bato-adv
کد خبر: ۳۶۱۵۰۶
پژوهشگر اندیشکده هریتج تحلیل کرد

استراتژی آمریکا در برابر ایران چه نقاط ضعفی دارد؟

"دولت (آمریکا) یک استراتژی جدی در قبال ایران دارد. اما دقیقا به خاطر همین جدیت، اجرای آن آسان نخواهد بود. این استراتژی، ناکامی‌های محتمل زیادی دارد. تلاش برای ایجاد یک استراتژی در برابر ایران تمام شد، اما تلاش برای واقعی و پایدار کردن این استراتژی، به تازگی شروع شده است".

تاریخ انتشار: ۱۲:۴۱ - ۰۶ خرداد ۱۳۹۷
استراتژی آمریکا در برابر ایران چه نقاط ضعفی دارد؟
 
فرارو- استراتژی آمریکا در برابر ایران ناکامی‌های محتمل زیادی دارد.

به گزارش فرارو، مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، در اولین سخنرانی عمده‌اش به عنوان وزیر خارجه، استراتژی دولت آمریکا در برابر ایران را در اندیشکده هریتج تشریح کرد. او در این سخنرانی، ۱۲ درخواست از ایران مطرح کرد. اما آیا این درخواست‌ها کارآمد خواهد بود؟ این استراتژی جدید چه نقاط ضعفی دارد؟

تد بروموند، پژوهشگر ارشد اندیشکده بنیاد هریتج، طی یادداشتی در روزنامه نیوزدی، ضمن پاسخ به این پرسش‌ها، به معنای طرح جدید پومپئو پرداخت.

به گفته بروموند، طرح جدید دولت آمریکا با دو استدلال شروع می‌شود: نخست: جنگ در سوریه، تامین مالی حماس، ساخت موشک‌های بالستیکی و داشتن یک برنامه هسته‌ای، هزینه‌های زیادی برای ایران دارد. دوم: منابع ایران محدود است و این کشور نمی‌تواند برای همیشه این هزینه‌ها را تحمل کند.


این کارشناس نوشت: " به عبارت دیگر، دولت (آمریکا) به چیزی که کارشناسان آن را 'تحمیل هزینه' می‌نامند، اتکا می‌کند. این رویکرد دنبال آن است تا دشمن کم‌ثروت شما، هزینه نامتناسبی برای اقداماتی بپردازد که شما آن‌ها را نمی‌پسندید. هدف این است که دشمن را دلسرد کنید یا حتی او را به ستوه بیاورید. ایده اصلی این رویکرد این است که شما نمی‌توانید به دشمنان‌تان کمک مالی کنید. اگر دشمن بخواهد رفتار خصومت‌آمیز داشته باشد، او را به پرداخت هزینه مجبور کنید. انتقاد اصلی دولت (آمریکا) از توافق هسته‌ای این بود که این توافق در بهترین حالت، در ازای محدودیت‌های موقتی بر برنامه هسته‌ای، به ایران اجازه داد تا از تحریم‌های گسترده رها شود".

بروموند در ادامه با بیان اینکه اتخاذ رویکرد تحمیل هزینه، بهترین رویکرد برای آمریکاست، اعلام کرد که این رویکرد نیز نقاط ضعفی دارد. به گفته این کارشناس، نتیجه نهایی استراتژی‌های تحمیل هزینه، نامشخص است. اگر هدف این استراتژی، تغییر سیاست‌های رژیم باشد، با تغییر این سیاست‌‎ها، کارآمدی استراتژی تحمیل هزینه هم از بین می‌رود.

از دیدگاه بروموند، نخستین نقطه‌ضعف رویکرد تحمیل هزینه، این است که چنین رویکرد کارآمدی سریعی ندارد. این رویکرد، بار سنگینی بر طرف مقابل می‌گذارد اما، آمریکا هم باید تلاش زیادی انجام دهد. سابقه آمریکا با کره شمالی نشان می‌دهد آمریکا در تحمیل مشقت به طرف مقابل برای مدت طولانی مشکل دارد.

دوم آنکه درخواست‌هایی که آمریکا از ایران دارد، گسترده هستند. احتمال کمی وجود دارد که ایران آن‌ها را بپذیرد. این هم بدان معناست که آمریکا برای مدت طولانی درگیر این مسئله خواهد بود و در نتیجه تنها سناریو‌های محتمل برای چنین سیاستی این است که یا آمریکا نهایتا سیاست‌هایش را تغییر دهد یا اینکه "نظام ایران فروبپاشد". به گفته این کارشناس، در نهایت تغییر سیاست آمریکا محتمل‌تر است.



سوم: ریسک پیگیری تغییرات گسترده، آمریکا را در معرض اتهام‌ها به ناکام شدن می‌گذارد. در دهه ۱۹۵۰، محافظه‌کاران آمریکایی خواستار عقب‌راندن شوروی از شرق اروپا بودند، اما بعدا معلوم شد که تنها راه انجام چنین کاری، پیروز شدن در جنگ سرد بود. عقب‌راندن، به عنوان یک سیاست، از آنچه آمریکا می‌توانست به سرعت به دست بیاورد، چیز‌های بسیار بیشتری طلب می‌کرد و این امر به لحاظ سیاسی، آسیب‌زا است.

بروموند در پایان نوشت: " دولت (آمریکا) یک استراتژی جدی در قبال ایران دارد. اما دقیقا به خاطر همین جدیت، اجرای آن آسان نخواهد بود. این استراتژی، ناکامی‌های محتمل زیادی دارد. تلاش برای ایجاد یک استراتژی در برابر ایران تمام شد، اما تلاش برای واقعی و پایدار کردن این استراتژی، به تازگی شروع شده است".
bato-adv
جلیل
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۶
شمآ هایی که معتقد ین آمریکا چنان است و چنین . به به چه چه میزنید و از تغییر رژیم ایران دم میزنید و قطره ای غیرت داخل وجود ندارید . بدانید این جنگ از بدو خلقت انسان در جریان بوده و هست . منتهی انسانها دو دسته اند : 1. کسانی که معتقد به وجود خدا هستند و متصل به نور خدا ،هیچگاه با شیطان سازش نمیکنند . و در مقابل خواسته های نامشروع شیطان مقاومت میکنند و می جنگند . درست به همین دلیل است که آمریکا و دنباله هایش از مقاومت میترسند و به آن حساسیت شدید دارند . 2. کسانی که یا ایمان ندارند و یا اگر دارند خیلی ضعیف است و همواره در دام شیطان خود را راحت و شکم سیر می پندارند و پا روی حق میگذارند . لعنت خدا به برخی مال مردم خوارهای داخلی که باعث فقر و ایجاد شکاف و از بین بردن اعتقادات و اتحاد مردم در برابر شیطان میشوند . خداوندا ، در فرج آقا امام زمان تعجیل بفرما .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۶
آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند.
حبیب
Cyprus
۱۷:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۶
احمدی نژاد در اواخر حکومت اش حقوق بگیر را کشت و روحانی زنده به گورش کرد خدا شما را نبخشد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۶
استراتژی امریکا تغییر رژیم هست نه هزینه سازی و نه پس راندن بلکه همه گزینه ها صرفا برا تغییر رژیم هست و عجله ای هم ندارن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۶
سقوط نزدیک است.با این تحلیل های پولکی و آبکی خودتان را گول نزنید.
دولت ویرانیها
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۶
حداقل فایده رای اپوزسیون به دولت روحانی که ازش حمایت کرد همین ویرانی و سقوط است!!؟
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۱۶
ناشناس
United States of America
۱۳:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۶
نمی دونم دنبال چی هستید
نقاط ضعف مملکت خودمون رو درست کنید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۶
شخصیت روحانی و یارانش مهمترین نقطه ضعف ما در برابر ترامپ است
اردکانی
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۷
مگر اروپا ما را تحریم کرده بود؟
برجام برای رفع تحریمهای آمریکا بود پس الان که تمام شد و دفنش کنید
مردم و کشور تکلیفشان معلوم شود
ناشناس
United States of America
۱۴:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۶
فعلا تا تموم امیدتونو بستین به اروپاییهای صادق و ایراندوست !!!! چهار تا مقاله آب زیپو مثل این ردیف میکنین بعد که اونا هم عین ترامپ زدن گاراژ قیافه شیش در چارتون دیدن داره
غریبه
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۶
کلاس پنجمی بودیم.درست قبل انقلاب.شهرماجیرفت سینمای نسبتابزرگی داشت.بچه بزرگترهامی رفتندسینما.ازبس تعریف ملک مطیعی ووثوق وفردین و...می کردندماهم راغب می شدیم ومی رفتیم.سینمای جیرفت برخلاف سالنش باجه بلیط فروشی کوچکی داشت‌.پنجره ای کوچولوروبه خیابان باچندنرده که یک نیمداره کوچولوجای واردکردن دست وتهیه بلیط بود.چه عشقی داشت وقتی "رادی "بلیط فروش ،بلیط رابابقیه پول کف دستت می گذاشت.سر"فیلم سرباز"بابازی ملک مطیعی دست دوست ماکه برای تهیه بلیط رفته بودلای گیشه گیرکردوغش رفت.همزمان چنددست واردگیشه شده وجاتنگ آمده بودو... یادش بخیر.خدارحمت کندملک مطیعی مردبزرگ سینمای همیشه ایران را.بعدازآنهاسینمای شهرماکه بسته شدوهیچوقت دیگرهم بازنشد...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۶
داداچ ادرسو اشتپ اومدی کامنت گزاشتی کوچه مردا کوچه بغلیه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۶
این استراتژی یک رویکرد حداکثری است یعنی می خواهد طرف مقابل تسلیم شود نه اینکه کوتاه بیاید. یا تسلیم شو یا نابود می شوی. بهمین سادگی. هیچ احتیاجی هم به جنگ فیزیکی نیست. بزودی به وضعیت نفت در برابر غذا و دارو می رسیم و تمام شرایط را قبول می کنیم اما شاید دیر شده باشد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۶
امریکایی ها بلدند چگونه مشکلاتشان را حل کنند
ناشناس
United States of America
۱۴:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۶
اینا دلخوشکنکه
دیگه تمومه ماجرا
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۶
نقطه ضعفش این است که دقیقا مشخص نکرده که چگونه به مردم ایران دلار می رساند تا رژیم را سرنگون کنند!!!
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv