bato-adv
کد خبر: ۴۰۶۶۶۴
علی بیگدلی در گفتگو با فرارو بررسی کرد:

چند و چون نامه حسن روحانی به امانوئل مکرون

چند و چون نامه حسن روحانی به امانوئل مکرون
با توجه به شرایطی که به وجود آمده، دو طرف تلاش می‌کنند بحران را مدیریت کنند که البته سفر عراقچی فقط به خاطر برجام و اینستکس نیست و حتما با مساله نفتکش‌ها هم مرتبط است. علاوه بر این این پیام مکتوب با تصمیمات روحانی در خصوص کاهش تعهدات برجامی در ارتباط است تا شاید بتوانند راه‌های جدیدی باز کنند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۰ - ۰۱ مرداد ۱۳۹۸
فرارو- عراقچی با پیام مکتوب روحانی برای ماکرون عازم پاریس شد. به موازات افزایش تنش‌ها در منطقه و در شرایطی که بریتانیا، به عنوان طرف اروپایی برجام، خود به عامل تشدید تنش‌ها تبدیل شده است، فرانسه در راه میانجی‌گری قدم بر می‌دارد. در حالی که ماکرون بار‌ها با تماس تلفنی و اعزام نماینده از ایران خواسته به برجام پایبند بماند، ظاهرا این بار ایران است که می‌خواهد درخواست خود را به وضوح به گوش فرانسوی‌ها برساند.

به گزارش فرارو، موضوع توقیف نفتکش بریتانیایی پای یکی از طرف‌های اروپایی برجام را به تنش‌ها در منطقه باز کرده است. اکنون عادل المهدی، نخست وزیر عراق در تهران است تا شاید بتواند ماجرای توقیف نفتکش‌ها را رتق‌وفتق کند و وزیر خارجه عمان هم به زودی به تهران سفر می‌کند.

اما ایران درخواست‌هایی دارد که در چند روز اخیر بار‌ها از زبان وزیر امور خارجه و رییس جمهور بیان شده است. ظریف در سفر اخیر خود به نیویورک خواستار رفع تحریم‌ها شد و صبح امروز سیدعباس موسوی، سخنگوی وزارت امورخارجه در توئیتی از سفر معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران به پاریس با پیام مکتوب رئیس جمهوری خبر داد.

ارسال پیام روحانی به ماکرون در شرایطی اتفاق می‌افتد که امانوئل بن، نماینده ماکرون دوبار به تهران سفر کرد و خواستار کاهش تنش‌ها و متعهد ماندن ایران به برجام شد.

فرانسه به دنبال راهکار جدیدی برای آغاز «گفتگو‌های سه‌جانبه آمریکایی- اروپایی- ایرانی که بدون پیش‌شرط به همه پرونده‌ها می‌پردازد» است اما در شرایطی که اروپایی‌ها عملا هیچ اقدام عملی برای کاهش اثر تحریم‌ها انجام نداده اند، ایران به دنبال یک دستاورد ملموس است. مقامات ایرانی بار‌ها این درخواست خود را مطرح کرده‌اند و پیام مکتوب رییس جمهور ایران به ماکرون را می‌توان در این جهت دانست.

به اعتقاد دکتر علی بیگدلی، استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل اروپا «دو انتظار مهم ایران یعنی صدور روزانه یک میلیون بشکه در روز به اتحادیه اروپا و برداشتن موانع شبکه‌های بانکی، انتظار سنگینی است که اتحادیه اروپا توانایی پاسخگویی به آن را ندارد.»

دکتر خطار ابودیاب، استاد علوم سیاسی مرکز بین المللی ژئوپلتیک در پاریس می‌گوید هدف فرانسه این است که ایران در ازای کاهش تحریم‌ها و صدور معافیت‌های جدید فروش نفت از سوی واشنگتن، نباید هیچ اقدامی برای نقض توافق هسته‌ای انجام دهد. به اعتقاد او فقدان اعتماد و بالا بودن سقف توقعات دو طرف، پذیرش چنین طرحی را غیرممکن می‌کند. از این رو، فرانسه دنبال این است که تا زمان برگزاری نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سپتامبر آینده زمان بخرد.

اما با توجه به شرایط دشوار منطقه و فشار‌های سنگین آمریکا به اتحادیه اروپا چرا فرانسه به دنبال میانجی‌گری در روابط است؟

علی بیگدلی، کارشناس مسائل اروپا در این زمینه به فرارو گفت: در حال حاضر دو مشکل با غربی‌ها داریم: یکی مشکل قبلی با آمریکا و دیگری مشکل جدید با انگلستان. در این میان فرانسه بیش از کشور‌های دیگر تصمیم به پادرمیانی برای حل مشکل دارد. با توجه به اظهارنظر‌هایی که آقای ماکرون در جهت حفظ برجام کرده، هدف او این است که برجام را زنده نگه دارد تا بتواند از اتحادیه اروپا قطب بزرگی در برابر آمریکا بسازد. فرانسه خیلی تمایل ندارد آمریکا نقطه حساس و تصمیم‌گیر در نظام بین الملل شود. اگر چنین اتفاقی بیافتد اتحادیه اروپا از بین خواهد رفت.
 
چرا روحانی به ماکرون نامه می دهد؟

او افزود: با توجه به اینکه فرانسه موسس اتحادیه اروپا است تلاش می‌کند اتحادیه را نگه دارد و با توجه به مساله برگزیت مسئولیت فرانسه در حفظ برجام و اتحادیه اروپا بیشتر از گذشته می‌شود. اروپا به دلیل سرمایه‌گذاری‌های سخاوتمندانه‌ای که آمریکا در اروپا انجام داده است نمی‌تواند با آمریکا مقابله مستقیم کند، بنابر این ماکرون تلاش دارد نقاط جدیدی در روابط بین ایران و آمریکا به وجود بیاورد که کار بسیار سختی است.

این تحلیلگر مسائل بین الملل در مورد قصد ایران از ارسال پیام مکتوب به فرانسه گفت: با توجه به شرایطی که به وجود آمده، دو طرف تلاش می‌کنند بحران را مدیریت کنند که البته سفر عراقچی فقط به خاطر برجام و اینستکس نیست و حتما با مساله نفتکش‌ها هم مرتبط است. علاوه بر این این پیام مکتوب با تصمیمات روحانی در خصوص کاهش تعهدات برجامی در ارتباط است تا شاید بتوانند راه‌های جدیدی باز کنند.

بیگدلی در مورد اهمیت دیپلماتیک این سفر گفت: «اگرچه اروپایی‌ها در انجام تعهداتشان کوتاهی کردند، اما ما نباید اتحادیه اروپا را از دست بدهیم. حتی بازی کردن با اتحادیه اروپا به نفع ماست و می‌توانیم همه در‌های دیپلماسی خارجی خود را به روی دنیا نبندیم.»

غیر از فرانسه سایر طرف‌های اروپایی برجام هم بار‌ها خواستار کاهش تنش‌ها در منطقه و متعهد ماندن ایران به برجام شده اند. هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان در این راستا به تهران سفر کرد. جرمی هانت با وجود اختلاف شدید در مورد توقیف نفتکش‌ها با ایران بازهم خواستار ادامه برجام شد. با توجه به نزدیک شدن مجمع عمومی سازمان ملل در شهریور ماه به نظر می‌رسد طرف‌های اروپایی سعی دارند زمان بخرند و تا حد ممکن راه دیپلماسی را باز نگه دارند.

علی بیگدلی در این باره به فرارو گفت: یکی از دلایل اینکه جرمی هانت گفت مساله کشتی‌ها به برجام ربطی ندارد و تحت سلطه تصمیم گیرندگان آمریکا نیستیم این است که نمی‌خواهد خودش را کاملا از اتحادیه اروپا جدا کند. از طرفی آمریکا هم گفته انگلیس خودش از کشتی‌هایش محافظت کند. انگلیس در برزخ قرار دارد و تلاش می‌کند اتحادیه اروپا را از دست ندهد. حفظ برجام در راستای حفظ اتحادیه اروپاست و این یک بازی سیاسی است که انگلیسی‌ها با توجه به شرایط ناگوار انگلستان وارد آن شده اند. انگلیس بلاتکلیف است که به سمت امریکا برود یا در اتحادیه اروپا بماند.

این تحلیلگر مسائل بین الملل در مورد دیپلماسی ایران در دو ماه باقی مانده تا مجمع عمومی سازمان ملل گفت: تا رسیدن به مجمع عمومی، هم ما هم اتحادیه اروپا و هم آمریکا باید هر کاری می‌توانند انجام دهند. بهترین راه این است که با وساطت جانانه اتحادیه اروپا، آمریکا فشار‌های تحریمی را کاهش دهد. همچنین امیدواریم مساله نفتکش‌ها به زودی با وساطتت‌های نخست وزیر عراق و وزیر خارجه عمان حل شود.

بیگدلی گفت: مشکل ما با فشار‌های جانکاه آمریکا است. در آن طرف آدم نرویی قرار گرفته که کار را مشکل می‌کند، اما نباید بگذاریم تنش‌ها تا مجمع عمومی ادامه پیدا کند که باز نطق‌های آتشین کار را خراب‌تر کند. البته زمزمه‌هایی وجود دارد که ترامپ تجدید نظر‌هایی در کارمندان کاخ سفید خواهد کرد. ظاهرا این مساله به خصوص در مورد جان بولتون یک مقدار نسبت به گذشته جدی‌تر شده است. جنگ به نفع هیچ کدام از طرفین نیست.
bato-adv
ناشناس
Canada
۲۱:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
ایران به نقطه ای رسیده که دیگر هیچ قدرت خارجی نمیتواند چیزی را به ما تحمیل کند. از اینجا به بعد هم باید به فکر احیای سرزمین های از دست رفته باشیم . سواحل جنوبی خلیج فارس ,سرزمین هرات, استان های جدا شده شمال ایران ,عراق و شامات . لازم هم نیست که لشکر کشی کنیم . خود مردم این مناطق میخواهند ودر آینده بیشتر از این خواهند خواست که به سرزمین مادری یعنی ایران بزرگ بپیوندند .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
قبلا برجام و اینستکس بود حالا نفتکش ها هم اضافه شد. خلاصه رو ز به روز بدتر و بدتر و بدتر خواهد شد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
ما در این شرایط نباید مانند پیش از مذاکرات برجام پالس ضعف بدیم. این نامه که محتواش رو هیچکس نمیدونه یعنی چی؟!
ما اینهمه زحمت نمیکشیم که دولت فخیمه راحت همه رو نقش بر آب کنه.
برجام اشتباه بزرگی بود که باید از اون درس بگیرند آقایون و دوباره راه ورود امثال اجناس بنجل فرانسوی به این کشور باز نشه.
ما تا کی باید جی امثال سیتروئن و پژو و امثالهم رو پر کنیم و هر وقت هم که خواستن دست ما رو توی پوست گردو بگذارن؟؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
جنس بنجل فرانسه !!!! یه جوری داری نظر میدی انگار همه جنسای کشور از ژاپن و امریکا داره میاد ...برجام اشتباه بزرگی نبود ... خواسته یک سری ها نبود خودتونم بهتر از من میدونین کیا ...حالا رنو فرانسه بنجل اونوقت پراید چیه؟؟؟
بهرام
United Arab Emirates
۲۱:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
بله شما زحمت بکش تا ما از اجناس با کیفیت چینی استفاده کنیم البته اگه اجناس با کیفیت تر داخلی مثه پراید به اندازه کافی تولید نشد
سینا
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
بهترین را ه مذاکره مستقیم و صریح و عزتمندانه با کدخداست نه تنها در مورد برجام بلکه در مورد همه مسا یل اختلافی
ناشناس
United States of America
۱۵:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
ظریف گفته بود بعد از برجام دیگر نیازی به مذاکره نیست
ولی ظاهزا روحانی تازه شروع کرده است به نامه نگاری محرمانه!.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
خداکند ابن روحانی هم هرچه زودتر استعفا کند دوپباره شروع کردبه نامه نوشتن این دفعه هم مانند برجام ...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۱
التماسهای روحانی
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۹
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv