bato-adv
کد خبر: ۴۰۳۱۸۶

جدال در واشنگتن

بعضی از سناتور‌های جمهوریخواه که خواهان رویکرد تهاجمی در برابر ایران هستند، تاحدودی از مواضع کاتن حمایت می‌کنند، اما نمی‌توانند مواضع او را به صورت علنی تایید کنند. برخی دیگر می‌گویند دیدگاه‌های کاتن بسیار تهاجمی است و توصیه حمله به کشورها، جزو اختیارات کنگره نیست.

تاریخ انتشار: ۰۰:۳۴ - ۳۱ خرداد ۱۳۹۸
جدال در واشنگتن

فرارو- همزمان با اوج‌گیری تنش‌ها میان ایران و آمریکا، در چند هفته اخیر، جدال در محافل سیاسی آمریکا بر سر حمله نظامی به ایران شدت گرفته است. برخی چهره‌های تندروی حزب جمهوریخواه به صراحت از کاخ سفید می‌خواهند به ایران پاسخ نظامی بدهد. در مقابل، رهبران حزب دمکرات برای محدود کردن اختیارات جنگی رئیس‌جمهور تلاش می‌کنند.

به گزارش فرارو، حملات اخیر به نفتکش‌ها در دریای عمان و نیز اعزام نیرو‌های و تجهیزات نظامی جدید آمریکایی به منطقه، تنش‌ها میان تهران و واشنگتن را به سطح کم‌سابقه‌ای رساند. دولت آمریکا، ضمن متهم کردن ایران به دست داشتن در حملات به نفتکش‌ها، برای مقابله با تهدیدات ادعایی ایران، نیرو‌های بیشتری به خلیج فارس اعزام کرد. مقامات آمریکا در توجیه اعزام این نیروها، گفتند ایران برای حمله به منافع آمریکایی آماده می‌شود. ایران این ادعا را رد کرد. ایران و آمریکا هر دو تاکید می‌کنند که دنبال جنگ نیستند. اما برخی محافل سیاسی در واشنگتن عامدان بر طبل جنگ می‌کوبند و از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، می‌خواهند به مواضعی در داخل خاک ایران حمله کند. برخی اعضای حزب دمکرات درباره آتش‌افروزی این گروه هشدار می‌دهند و برای محدود کردن اختیارات ترامپ در زمینه جنگ تلاش می‌کنند.

تام کاتن و لیندسی گراهام، دو سناتور جمهوریخواه آمریکایی هستند که آشکارا برای کشاندن ترامپ به جنگ با ایران فعالیت می‌کنند و این را هم علنا می‌گویند. اما ظاهرا این دو و دیگر جنگ‌طلبان، تنها هستند و از حمایت دولت ترامپ و کنگره برخوردار نیستند.

کاتن و گراهام، با ادعای اینکه ایران مسئول حملات اخیر به نفتکش‌ها است، می‌گویند که آمریکا باید به ایران «حمله انتقامی» کند. چند روز پیش کاتن، در توئیتی نوشت اگر ایران مانند یک کشور عادی رفتار نکند، «دیر یا زود با تمام قدرت ارتش آمریکا» مواجه خواهد شد. او در توئیت دیگری، با اشاره به حمله به نفتکش‌ها در دریای عمان، مدعی شد «آنچه ایران هفته گذشته انجام داد، حملات نظامی انتقامی را موجه می‌کند.» این سناتور در گفتگو با شبکه فاکس‌نیوز اظهارات مشابهی بیان کرد.

ظاهرا کاتن به اظهارات علنی اکتفا نکرده و بدون سروصدا، دولت ترامپ را برای حمله به ایران تحت فشار قرار داده است. پس از اتهام‌زنی آمریکا به ایران در موضوع نفتکش‌ها، سناتور کاتن با چندین مقام بلندپایه دولت آمریکا و حتی خود رئیس‌جمهور درباره تنش‌ها با ایران صحبت کرد. او جزئیات این گفتگو‌ها را بیان نکرد و فقط گفت: او و ترامپ «تهدید ایران برای آمریکا و شرکایش» را بررسی کردند. با توجه به مواضح بسیار سختگیرانه کاتن در برابر ایران، می‌توان حدس زد او و ترامپ درباره چه چیز‌هایی گفتگو کرده‌اند. روز سه‌شنبه کاتن در گفتگویی به ترامپ توصیه کرد که در برابر ایران همین الآن اقدام کند و منتظر نماند.

این سناتور گفت: «اهداف زیادی وجود دارد که (زدن آن‌ها) می‌تواند ایران را از این نوع رفتار شرور بازدارد. (اهدافی مانند) پایگاه‌های نیروی دریایی یا انبار‌های مهمات یا قابلیت‌های پالایشگاهی.»

بعضی از سناتور‌های جمهوریخواه که خواهان رویکرد تهاجمی در برابر ایران هستند، تاحدودی از مواضع کاتن حمایت می‌کنند، اما نمی‌توانند مواضع او را به صورت علنی تایید کنند. برخی دیگر می‌گویند دیدگاه‌های کاتن بسیار تهاجمی است و توصیه حمله به کشورها، جزو اختیارات کنگره نیست.

سناتور گراهام، گفته است آمریکا باید به نابود کردن پالایشگاه‌های نفتی ایران تهدید کند. این سناتور، که آخر هفته با ترامپ گلف بازی کرده بود، گفت: «ترامپ در برابر رفتار ایران بسیار مصمم است.» به ادعای گراهام، ترامپ در گفتگو‌های غیرعلنی هیچ چیزی را بعید نمی‌داند.

ترامپ و مقامات بلندپایه دولتش هم گاهی اوقات از گزینه نظامی در برابر ایران سخن می‌گویند، اما هدف اصلی آن‌ها ایجاد بازدارندگی است نه واقعا حمله به ایران. ترامپ اخیرا در گفتگو با مجله تایم، گفته است برای جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای به ایران حمله خواهد کرد. اما او مداخله نظامی برای تامین امنیت مسیر‌های انتقال انرژی در خلیج فارس را محتمل ندانست. علاوه بر ترامپ، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، هم به طور غیرعلنی به ایران پیام تندی داده است. روزنامه واشنگتن‌پست از قول مقامات آمریکایی مدعی شد پمپئو به طور سری به ایران پیام تهدیدآمیزی داده است مبنی بر اینکه هرگونه حمله توسط ایران یا نایبانش، حتی اگر به کشته شدن یک سرباز آمریکایی منجر شود، پاسخ نظامی آمریکا را در پی خواهد داشت.

این تهدیدات دمکرات‌های کنگره را نگران کرده است. از این رو، آن‌ها برای کاهش اختیارات ترامپ اقدام کردند. روز چهارشنبه، دمکرات‌های مجلس نمایندگان، برای لغو قانون «مجوز استفاده از نیروی نظامی» رأی‌گیری کردند. این قانون پس از حملات یازده سپتامبر در سال ۲۰۰۱ تصویب شده بود و به روسای جمهور آمریکا اختیاراتی در زمینه حمله به سایر کشور‌ها به دلیل حمایت از تروریسم می‌دهد. در ۱۸ سال گذشته، روسای جمهور آمریکا از هر دو حزب، از این قانون برای جنگ‌افروزی در خاورمیانه استفاده کرده‌اند.

این رأی‌گیری در حال حاضر اهمیت خاصی دارد. چون این پیام را به کاخ سفید ارسال می‌کند که اگر بخواهد با ایران وارد جنگ شود، اول باید از کنگره اجازه بگیرد. در روز‌های اخیر، در محافل رسانه‌ای آمریکا نگرانی‌هایی درباره احتمال دور زدن کنگره توسط کاخ سفید مطرح شده است. به نظر می‌رسد جدال میان برخی جمهوریخواهان و دمکرات‌ها درباره حمله نظامی به ایران ادامه خواهد داشت و احتمالا پس از سرنگونی پهپاد آمریکایی در جنوب ایران، تشدید خواهد شد.
bato-adv
غلامرضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۳/۳۱
امیدوارم هیچ وقت جنگی در نگیرد. زخم های جنگ بین ایران و عراق هنوز التیام نیافته است صد هزار کشته . زخمی ویرانی شهر ها و خسارات صد ها میلیارد دلاری نتیجه آن جنگ است و البته این جنگ (جنگ ایران و عراق)هیچ وقت قابل مقایسه با جنگ تمام عیار با آمریکا نخواهد بود. هیچ وقت درک نمی کنم چرا برخی آرزوی جنگ با آمریکا را دارند؟؟!! تردیدی نیست جنگی در بگیرد ایران حد اقل سی سال از کشور های همسایه از نظر توسعه عقب خواهد افتاد .
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۱