bato-adv
کد خبر: ۳۶۹۲۴۴
رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس در واکنش به پیشنهاد ترامپ

مذاکره ایران و آمریکا نباید تابو شود/ دو طرف راهبردی برای جنگ ندارند/ بازیگران ثالث از بحران ایران و آمریکا سود می‌برند

فلاحت پیشه، رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس: دو طرف راهبردی برای جنگ ندارند، از طرف دیگر به دلیل بی‌اعتمادی تاریخی، کانال‌های دیپلماسی میان دو کشور نیز صعب العبور شده است و جالب اینکه سنگ‌های پیش پای دیپلماسی این دو قدرت بیش از آنکه ایرانی یا آمریکایی باشد، ارتجاعی و صهیونیستی بوده و برای منافع ملی دو طرف هزینه ساز شده است
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۰ - ۰۹ مرداد ۱۳۹۷

مذاکره ایران و آمریکا نباید تابو شود/ دو طرف راهبردی برای جنگ ندارند/ بازیگران ثالث از بحران ایران و آمریکا سود می‌برند

فرارو- فلاحت پیشه معتقد است نباید مذاکره به تابویی در مناسبات ایران و آمریکا تبدیل شود. این سخن فلاحت‌پیشه در واکنش به اعلام آمادگی ترامپ برای مذاکره بدون پیش‌شرط با ایران مطرح شد.

حشمت الله فلاحت پیشه رئیس کمیسیون امنیت ملی در خصوص شرایط موجود بین ایران و آمریکا، اظهار داشت: زمام اختلافات ایران و آمریکا در اختیار بازیگران ثالث است و تا زمانی‌که یک خط قرمز ارتباطی میان دو طرف ایجاد نشود، منافع ملی تهران و واشنگتن بازیچه دیگرانی خواهد بود که از تصاعد بحران میان این دو قدرت منطقه ای و جهانی سود می‌برند.

گزیده سخنان فلاحت پیشه را به نقل از خانه ملت در ادامه می‌خوانیم:

  • نباید مذاکره به تابویی در مناسبات ایران و آمریکا تبدیل شود.
  •  ترامپ به خوبی می داند که توان مدیریت جنگ با ایران را ندارد اما در عین حال حتی از درک توان و جذابیت‌های اقتصادی و تجاری ایران نیز عاجز است.
  • دو طرف راهبردی برای جنگ ندارند، از طرف دیگر به دلیل بی‌اعتمادی تاریخی، کانال‌های دیپلماسی میان دو کشور نیز صعب العبور شده است و جالب اینکه سنگ‌های پیش پای دیپلماسی این دو قدرت بیش از آنکه ایرانی یا آمریکایی باشد، ارتجاعی و صهیونیستی بوده و برای منافع ملی دو طرف هزینه ساز شده است.
  • طرف‌های آمریکایی و غربی اگر قدر راهبرد مشارکت جویانه و تنش زدایانه بی‌سابقه ایران را ندانند، حداقل تا یک دهه آینده باید با چراغ قوه به دنبال امنیت در غرب آسیا بگردند.

نخستین واکنش ایران به اعلام آمادگی ترامپ برای مذاکره «بدون پیش‌شرط»

اما اولین واکنش به سخنان شب گذشته ترامپ،  از سوی حمید ابوطالبی مشاور حسن روحانی منتشر شد.

او در صفحه توئیتر خود نوشت: احترام به ملت بزرگ ایران، کاهش خصومت‌ها، و بازگشت آمریکا به برجام، هموارکننده مسیر سنگلاخ کنونی است. گفت‌وگوی تلفنی روسای‌جمهوری دوکشور در سازمان ملل در سال ۱۳۹۲، بر این باور استوار بود که می‌توان با التزام به ابزار گفت‌وگو در مسیر اعتمادسازی گام برداشت. برجام دستاورد التزام به گفت‌وگو است؛ بایدآن را پذیرفت.

او ادامه داد: سال گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل پس از تهدید ملت بزرگ ایران، موضوع ملاقات دو رییس‌جمهور مطرح شد؛ اکنون هم پس از خروج از برجام، ملاقات بدون پیش‌شرط عنوان می شود! کسانی که به گفت‌وگو به عنوان روش حل اختلافات در جوامع متمدن باور دارند، باید به ابزار آن هم ملتزم باشند.

گفتنی است شب گذشته دونالد ترامپ در کنفرانس خبری مشترک با رئیس جمهور ایتالیا در پاسخ به سوال خبرنگاری گفت: حاضر است با همتای ایرانی خود "بدون هیچ شرطی" دیدار کند.

در ادامه واکنش‌ها به سخنان شب گذشته ترامپ را می‌خوانیم:

۱۳۹۷/۰۵/۰۹ - ۱۳:۵۳

شرط سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا برای مذاکره با ایران

سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در ادامه اظهارنظرهای متناقض مقامات کشورش درباره مذاکره با ایران، گفت: رییس‌جمهور ترامپ آماده گفت‌وگو با تهران است، به شرط آنکه این کشور به طور اساسی تغییر کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، گرت مارکوس سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا نیز درباره تمایل این کشور برای مذاکره با ایران اظهارنظر کرد.

وی گفت که رییس‌جمهور ترامپ آماده مذاکره با ایران و حتی پایان دادن به چهار دهه دشمنی میان دو کشور است به شرط آنکه ایران به طور اساسی تغییر کند.

مارکوس افزود: آمریکا حاضر است برای پایان تحریم‌ها و برقراری مجدد و کامل روابط دیپلماتیک و تجاری وارد عمل شود و به ایران اجازه دهد که فناوری پیشرفته داشته باشد و از پیوستن دوباره اقتصاد ایران به نظام اقتصادی بین‌المللی حمایت کند.

وی در ادامه گفت: هر چند این مساله تنها در صورتی ممکن است که تغییرات آشکار، قابل لمس و ماندگار در سیاست‌های ایران ایجاد شود. تا آن زمان اگر نظام این کشور تغییری (در رفتار خود) ندهد، درد تحریم‌ها افزایش خواهد یافت.

۱۳۹۷/۰۵/۰۹ - ۱۳:۵۱

البرادعی خطاب به ترامپ: نمی‌توانی ایران را تهدید کنی و ناگهان خواستار مذاکره شوی

چمدیر کل پیشین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به اظهارات رئیس جمهور آمریکا که گفته آماده مذاکره بدون پیش شرط با ایران است، واکنش نشان داد.

به گزارش ایسنا، محمد البرادعی مدیر کل پیشین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با انتشار پیامی در صفحه توئیتر خود به اظهارات دوشنبه شب دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا که برای مذاکره و دیدار با مقامات ایران بدون هیچ پیش شرطی اعلام آمادگی کرده بود واکنش نشان داد.

وی در پیام خود نوشت: تو نمی‌توانی توافقی که همه آن را یک دستاورد می‌دانند کنار بگذاری، این کشور ( ایران) را تهدید کنی، به رهبرانش توهین کنی و سپس به طور ناگهانی خواستار مذاکره شوی. توافقات بر اساس اعتماد، سازش دوطرفه و احترام بنا شده‌اند نه بر اساس ارعاب و تهدیدات. رویکرد در قبال کره شمالی یک مدل برای ایران نیست.

۱۳۹۷/۰۵/۰۹ - ۱۳:۴۷

مطهری: مذاکره مناسب نیست، مذاکره در این وضعیت توام با ذلت، خواری و تحقیر است

نایب رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به درخواست مذاکره ترامپ، گفت: با تحقیرهایی که ترامپ نسبت به ایران داشته مذاکره مناسب نیست، مذاکره در این وضعیت توام با ذلت، خواری و تحقیر است.

وی ادامه داد: اگر ترامپ از برجام خارج نشده بود و تحریم‌های جدید به تصویب نمی‌رساند، مذاکرات اشکال نداشت البته برای ما بهتر بود در زمان اوباما روابط و مذاکرات را با آمریکا انجام می‌دادیم و بسیاری از مشکلات را با دولت اوباما حل می‌کردیم.

مطهری در عین حال مذاکره در شرایط عادلانه و توام با احترام متقابل را مفید دانست و افزود: مذاکره و رابطه دو مفهوم جداگانه است. ممکن است رابطه با آمریکا برقرار شود تا تسهیلاتی مثلا برای اتباع ایرانی ساکن در آمریکا به وجود آید ولی مذاکره یعنی توافق با آمریکایی‌ها در حوزه‌ها و مسائل مختلف.

۱۳۹۷/۰۵/۰۹ - ۱۳:۱۲

مهاجرانی: روحانی و ترامپ، ۲۸ مرداد دیدار کنند

مذاکره ایران و آمریکا نباید تابو شود/ دو طرف راهبردی برای جنگ ندارند/ بازیگران ثالث از بحران ایران و آمریکا سود می‌برند

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv