bato-adv
کد خبر: ۱۹۳۱۶۱

امید به زندگی جوانان در وضعیت اورژانس!

یک روانشناس گفت: لازم است برای افزایش نرخ امید به زندگی راهکارهای بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت در نظر گرفته شود. در حال حاضر نرخ امید به زندگی نیازمند CPR است، بدین معنی که باید در این زمینه به صورت ضرب الاجلی اقدام شود.

تاریخ انتشار: ۱۱:۱۸ - ۱۷ خرداد ۱۳۹۳
یک روانشناس گفت: لازم است برای افزایش نرخ امید به زندگی راهکارهای بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت در نظر گرفته شود. در حال حاضر نرخ امید به زندگی نیازمند CPR است، بدین معنی که باید در این زمینه به صورت ضرب الاجلی اقدام شود.

دکتر مصطفی فروتن در گفت‌وگو با ایسنا،‌ افزود: در حال حاضر نرخ امید به زندگی در میان جوانان کاهش یافته و بسیاری از آنان تمایلی به ادامه تحصیل ندارند؛ چرا که معتقدند که با تحصیلات به جایی نمی‌رسند و دلواپس آینده خود هستند.

وی با بیان اینکه قانونگذاران باید درجهت افزایش امید به زندگی جوانان تلاش کنند، اظهارکرد: برخی از قوانین موجود دارای ایراد ساختاری هستند یا باید مانند قوانین مهریه، طلاق و نفقه به روز رسانی شوند. بنابراین طرح‌ها و قوانین باید بازنگری شوند از سوی دیگر قوانین برای همه افراد به صورت یکسان اجرا نمی‌شود و این شرایط نیز نیازمند اصلاح است؛ چراکه باید با عوامل تهدید کننده امنیت اجتماعی به طور قاطع مبارزه شود.

فروتن با اشاره به دلایل مهاجرت گفت: مهاجرت در کشورهای مختلف به ویژه کشورهای درحال توسعه دیده می‌شود. هرچند که افراد می‌دانند در کشور دیگری فرد هم زبان با آنها وجود ندارد و مردم آن کشور در نوعی بی تفاوتی به سر می‌برند؛ اما به امید برخورداری از زندگی بهتر یا فرار از موقعیت کنونی مهاجرت می‌کنند؛ البته ممکن است افراد هم به علت جاذبه‌های کشورهای دیگر و هم به علت فرار از وضعیت موجود مهاجرت می‌کنند.

وی در ادامه اظهار کرد: در موقعیت کنونی برخی افراد تمایلی به ازدواج ندارند و با نوعی ازدواج مصطلح به "ازدواج سپید" مواجه هستیم که طی آن زن و مرد بدون ثبت ازدواج و صیغه زیر یک سقف زندگی می‌کنند. از سوی دیگر در حال حاضر نسبت ازدواج به طلاق دو به یک رسیده و بالا رفتن آمار طلاق موجب افزایش آمار بزه‌های اجتماعی و اقتصادی شده است.

فروتن با اشاره به احتمال رشد منفی جمعیت ایران در سالهای آینده اظهار کرد: نباید گمان شود که صرفا با انجام فعالیت‌های تبلیغاتی می‌توان موفق به افزایش جمعیت شد، چرا که در حال حاضر بسیاری از افراد شرایط اقتصادی مطلوبی ندارند و افراد دارای تمکن مالی نیز یک فرزند را کافی می‌دانند.

این روانشناس با اشاره به بیکاری جوانان ایرانی گفت: بسیاری از جوانان هر روز صبح منتظر منتشر شدن نیازمندیهای روزنامه‌ها هستند و امیدوارند که بتوانند متناسب با تحصیلات دانشگاهی خود شغلی پیدا کنند. بنابراین اشتغال نیز یکی دیگر از عوامل موثر در کاهش جمعیت است.

فروتن با بیان اینکه بحران‌ها در کشورهای مختلف سهم بسیار زیادی در ناامیدی و جابجایی افراد دارند، گفت: ممکن است کشورها با انواع بحران‌ها اعم از اقتصادی،‌ اجتماعی و سیاسی روبرو شوند و در کشورهای در حال جنگ فرار یا حتی مهاجرت بیشتر است.

وی با بیان اینکه یکی از دلایل مهاجرت وجود تبعیض در کشور است، گفت: ممکن است در اطراف خود افرادی را ببینیم که تنها به علت انتصاب به شخص خاصی به سمتی دست یافته‌اند، بدون آنکه استعداد و توانایی کافی برای تصدی آن منصب را داشته باشند. جوانان در مواجهه با این اتفاقات دچار ناامیدی می‌شوند و به مهاجرت تمایل پیدا می‌کنند.

فروتن با اشاره به برخی تصمیمات دولت گفت: در مقطعی کاهش نرخ تعرفه سود بانک‌ها از سوی دولت اعلام شد. این امر موجب شد افراد سرمایه انبوه خود را از بانک‌ها خارج و در بازار مسکن سرمایه گذاری کنند. هرچند که بلوکه کردن پول در بانک درست نیست، اما این تصمیم دولت موجب افزایش کاذب قیمت مسکن شد و دو تن از مراجعانم به همین علت دست به خودکشی زدند، چرا که آنها آن مدتها پول خود را به امید خرید منزل پس انداز کرده بودند اما با افزایش ناگهانی قیمت آن مواجه شدند.

این روانشناس افزود: لازم است بستر اشتغال و اقتصاد تصحیح شود و نباید گمان کرد که هر شغلی که منجر به کسب درآمد شود، اشتغال محسوب می‌شود.

وی با تاکید بر ضرورت تصحیح نگاه افراد نسبت به زندگی اظهار کرد: انسان‌های توانمند از خود توقع دارند و انسان‌های ناتوان از دیگران. بنابراین برای دستیابی به زندگی بهتر و پیشرفت باید خودمان نخستین گام را برداریم و تمام توان خود را در راه سازندگی وضعیت خود و کشور به کار بندیم.

فروتن در پایان تاکید کرد: لازم است وضعیت مسکن و اشتغال بهبود یابد و فرهنگسازی در زمینه افزایش جمعیت انجام شود. دستیابی به این اهداف منجر به افزایش امید به زندگی و کاهش مهاجرت از کشور می‌شود.
bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
bato-adv