bato-adv
کد خبر: ۲۲۶۰۸۸

سیب کیلویی 4000 تومان

تاریخ انتشار: ۱۴:۱۲ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۳
معاون دفتر میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی از افزایش تولید و صادرات سیب در سال جاری خبر داد و گفت: با توجه به ذخایر 600 هزار تنی سیب هیچ مشکلی برای تامین سیب شب عید وجود ندارد و قیمت این محصول در بازار مصرف کمتر از کیلویی 4000 تومان است.
 
علی محسنی در گفت‌وگو با  ایسنا، با اشاره به تولید سه میلیون و 50 هزار تنی سیب در سال گذشته اظهار کرد: امسال سه میلیون و 400 هزار تن سیب در کشور تولید شد که نسبت به سال گذشته 11.5 درصد رشد داشته است.
 
وی افزود: در آستانه شب عید قرار داریم و با توجه به ذخایر حدود 600 هزار تنی ذخایر سیب، بازار متعادل و آرامی برای این محصول به وجود آمده است.
 
معاون دفتر میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی با بیان این‌که سرانه مصرف سیب در کشور 29 کیلوگرم است، ادامه داد: با توجه به هزینه‌های تولید سیب در کشور به نظر می رسد قیمت منطقی برای خرید هر کیلوگرم سیب درجه یک از باغداران 3000 تومان و قیمت منطقی برای آن در بازار مصرف حدود 4000 تومان است که البته قیمت سیب در حال حاضر کمتر از این میزان است.
 
افزایش 89 درصدی صادرات سیب ایرانی در 11 ماهه امسال
 
محسنی در خصوص وضعیت صادرات سیب در سال جاری اظهار کرد: طی 11 ماهه امسال 333 هزار و 865 تن سیب به کشورهای مختلف به ارزش بیش از 145 میلیون دلار صادر شد که نسبت به سال گذشته 89 درصد از نظر وزنی و 46 درصد از نظر ارزشی رشد داشته است.
 
سیب‌های قهوه‌ای شده را بخوریم یه نه؟
 
وی در خصوص چگونگی انتخاب سیب با کیفیت و علت قهوه‌ای رنگ شدن سیب های قرمز گفت: عارضه قهوه‌ای شدن مرکز سیب قرمز، یک عارضه فیزیوژیک بوده و هیچ مشکلی از نظر بیماری و آفات ندارد. این عارضه به دلیل تغییرات اقلیمی به وجود می‌آید که باعث اثرگذاری به اشکال مختلف در برخی محصولات باغی دیگر هم می‌شود اما کاهش میزان جذب عناصر غذایی به ویژه کلسیم در سیب باعث می‌شود مرکز این میوه قهوه‌ای رنگ با رگه‌های قرمز شود.
 
معاون دفتر میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی با بیان این‌که این عارضه تنها خاصیت ماندگاری سیب را تحت تاثیر قرار می دهد و انبارداری نامناسب نیز آن را تشدید می‌کند، افزود: مردم اگر می خواهند سیب با کیفیت‌تری انتخاب کنند بهتر است به اندازه آن به هنگام خرید توجه کنند چرا که سیب‌هایی که در دشت های کشور تولید می شوند قطر بیشتری دارند و ممکن است این عارضه را داشته باشند در حالی که سیب‌هایی که قد آن‌ها از قطرشان بیشتر است کمتر چنین مشکلی برایشان به وجود می‌آید.
 
محسنی اعلام کرد: گرچه این عارضه هیچ مشکلی از نظر ارزش غذایی در میوه سیب ایجاد نمی کند اما تولیدکنندگان برای افزایش کیفیت محصول خود بهتر است محلول پاشی با کلسیم را انجام دهند تا بتوانیم کیفیت سیب ایرانی که هم اکنون نیز در بازار جهانی زبان زد خاص و عام است را افزایش دهیم.
برچسب ها: سیب بازار میوه
bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv