bato-adv
کد خبر: ۳۸۹۵۸۱
وعده تخریب ساخت و سازهای غیرقانونی

در لواسان چه خبر است؟

در ماه‌های اخیر حساسیت افکار عمومی بر وضعیت لواسان افزایش یافته است. انتشار برخی گزارش‌ها از وضعیت عجیب ساخت و ساز، زمین خواری و کوه خواری در این منطقه خوش نشین شمال تهران باعث شده که فشار‌های برای مقابله با اقدامات قانونی در این شهر افزایش یابد.

تاریخ انتشار: ۱۱:۰۶ - ۱۶ بهمن ۱۳۹۷
فرارو- امام جمعه لواسان می‌گوید منتظر تخریب برخی ساخت و ساز‌های غیرقانونی در این شهر باشید. او به شدت از تخلفات در زمینه ساخت و ساز در این شهر خوش آب و‌هوای شمال تهران انتقاد کرده و خواستار توجه رسانه‌ها به مناطق اطراف لواسان شده است.
در لواسان چه خبر است؟/ وعده تخریب ساخت و سازهای غیرقانونی
به گزارش فرارو، شهر لواسان این روز‌ها در کانون توجه رسانه‌ها و افکار عمومی قرار گرفته است. انتشار گزارش‌هایی از ساخت و ساز‌های غیرقانونی، کوه خواری و زمین خواری در این منطقه خوش نشین بیخ گوش پایتخت حساسیت‌ها را در مورد آن افزایش داده است.

در همین راستا روز گذشته حجت الاسلام لواسانی در گفت و گویی به وضعیت قوانین ساخت و ساز در لواسان انتقاد کرد. او با اشاره به این که مسئله در لواسان "پیچیده" است، افزودد: «به نظر من ساختار اداری و قوانین موجود درباره تخلفات ساخت‌وساز فشل است، این فشل بودن باعث می‌شود خیلی افراد داخلی نتوانند کار جدی انجام دهند. البته خود سیستم شورای شهر هم اشکالاتی جدی دارد که همان مشکلات باعث می‌شود کاری نتوانند انجام دهند.»

او معتقد است جریاناتی خارج از لواسان که هم قدرت و هم ثروت دارد پشت ماجرا هستند. لواسانی گفت: «این جریان طبیعتا برای اینکه زندگی بهتری داشته باشد می‌رود در منطقه‌ای که بهتر یا به‌اصطلاح شما لاکچری است خانه می‌سازد که از شاخص‌ترین آن‌ها همین لواسان است. این صاحبان ثروت و قدرت آنقدر فشار می‌آورند که مسؤولان محلی زیر بار فشار می‌روند.»

به گفته او "۷۰ درصد مشکلات در حوزه کوه‌خواری، زمین‌خواری و محیط‌زیستی است و ۳۰ درصد تخلفات در بخش ساختمان سازی که متاسفانه مورد دوم دیگر تبدیل به یک عرف شده است. "

امام جمعه لواسان معتقد است برای حل مشکل باید سه قدم برداشته شود "اول باید قانون ساخت و ساز عوض شود. قانون فعلی برای ۱۳۳۴ است که برای مردم ما زمین ارزشی بیشتر از ساختمان داشت؛ آن موقع اصلا ساختمان برای‌شان ارزش نداشت بخواهند بنا بسازند، اما امروز مهم است. دوم اینکه روند شفاف شود. من چند متر زمین کجا و چگونه دارم، نباید پیچیده باشد. این وضعیت غیرشفاف موجود رشوه و ارتشا را راحت کرده است. مسأله سوم هم برخورد قاطع و سریع با متخلف است، نه اینکه مشکل کشف شود، ولی برخوردی نشود، این به درد نمی‌خورد."

حجت الاسلام لواسانی گفته است برای مقابله با این وضعیت حتما باید املاک متخلفان تخریب شود. او به خبرنگاران توصیه کرده که مناطق "رودبار قصران، بالای میگون، دربند سر و شمشک" را هم زیر نظر بگیرند.

در ماه‌های اخیر حساسیت افکار عمومی بر وضعیت لواسان افزایش یافته است. انتشار برخی گزارش‌ها از وضعیت عجیب ساخت و ساز، زمین خواری و کوه خواری در این منطقه خوش نشین شمال تهران باعث شده که فشار‌های برای مقابله با اقدامات قانونی در این شهر افزایش یابد.

در هفته‌های اخیر دو اتفاق بیش از همه توجه‌ها را به لواسان جلب کرد. اول افشای تخلفات صورت گرفته از سوی یک نماینده مجلس و نزدیکان برخی مقامات ارشد کشور در ساخت و ساز یک ویلا در لواسان که بازتاب گسترده ای داشت.

ماجرا این بود که چندی پیش یاشار سلطانی خبرنگار و از فعالان فضای مجازی در توئیتی از تخلفات گسترده برادران میر محمدعلی که داماد‌های علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی و صفدر حسینی (همسر فاطمه حسینی) رییس پیشین صندوق توسعه ملی و وزیر اقتصاد دولت اصلاحات هستند پرده برداشت. براساس ادعای یاشار سلطانی در ساخت ویلای مذکور دوبرابر مجوز قانونی ساخت و ساز صورت گرفته است.

سلطانی همچنین نامه‌ای از شهرداری لواسان منتشر کرد که در آن تاکید شده که مالکان اجازه ورود ماموران برای بازرسی از پروژه را نداده‌اند و علی حیدریان شهردار لواسان از رئیس دادگاه عمومی لواسانات خواسته تا به نیروی اتنظامی دستور دهند تا قفل ملک مذکور را باز کنند و ماموران شهرداری به وظیفه خود عمل نمایند.

این ادعا ابتدا از سوی فاطمه حسینی رد شد، اما پس از آن ویدئویی افشاگرانه از داخل ویلا منتشر شد که بازتاب گسترده داشت. نهایتا مقامات محلی تخلفات صورت گرفته در ساخت ویلای مذکور که فاطمه حسینی در آن سهم دارد را تائید کردند. ظاهرا مالکان ملک مذکور ۶ میلیارد تومان بابت تخلفات در ساخت و ساز جریمه شده اند.

بازتاب گسترده این ماجرا باعث شد توجه‌ها باز هم به لواسان باز گردد.

بیشتر بخوانید: ماجرای ویلای جنجالی 


مدتی پس از این ماجرا اتفاق دیگری رخ داد باز هم لواسان را به صدر خبرها برد. ماجرا این بود که روزجمعه ۲۳ آذرماه، یک خانواده برای گذراندن تعطیلات آخر هفته به پارکی در شهر لواسان واقع در شمال تهران رفته بودند که مورد حمله دو سگ بدون قلاده و کنترل قرار می‌گیرند، در این حادثه دختر ١٠ ساله خانواده از ناحیه دست و پا دچار جراحت سنگین شده که در این زمینه بلافاصله با ورود دستگاه قضایی، پرونده تشکیل می‌شود.

سگ‌های مهاجم از دسته سگ‌های آموزش دیده گارد و شکاری بودند، این ماجرا باعث شد این پرسش جدی در افکار عمومی ایجاد شود که چرا عده‌ای جرات می‌کنند سگ‌های خود را در امکان عمومی آزاد بگذارند و دست به هر کاری بزنند. تبعات موضوع آنقدر زیاد بود که باعث شد سگ گردانی در تهران و لواسان و برخی مناطق دیگر ممنوع شود.

اما مسئله دیگری که در خلال این موضوع دوباره مطرح شد این بود که لواسان در حال تبدیل شدن به حیات خلوت پولدار‌ها و ثروتمندان است. کسانی که که خیلی قانون پذیر نیستند و از موقعیت مالی و اقتصادی خود برای دور زدن قوانین و تخلف از اجرای آن‌ها استفاده می‌کنند.

پیش از این هم در اوایل آبان ماه تصویری عجیب از یک ویلا در دل کوه در لواسان منتشر شد که بازتاب گسترده‌ای داشت. این ویلا که ظاهرا در مسیر اوشان به آهار قرار دارد مصداق بارز کوه خواری است. پس از انتشار این تصویر مقامات مسئول درباره آن توضیحاتی دادن که البته قانع کننده نبود.
در لواسان چه خبر است؟/ وعده تخریب ساخت و سازهای غیرقانونی
قبل‌تر از آن هم در اوایل تابستان ویلای مصادره‌ای سرلشکر فیروز آبادی در لواسان جنجال ساز شد. ویلایی هزار متری که سالیان طولانی در اختیار سرلشکر فیروزآبادی رئیس سابق ستاد کل نیرو‌های مسلح بود و بنا به ادعای جنبش عدالتخواه دانشجویی او حاضر نبود ویلای مصادره‌ای را تحویل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام دهد.



در تابستان جنجال آنقدر بالا گرفت که بالاخره سرلشکر فیروزآبادی عقب نشینی کرد و ویلای مذکور را تخلیه کرد. آن ماجرا باعث شد که بحث پرداختن به املاک لوکس مقامات کشور در دستور کار رسانه‌ها قرار گیرد. نفر بعدی علی اکبر ولایتی بود که مورد پرسش قرار گرفته و او اعلام کرد که بخش زیادی از ملک بزرگش در شمال تهران وقف شده است. چهره‌های نزدیک به دولت نیز در ماه‌های اخیر زیر ذره بین قرار گرفته اند و گزارش‌های فراوانی علیه آن‌ها در این حوزه منتشر شده است. یکی از آن‌ها نعمت زاده وزیر پیشین صنعت است.

به نظر می‌رسد موج افشاگری در این زمینه ادامه خواهد داشت، کما اینکه برخی فعالان رسانه‌ای در این باره وعده افشاگری‌های تازه داده اند. ناظران معتقدند این افشاگری‌ها با بدتر شدن اوضاع اقتصادی دامنه دار خواهد بود و به زودی متوقف نخواهد شد. باید دید در این بین مقامات مسئول برای کنترل زمین خواری، کوه خواری و ساخت و ساز‌های غیرقانونی در مناطقی همچون لواسان چه اقدامی انجام خواهند داد، تاکنون که هیچ خبری از اقدامات موثر در این زمینه وجود ندارد. پیشنهاد امام جمعه لواسان نیز بیشتر به برخورد قضایی ختم می‌شود. او خواستار تخریب است، اما آیا تخریب سازه‌های غیرقانونی، مانع تخلفات بعدی می‌شود؟
bato-adv
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۹
واقعا انقلاب شد و این همه شهید و جانباز که بذسیم به این....خدا از سرتون نگذرد
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۱
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین