bato-adv
کد خبر: ۴۱۱۷۹۲

حمله به تاسیسات نفتی عربستان؛ قیمت نفت به بالاترین حد در ۴ ماه اخیر رسید

حمله به تاسیسات نفتی عربستان؛ قیمت نفت به بالاترین حد در ۴ ماه اخیر رسید
در آغاز معاملات امروز بهای نفت خام برنت بیش از ۲۰ درصد جهش کرد درحالی که بهای نفت غرب تگزاس، دیگر شاخص مهم جهانی، ۱۵ درصد جهش کرد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۲ - ۲۵ شهريور ۱۳۹۸

فرارو- با آغاز به کار بازار‌های نفت و دو روز پس از حمله به تاسیسات نفتی عربستان سعودی که تولید نفت این کشور را دچار اختلال جدی کرده، گزارش‌ها حاکی از افزایش ۲۰ درصدی قیمت هر بشکه نفت خام و احتمال بالاتر رفتن بهای نفت است.

به گزارش فرارو به نقل از بی بی سی، حملات روز شنبه به تاسیسات نفت عربستان عرضه بیش از ۵ درصد نفت جهانی را مختل کرده است.

بهای نفت در حال حاضر به بالاترین حد در چهار ماه گذشته رسیده است.

در آغاز معاملات امروز بهای نفت خام برنت بیش از ۲۰ درصد جهش کرد درحالی که بهای نفت غرب تگزاس، دیگر شاخص مهم جهانی، ۱۵ درصد جهش کرد.

پس از اعلام دستور رئیس جمهور آمریکا برای آزاد کردن ذخایر استراتژیک نفتی این کشور بها تا حدودی کاهش یافت.

گفته می‌شود بازگشت تاسیسات آسیب دیده عربستان به روند تولید عادی ممکن است هفته‌ها وقت ببرد.

بامداد شنبه ۱۴ سپتامبر در دو حمله جداگانه، پالایشگاه بقیق و پس از آن در میدان نفتی حقل خریص هدف حمله قرار گرفتند.

پس از حملات وزیر نفت عربستان تایید کرده است که در نتیجه این حملات تولید ۵ میلیون ۷۰۰ هزار بشکه نفت این کشور دچار اختلال شده است.

حوثی‌های یمن اعلام کردند با ۱۰ پهپاد حملات سنگینی را علیه تاسیسات نفتی اصلی عربستان صورت داده‌اند.

انگشت اتهام به سمت ایران
پومپئو روز شنبه مدعی شد: ایران تا به حال صد حمله به عربستان انجام داده و هیچ نشانه‌ای نیست که حمله دیروز از خاک یمن انجام شده باشد.

ایران اما روز گذشته این موضوع را تکذیب و آمریکا را به دروغگویی متهم کرده است. در همین حال دولت عراق تکذیب کرده است که این حملات از خاک این کشور انجام شده است.

به گزارش رویترز پیشتر بعضی رسانه‌های عراقی گزارش داده بودند که حمله شنبه از عراق انجام شده است که با کویت هم مرز است.

روز یکشنبه یک مقام آمریکایی که نامش فاش نشد در گفتگو با خبرگزاری رویترز مدعی شد که ابعاد و دقت حملات به تاسیسات نفتی عربستان سعودی حکایت از آن دارد که از نه طرف جنوب یعنی یمن، بلکه از طرف غرب-شمال غربی انجام شده است.

این مقام مدعی: "شکی نیست که ایران مسئول این حمله است. هر طور که ماجرا را می‌شکافید، گریزی از این (تعبیر) نیست. نامزد دیگری وجود ندارد. شواهد هیچ جهت دیگری جز مسئولیت ایران را نشان نمی‌دهد. "

مقام آمریکایی به رویترز گفت: مقام‌های سعودی گفته اند شاهد نشانه‌هایی از برخورد موشک‌های کروز به این تاسیسات بوده اند.

دولت آمریکا درحال انتشار تصاویر ماهواره‌ای است که مقام‌ها می‌گویند حداقل ۱۹ نقطه محل اصابت مهمات در دو تاسیسات انرژی عربستان سعودی را نشان می‌دهد.

به گفته این مقام‌ها همچنین دستگاه‌هایی که ظاهرا در این حمله به مقصد نرسیده جمع آوری شده و سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا و عربستان در حال تحلیل آن‌ها هستند.

همزمان رویترز گزارش می‌دهد که کویت درحال تحقیق درباره رویت پهپاد در آسمان این کشور است.

اظهارات مقامات آمریکایی در حالی مطرح می‌شود که محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در پیامی توییتری در واکنش به ادعای پمپئو علیه ایران مبنی بر اینکه حمله به مجموعه پالایشگاهی شرکت آرامکو کار ایران بوده، نوشت: مایک پمپئو که در «فشار حداکثری» شکست خورده است، به «دورغ حداکثری» روی آورده است.

ظریف در ادامه گفت: آمریکا و مشتریانش به دلیل این توهم که برتری تسلیحاتی به پیروزی نظامی منجر خواهد شد، در یمن گیر افتاده‌اند.

وی افزود: مقصر دانستن ایران، به فاجعه خاتمه نخواهد داد. پذیرفتن طرح پانزدهم آوریل ما برای پایان دادن به جنگ و آغاز مذاکرات ممکن است به آن پایان دهد.

bato-adv
محمدرضا کیانفر
Sweden
۱۱:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۵
سردار رسول سنایی‌راد معاون فرمانده کل قوا گفت: عمل نکردن سامانه‌های دفاعی آمریکا در عربستان هنگام حمله اخیر پهپادی انصارالله یمن به تأسیسات نفتی آرامکو نشان می‌دهد که آمریکا برای دوشیدن و سرکیسه کردن کشورهای منطقه نیازمند ایجاد هیاهو و جنجال در منطقه است.

آقای سنایی‌راد،
الحق که آقای ترامپ نابغه سیاست می‌باشد زیرا هم نفتش را جاگزین نفت عربستان می‌کند هم سامانه‌های دفاعی پیشرفته‌تری به کشورهای عربی می‌فروشد و هم به بهانه پشتیبانی جمهوری اسلامی از انصارالله یمن تحریمها را برعلیه ما افزایش می‌دهد.

سرور گرامی،
تنها راه نجات کشور اتحاد ماست که هم‌صدا جمهوری اسلامی را تشویق به انجام دو فوریت نماییم:
1- مذاکره با آقای ترامپ برای دفع تهدیدات خارجی،
2- به رسمیت شناختن حق آزادی بیان مصوب قانون اساسی جهت حل مشکلات داخلی،
با تشکر از توجه شما،
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۵
حمله غافلگیرانه و ایذائی کاری نداره بحث اصلی تاب آوری طرفین در یک درگیری کلاسیک و همه جانبه است
ناصر
Turkiye
۱۱:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۵
به ما که فرق نمی کند زیرا ما تحریم هستیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۵
حالا صرف نظر از اينكه چه كسي پشت اين حمله بوده بد نيست بپرسيم چه كسي از اين حمله سود ميبره! اولين پاسخ اين است كه فروشنده نفت با بالا رفتن قيمت آن طبيعتاً سود خواهد برد پس با توجه به كاهش فروش نفت ايران و تحريم آن به نظر ميرسد ايران سودي نخواهد برد. از طرف ديگر بي ثباتي انرژي جهان همه دنيا را يك قول و متحد خواهد كرد كه به مجازات و تنبيه عامل اين بي ثباتي اقدام نمايند. پس چه از لحاظ صرفه اقتصادي و چه از لحاظ امنيتي به نظر ميرسد نفعي براي ايران نداشته باشد
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۴
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv