداری و حفظ شود و به مصارف خداپسندانه برسد. البته بدست افراد امین و متعهد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
یحتمل کار های خیر فراروانی به انجام رسانیدندی
ناشناس
Australia
۱۲:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
ناکام ماندن از فرار به کانادا.ناکام موندن مردم مظلوم کانادا و کشورشون از پول بادآورده ایران.مهره های سوخته بی ارزش که فدا شدن همین!!!
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۷۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
همه با هم مشغول غارت بوده اند . در این مدت دستگاه های نظارتی و بازرسی خواب بوده اند یا ...؟؟؟
ناشناس
Turkiye
۱۵:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
خواب نبودن همان ....که گفتی
ناشناس
Germany
۱۲:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
در جواب تیتر خبر، باید بگم با کشاورزی و کاشت گیاهان زینتی. بی مزه بود نه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
کار از این کارها گذشته.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
به نظرم جرم فروشنده بيشتر از خريدارء
asgharagha
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
پولش را از کجا آوردند؟ همکاران خرد و کلان آنها چه کسانی بودند؟ تکلیف این ماشین ها و سکه ها و طلاها چی میشود؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
اصلا بد به دلتون راه ندین. همیشه یکی دو نفر سوخته قربانی میشوند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
جالبه یکی از محکومان رییس کل حراست سایپاست!!
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۰۰:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
بله و رئیس حراست دانشگاه ما (د آ ا ) به واسطه تدریس ریاضی به یکی از همکلاسی های دختر که البته با موافقت و همکاری معاونت دانشجویی در کلاسی که مشرف به اتاق معاونت و سالن پر رفت آمد بود انجام شد چه تهمت های زشت و ناروا و چه توهین های زننده ای به من کردند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
مملکت بی در و پیکر یعنی همین
بهروز
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
به معنای واقعی کلمه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
به نظر شما عدالت اجرا شد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
هنوز اجرا نشده
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۰۰:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
چرا خانوم با لباس پلو خوری رفته دادگاه و چرا چادر سرش نیست؟ مگه زندان نبوده مثل شوهرش؟
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۱۳:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
با رانت خریدن ! چیزی که تو مملکت ما زیاد و دارن سرمایه کشور و یک عده خاص غارت می کنن و بیچاره ملت بدبخت که میتونن زندگی مرفه تری داشته باشن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
این آقای عزیزی یه روز به عنوان نماینده مجلس به گفتگوی ویژه خبری شبکه دو برای بازخواست مدیران سایپا و ایران خودرو دعوت شده بود آن هم با توپ پر! واقعا چرا در انتخاب نماینده انقدر تابع حرف مراکز قدرت و ثروت هستیم؟
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
مخواین بگین گرون شدن چیزا تقصیر دولت نیست مقصر اینا هستن ما گرون نکردیم چند سال اینکارو رو میکنید و مردمو سرگرم فقط اگر خدا کمکمون کنه و نجات پیدا کنیم وگرنه از دست شما کاری بر نمیاد و برم بیاد نمیکنین چون به نفع تون هسن
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
وای در این مملکت چه خبر است؟
سعید
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
گفتن قیمت خودرو صفر تو بازار آزاد نباید بیشتر از 10 درصد گرانتر از قیمت کارخانه باشه
به نمایشگاه دار زنگ زدم گفتم قیمت سمند ef7 چند گفت 131 میلیون
گفتم این یعنی 10 درصد بیشتر از قیمت کارخانه؟
گفت
این قیمتها تو تلوزیونه برو از تلوزیون ماشین بخر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
پس عكس نمايندگان كو؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
چگونه ميلياردها دلار اختلاس مي شود چگونه پولهل بر اثر سوءمديريت دود مي شه و ....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
به سادگی بوسیله ی عده دزدی که جیبشون پر نمیشه هیچوقت باید جیب کانادا رو هم برای انگلیس پر کنن از دور و برش خودشون هم میتونن بخورن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
اصلاحیون مرزهای فساد رو فرسنگها جابه جا میکنن
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
به امید روزی که سلطان های مسکن و زمین خواری و زمین داری را اعدام کنند. انشاال...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
مستقیم جهنم می روند انشاالله
salman
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
البته اگر حکم اجرا بشه عجله نکنید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
به قرآن قسم که طمع دشمن ترین دشمن انسانه!خب مرد ناحسابی تو میتونستی با یک کیلو طلا و صدتا سکه و پنج تا ماشین آخرین سیستم حال دنیا رو کنار شیدا جونت کنی نه گیر میفتادی نه اعدام میشدی!ولی طمع کردی و به تور افتادی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
شما چرا ساده ای
اخه این دو نفر به تنهایی و برای خودشون میتونستن اینهمه کارا بکنن؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
ساده نباش یک سیستم حمایتی عریض وطویل پشت سر اینها بوده وگرنه چرا من وشما حتی یک ماشین هم نمیتوانیم در سایت ثبت نام کنیم ؟؟؟؟؟!!!!!
saman
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
با درود

طرف دیگر این جنایت اقتصادی , دزدیده شده رویاهای پدران و مادران زحمتکشی است که با کار و تلاش اندک مالی پس انداز می کردند به این امید که شاید حداقال مسکنی و یا حداقا ماشینی برای زندگی خود و یا فرزندان خود تهیه کنند و لی این رویاها یک شبه به غارت و یغما میرفت چرا که این دلالان سود خود را در گرانی و ایجاد تورم میدیدند .!
حال یابد منتظر حکم تجدید نظر بود !
اگر مجبور به عذرخواهی از ایشان نباشیم .

بدرود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
بعد میگن ازدواج کم شده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
این سلطانها برا سال قبل بودن، سلاطین جدید دلار و خودرو را کی میگیرید؟؟؟(
ناشناس
United Arab Emirates
۱۵:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
من چندین بار برای پیش خرید ماشین اقدام کردم حتی نتوانستم وارد سایت بشوم. اینها را بجای اینکه اعدام کنند باید بازجویی کنند تا اعتراف کنند که چگونه موفق به پیش خرید 6700 ماشین شده اند؟ یا بهتر بگویم چه کسانی به نام این افراد برای خودشان ماشین پیش خرید کرده اند؟ پیش خرید کنندگان واقعی چه کسانی هستند؟ آیا مسئولین فروش سایپا و ایران خودرو پورسانت گرفته اند؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
اینکه خیلی پاپیجشون نمیشن آیا جواب سوال شما نیست هموطن؟
بازجویی و اعتراف کنند؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
مگه ماشین یا سکه خریدن جرمه ؟ اگر ماشینی که خریده احتکار کرده باشه جرمه و گرنه جرم نیست.بر فرض که رشوه هم داده باشه جرمش میشه ارتشاء.بنظرم جرایم خریدار و فروشنده باید با هم تعویض بشه
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
چه می خواستیم!
چی شد!
زمان
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
به قول آقاي رئيسي شهرداري ها دست رو دست ميذاره تا متخلفين تخلف كنند بعدا شروع ميكنند به جريمه كردن آنها ميكنند تا درآمد زايي كنند خوب مرد حسابي چرا از اول ميذاريد كه گنده بشن صبر ميكننند تا گنده بشن و تبديل به سلطان شوند بعدا دادشان در ميآيد. بخدا اين كار درست نيست اينجا ي كار مي لنگه
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
بنظرم باید مدیران رو اعدام کنند که در امانتداری اموال عمومی خیانت کردند و باتبانی اجازه دادند دونفر به این شکل در خرید ماشین سکه و..حق مردم و مصرف کنندگان معمولی راپایمال کنند.
آدم
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
خوب اینهایی که گرفتند به کی دادند؟
ناشناس
United States of America
۱۸:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
سال 86 شروع كردن و حالا گرفتنشون .!!چنگ چپ و راست دائم ياران يكي از دو حزب گير مي افتند.
خوبه همين فرمون رو پيش ببرن.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
محکومیت این دو نفر به اعدام ماست مالی کردن قضیه هست. یعنی این همه سال شرکت های خودروسازی و سیستم فروش ارز و سکه متوجه نشدن که خیلیها تعداد بالا خریداری میکنن؟ ومگه اصلا تعداد بالا خریدن جرم بوده؟ الان یعنی کسایی که چند ده و شاید چند صد واحد مسکونی دارن متخلف میشن!؟ مشکل اون سیستمیه که اجازه داده اینها به تعداد بالا بخرن.
مردم
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
اگر مرد هستند سلطان املاک را بگیرید و بعد اعلام کنید اموال این سلطانها را کی خورد و کی تماشا کرد.
ایمانی
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
فرموده اید: «مگه اصلا تعداد بالا خریدن جرم بوده؟ »

مثل اینکه متن خبر (جرم متمان) را نخوانده اید:
مشارکت در اخلال کلان در نظام پولی و ارزی منجر به «قاچاق ارز از طریق ثبت سفارشات صوری و حواله جات و امورات صرافی بدون مجوز»، اخلال در نظام توزیعی نیازمندی‌های عمومی کشور ، مشارکت در عملیات پولشویی سازمان یافته به میزان ۳۲ هزار میلیارد ریال و ..
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
اگه پس بحث اخلال در سیستم باشه شامل خیلی موارد دیگه در بازار هم میشه که با خرید به تعداد بالا قیمت‌ها رو بالا میبرن. یعنی هر ماه حداقل چند صد نفر باید اعدام بشن!
ایوب
Netherlands (Kingdom of the)
۲۱:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
خودکرده را تدبیر نیست هیتلر درکتاب نبرد من یک استراتژی دنبال می کرد اونم اینه که عوام سه خصلت دارند وبرنامه ریزی ها برااساس همین سه خصلت صورت بگیرد 1- درک پایین2-پذیرش بالا3- بسیار زود فراموش کار این اخریش من کشته
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۰۰:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
دقیق و ما این سه حصلت را داریم
عدالت
Finland
۲۲:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
اینا هزار باز اعدام هم کمشون هست. چون هرروز مردم رو میکشن با استرس و گرونی.
فهیم
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
اونایی که هر رو مارو میکشن هنوز بیرونن اینا نوچه هاشونن و این داستان همچنان ادامه خواهد داشت
ناشناس
Canada
۲۲:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
همیشه پای یک زن درمیان است
ممدشون
Canada
۲۳:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۳۱
چون این باند زندان تشریف دارن، الان یک گروه دیگه جاشونو گرفته مشغول همون کاران که انشالله چند ماه دیگه داستان اونارو هم میخونیم و این چرخه همینجور ادامه پیدا میکنه و ما ملت فقط خواننده ایم و تماشاگر...!!!
علی
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
خب الان چی شد چی ارزون شد بابا این فیلما چیه بازی میکنید هر دقیقه سر مردمو با یه چیزی گرم میکنید الان این دوتا رو اعدام کنید یا نکنید چی به مردم بدبخت میرسه مگه کسایا دیگه نبودن مگه اعدام نکردین مگه زندان نکرین چی شد چی به مردم رسیده جز بدبختی بیچارگی
ناشناس
United States of America
۰۹:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
مثل اینه بگی ادم سرطانی رو درمانم کنی می میره پس کاری بهش نداشته باشیم. خانواده خودت باشه حاضری با این تحلیل نبریش دکتر؟
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۰۰:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
قضاوت فقط از آنِ خداست و هموست که فرمان به گرفتن جانها می دهد. حبس ابد در قیاس با 61 ماه زندان همکارانی که جرمشان کمتر از این 2 نبود حکم عادلانه تری است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
بزودی سلطان بورس معرفی میشه منتظر باشید
ناشناش
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
جالب است هیچ کس به دنبال علل ایجاد شرایط فساد در کشور نیست. فساد با آزادی کامل تجارت خارجی، رقابتی کردن بازارها از جمله بازار ارز به وجود می آیید. دخالت دولت در بازار ارز در طی دهه های گذشته و محدویت تجارت خارجی عامل ایجاد چنین شرایطی است. مواردی که متاسفانه هنوز ادامه دارد. اگر با کاهش ارزش پول ملی دولت دخالت بیجا با ارز 4200 تومانی در بازار نمی کرد الان هم دلارهای بانک مرکزی از کشور خارج نشده بود هم این قدر فساد در کشور گسترش نمی یافت.
عامل دیگر ممنوعیت ورود 1500 کالای وارداتی از جمله خودرو است
عامل اساسی و مهم دیگر دیگر کسری بودجه دولت و چاپ پول در کشور است که باعث کاهش ارزش پول ملی شده و در شرایط ممنوعیت واردات و دخالت دولت در بازارها فساد گسترده و تعمیق خواهد شد.
ایران به یک انقلاب دیگر در حوزه اقتصادی نیاز دارد اصلاحات و جراحی اقتصاد به سمت رقابتی کردن و جهانی شدن اقتصاد الزام فوری است.
علی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
نمی دانم چرا نمی خواهند جلوی این بسات را بگیرند - اگه نتونه جلوی خرید و فروش چند تا خودرو را با قانونی که خودش گذاشته بگیره وای به حال بقیه کارها . اگه قانون گذاشتی اختلاف بازار ده درصد کارخانه به دفتر اسناد رسمی و مراکز تعویض پلاک ابلاغ تا با قولنامه دارای کد رهگیری که مبلغ مشخص باشد انجام شود و در صورت عدم مطابقت این موارد پرونده را به دادسرا ارسال کنید . هیچ کاری ندارد - فقط و فقط زور کار ساز است
مدعی العموم
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
اگر یکبار به حکم اسلام عمل می‌کردند و دست یکی از این نماینده های دزد رو قطع میکردن، اونوقت هر بزمجه ای که ب صندلی قدرتی تکیه زد برای دزدی وسوسه نخواهد شد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
چرا عوامل مدیران دولتی سلطان میشوند و اعدام؟!ا اینها خرده پا بودند
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۰۰:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
اصل کاری سایه ها هستند که هیچوقت افشا نمیشوند بخاطر قدرتی که دارند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
اینطور که سخنگوی قوه قضائیه گفته جلسه دادگاه این متهمان در 30 شهریور98 برگزار شده حالا سوال اینجاست که اولا" چرا تا حالا این خبر گفته نشده و الان که گند قضیه دراومده دارن اعلام میکنن و دوما" این دو نفر مسئول اخلال در نظام توزیع خودرو شرکت سایپا قبل از 30 شهریور 98 بودن پس برای اخلال در توزیع خودرو شرکت ایران خودرو که مهمتره و بزرگتره کی مقصره و چرا چیزی نمیگن ؟1 سوما" برای گرانی های بعد از شهریور 98 که هر هفته دو سه میلیون میرفت سر قیمت ماشین های ایران خودرو و سایپا بطوریکه سمند ef7 از 70 میلیون شده 135 میلیون و همه ثبت نام ها در سایت سوری و فرمالیته بود کی مقصره و چرا میخان با معرفی و اعدام این دو نفر به عنوان مقصر و سلطان خودرو قضیه گرونی خودرو از مهر ماه 98 تا امروز رو ماست مالی کنن و این قیمت ها رو هم در بازار جا بندازن !
و مردم ما چقدر ساده لوح و زودباور هستن . واقعا" این قیمت ها حقمونه !
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
گناه دارن یه حکم دیگه بزارن
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
قوه قضاییه باید اولویت را مبارزه با ظلم بگذارد نه ظالم وقتی ریشه ظلم برچیده نشود ظالمان همچنان از پس ظلم زاییده می شوند و این راهکار اشتباهیت و آدرس غلط دادن به مردم است اعدام و محاکمه این افراد دردی از جامعه دوا نخواهد کرد تا زمانی که پایه ظلم برچیده نشود هر انسان عادی هم در این موقعیت و امکانات قرار بگیرد تبدیل به ظالم خواهد شد حتی شمایی که آرزوی هزاران با اعدام این افراد را می کنید.
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
بیشتر شبیه مادرو پسرند تا زن و شوهر
ناشناس
United States of America
۱۱:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
این دو نفر فقط موج سوار بودند که جو گرفتشون و فکر کردن موج ساز هستند.
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv